• Etta med kokvrå

    Nazistpack och vänsterextremister.

    Barn och ungdomar har alltid gjort uppror mot vuxenvärden och dess värderingar, mot det som de upplever som gammalt och förstockat. Det är en naturlig del i frigörelseprocessen på vägen till att bli vuxna och självständiga människor.

    På 50-talet så växte den första vågen av upproriska s.k. Tonårsgäng fram i Europa och Nordamerika. De betecknades i Sverige som "raggare" och var, om man ska jämföra med idag, en oskyldig företeelse. På 60-talet så drog hippierörelsen och flummarvänstern till sig ungdomar och på 70-talet dök punken upp. Förutom att de förde lite väsen, såg ut och klädde sig som kompletta idioter så var de att betrakta som ganska snälla och harmlösa
    - "De växer snart upp och tar sitt förnuft till fånga"
    sade man. Visst, de flesta är idag skötsamma och fullständigt klanderfria medborgare.

    På senare år har dock utvecklingen gått åt ett oroväckande håll. Små nazistgrupperingar har sedan några år dragit till sig folk. Även om deras budskap är nog så obehagligt så är knappast dessa med sitt ynkliga antal medlemmar och sympatisörer att anse som ett större hot mot samhället (NSF eller va fan de kallar sig tror jag fick endast 1 500 röster), snarare mot enskilda medborgare. Det har både fackföreningsfolk och andra kritiker mot dem fått erfara.
    Faktum kvarstår; De är inte många och skulle nästan kunna betraktas som Hemliga Pojklubben, ni vet sådana där klubbar som smågrabbar har när de är i 9-10 årsåldern med hemliga koder, handslag och mystiska regler. Indianhövdingens Hemliga Detektivbyrå ungefär.

    Då tycker jag snarare extremvänstern med AFA-terroristerna i spetsen är mer skrämmande pga sitt större medlemstal. De är motståndare och föraktar och utnyttjar - liksom nazisterna - demokratin till att få ut sitt pinsamt naiva budskap. Det ständigt växande medlemsantalet består till största delen av överklassnorungar och förvirrade avkommor till ännu mer förvirrade gamla vänsterflummare från tidigare decennier.

    Deras uppror mot vuxenvärlden består i att leka befrielsekämpar i Che Guevaras anda och kämpa mot en inbillad "polisstat" och "fascistdiktatur". Det här med polisstat och fascistdiktatur har de läst om och det hör liksom till bilden att kämpa mot detta när man ska leka kommunist och frihetskämpe.
    Vad som nu ska "befrias" och framför allt vem, verkar de knappt själva veta. Nu är det ju i och för sig bara bortskämda barn det är frågan om och då kan man ju inte förvänta sig någon högre intellektuell nivå på deras argument och
    förklaringar.

    Det existerar dock några få vuxna inom denna rörelse. Det är främst gamla sönderrökta, övervintrade vänsterflummare från 68-rörelsen. Maoister, miljöpartister, veganer, fritidspedagoger, manlig dagispersonal och fältbiologer i en salig soppa. De flesta är att betrakta som rätt så patetiska och harmlösa varelser som totalt har misslyckats både yrkesmässigt och socialt. De flesta bor, trots sin ålder, fortfarande hemma hos sina föräldrar i sina gamla flick -respektive pojkrum.

    Deras naiva världssyn och brist på mognad gör dock att dessa rent intellektuellt är att betrakta som stora barn i medelålders kroppar och ska alltså behandlas därefter - Ge dem smisk på bara rumpan och skicka dem bums i säng utan kvällsmat!

  • Svar på tråden Nazistpack och vänsterextremister.
  • Abyss

    Tackar Tootikki!
    Jag förstår inte riktigt heller varför AFA skrämmer dig TS om du nu tror att rörelsen bara består av ett gäng naiva överklassungar och avdankade proggare?
    Jag anser alltså inte att den bilden stämmer och ser snarare den här typen av rörelser som en indikation på att de parlamentariska partierna har misslyckats med att engagera ungdomar som faktiskt intresserar sig för politik, även om det är 'fel' politik enligt dig.
    Det tycker jag kanske inte är skrämmande men ändå ganska sorgligt och något som partiernas företrädare borde ta till sig.

  • Etta med kokvrå

    Abyss:

    Du har naturligtvis helt rätt, nazisterna är farliga, inte tu tal om annat! Men de är trots allt inte många, kanske ett par tusen allt som allt. Jag anser att polisen borde få bura in packet men då kommer AFA och yrar om "polisstat" och liknande dumheter.
    Glöm inte heller att både nazisterna och AFA föraktar demokrati och fredliga metoder för att uppnå sina mål. Jag anser att polisen borde få rätt att bura in dem allihopa så fort de visar minsta tecken på våld eller vandalism.

  • Fyrkantig

    Etta:

    "Nu är du snubblande nära att bli anklagad för att vara rasist. Men eftersom du inte skrev något om vilken härkomst de flesta medlemmarna i dessa ungdomsgäng har så går du fri"

    Jo men jag använde ju medias klassiska "ungdomsgäng" så det är inga problem. Ibland önskar jag att vi hade poliser som agerade lite mer egenhändigt så som dom gör i ex Brasilien efter arbetstid =) Dom värsta nazisterna och afa:iterna har säpo bra koll på så dessa kommer aldrig vara något problem. Är nog mer rädd för riktigt extrema terrorister. En enda person kan ju göra enorm skada..tänk er en förbannad religiös dåre som kliver in fullt beväpnad på ett valfritt dagis i Sverige..usch

  • IlsaBlackWidow

    "Jo men jag använde ju medias klassiska "ungdomsgäng" så det är inga problem."

    Jag gillar även när de refererar till våldtäktsmän som "svenska medborgare" och ibland även som finska dito.
    Sen på bilden med det utsuddade ansiktet så ser man tydligt att det inte är etniska svenskar/finländare.

  • Fyrkantig

    Ilsa:

    Ja så brukar det låta. Var ju en sk rasistattack för nått år sedan där ett gäng "Svenska nazister" misshandlade en afrikan. Ingen av dessa nazister var Svenska medborgare utan Serber

  • IlsaBlackWidow

    Mm jag såg en sådan artikel med om tre "skinheads" som skulle spöat invandrare.
    Det var tre helt vanliga killar med normal hårväxt.

    Känns som med SD och ND som det alltid refereras om som "främlingsfientliga SD" eller "högerextrema ND".
    Jag tycker de andra partierna är bra mycket mer fientliga och vänstern blir aldrig refererade som vänsterextrema.

    Vissa saker ska piffas till genom friserande av sanning, andra ska döljas. Det första för att sälja mer, det andra för att jaa inte vet jag vad för positivt det leder till.

  • Abyss

    Medlemmarna i autonoma nätverk som AFA betraktar inte sig själva som antidemokrater utan eftersträvar ett mer egalitärt system än de anser att parlamentarismen erbjuder. Nynazisterna däremot är explicita antidemokrater och deras organisationer är också, till skillnad från AFAs, elitistiska och utpräglat hierarkiska, som ett drömsamhälle för nassar i miniatyr.
    Högerextremisterna är tyvärr inte heller få, rörelsen har tvärtom vuxit sig starkare under senare år. Jag citerar Helene Lööw, Sveriges ledande expert på nationalsocialisam och högerextremism, ur en artikel i DN:
    "Hon konstaterar att Sd och andra extremnationalistiska rörelser nu är på god väg att återupprätta samma "bruna" Sverigekarta som kring and­ra världskriget:
    - Det handlar om kvarvarande strukturer och traditioner, som ärvs mellan generationerna. (...) Många av oss lever felaktigt kvar i en föreställning om att de här partierna handlar om samma heilande skinnskallar som på 1980-talet. Men i dag är de långt mer professionella, och måste också bemötas på ett annat sätt."

    IlsaBlackWidow, så en svensk medborgare måste ha etniskt svenska drag (vad fan det nu är, måste nog bläddra lite i rasbiologiboken, några speciella skallmått?), annars är det desinformation eller vad?
    Vilken relevans har egentligen förövarens etniska ursprung i rapporteringen av ett våldtäktsfall? "Mannen var svensk medborgare men som framgår av den suddade bilden har han främmande drag och är antagligen av annan ras, vilket torde vara av intresse för den etniskt svenske läsaren". Är det så det borde stå? I sådana fall varför?
    Fyrkantig, det var säkert oerhört kränkande för alla svenska nazister att bli förknippade med ett sådant brott...

  • IlsaBlackWidow

    "Vilken relevans har egentligen förövarens etniska ursprung i rapporteringen av ett våldtäktsfall?"

    Jaa du, det är ju ganska relevant att ha koll på vilka de är och varför vissa grupper är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken.
    Det är ju svårt att motverka brott om man skall förneka fakta.
    Vore bättre att forska och gå till botten med saken.

    Och vilken relevans menar du det har med att poängtera att våldtäktsmännen är svenska medborgare då?
    Man som man liksom... Vi kan ju strunat i alla signalement direkt och polisen kan irra runt och leta efter... eh fyll i du.

  • Abyss

    Ehhh..."vänstern blir aldrig refererad till som vänsterextrema", sov du dig igenom nyhetssändningarna från kravallerna i Göteborg? Är det några som gång på gång utmålas som ett hot mot demokratin så är det just rörelser av typen AFA medan högerextremisternas dåd sällan får samma mediautrymme och förklaras med klichéer om "historielös ungdom" och "förvirrade unga män utan manliga förebilder".
    Bollocks! De kan sin historia allt för väl och deras manliga förebild är en småväxt gapig man med märklig mustasch.

Svar på tråden Nazistpack och vänsterextremister.