• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för oss som lever med ständig smärta i muskler o leder, som väntar på en diagnos eller redan har fått en diagnos.

    Är en 2-barns mamma på 30 år, som levt med ständig smärta under 7 års tid. Är nu remitterad till smärtrehab och har nu en stor förhoppning om att få ett namn på det som drabbat mig. min läkare har talat om Fibromyalgi, vilket stämmer väldigt bra in på mig, förutom att jag ej är testad för de sk. Triggerpunkterna.

    Hoppas att det finns fler därute som känner igen sig i min historia, som kanske t.o.m som jag är mammaledig. (är hemma med den yngste som nu är snart 9 månader) Som oxå känner hur otroligt påfrestande det kan vara att vara mamma o ha så ont, och ändå vara tvungen att orka med en vardag, med blöjbyten, ständig sömnbrist (trots en underbar man) och tidiga mornar.

    Själv äter jag dagligen smärtstillande medicin, Tramadol / Tradolan i kombination med alvedon. Min dröm är ju naturligtvis att må så bra att jag kan lägga undan värktabletterna.

    Känner du igen dig, vill du oxå ha ngn att bolla tankar och känslor med? Vill du oxå dela med dig av ditt liv.

    Välkommen till tråden för oss som alltid har ont!

    Här är några av oss som hänger här!
    TuvaLi (TS)
    Ulrika
    Petra i Kattland
    Molly7272
    Lakrits
    CissLalia
    Chantelle
    Bellyboo
    Tjorvan
    Kimpossible
    Annapanna1975
    Morotsmamman

    Uppdatering
    TuvaLi (TS)
    Morotsmamman
    CissiLalia
    Molly7272
    Fru U
    Annapanna 1975
    Nybliven lappjänta
    Lakrits
    Kimpossible
    Mawan
    Alsephine
    Gosan2
    Vivaldi
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-26 05:19:37:
    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Endometrios, Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust:
    29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan:
    24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits:
    34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland:
    36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa:
    38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia:
    22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.
  • Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?
  • Gaztongirl

    Evelina: Jo jag kan allt bli deppig utav värken, att inte kunna allt som jag vill. Sedan så blir jag ibland deppig över att andra inte kan förstå att jag faktiskt har ont och är trött. T o med läkare har ibland sagt till mig att du som är så ung etc ska väl inte ha ont. Fine, take it away, eller hur?

  • Annapanna1975

    Hej tjejer!

    Tillbaka igen från klostret. Jag passar inte som nunna!

    Glömde min ergonomiska kudde hemma, det var ingen höjdare. Inga dynor till de hårda stolarna heller...

    Mannen fick massera mig länge igår, det var superskönt!

    Kram på er!

  • Lakrits

    Ja, jag tänker byta läkare nu. Har funderat på det ett längre tag, då hon har denna inställning.. Men har skjutit det framför mig. Helt sjuk inställning som drabbar mig, inte henne, samt min man och mina barn.. Har haft så otroligt ont sista 2,5 månaderna att jag drabbas vissa stunder av PANIK!!!
    jag mår psykiskt dåligt ofta. Har ett humör som är kopplat till värk intensiteten, dom dagar jag är sämre i värken växlar jag mycket mellan ledsenhet, hopplöshet óch otillräcklighet. Har inte haft någon dag på mycket länge då jag fått må bra i själen hela dagen. Kan vakna och må hyfsat, sedan kan det ändras fort och jag får ondare och bli låg. Mitt normal läge på vintern är ganska mycket låg.

  • NiXxI

    Orkar inte...bläääärk...ska iväg och jobba nu...har 22 dagars helvete framför mig....hatar jobb...hatar det så innerligt....vad är värt detta?
    Var ledig i helgen (sista helgen på sex veckor) och bowlade med vänner! Verkligen skitkul...men sen fick man betala priset med värken.

    Hatar mitt liv. HATAR MIN KROPP Gråter

    F'låt...ville bara skrika lite.

    Jag äter Triptozyl 3*10mg per kväll...på dagtid åker allt ner...citadon, ipren 400 + panodil, 2 st, dexoferm (jag länsar bokstavligt talat mitt gammla läkemedels-skafferi)...för värken äter upp mig.
    Måste ringa läkaren, så här kan det ju inte fortgå.....

    Stor, stor kram alla och Lakrits, jag förstår din sits oändligt mycket!!!


    2008 ska blända skiten ur mig
  • Gaztongirl

    Lakrits: Jag hade också en läkare som tyckte att de inte skulle skriva ut värktabletter på grund av att det inte var bra. Var en tid då de rekommenderade att inte skriva ut värktabletter till fibro patienter utan man skulle lära sig att leva med sin värk, eller vad de nu sa. Men nu verkar det inte vara så iaf, men vissa är väl kvar i det gamla kan jag tro. Så byt läkare till någon som är lite mer insatt i vad sjukdomen innebär.

    kram

  • JuliaåRonjasmammis

    Lakrits; Ledsen. Usch, jag har haft samma sits, får fortfarande tjata mig till de få Citodon jag får varje månad. "Du är ju beroende" säger hon. Eeh, ja, visst! Alternativet är att inte orka med någonting alls ju. Tryptizol skriver hon däremot gladeligen ut. Trist bara att jag blir så dålig av dem.

    Konstigt att det är så olika från läkare till läkare.

    Har feber och halsont här idag, ännu mer värk än vanligt och fingrar som lunchkorvar.

    Kramar till er alla/Kim


    En ny början...
  • Lakrits
    Gaztongirl skrev 2008-02-11 16:02:01 följande:
    Lakrits: Jag hade också en läkare som tyckte att de inte skulle skriva ut värktabletter på grund av att det inte var bra. Var en tid då de rekommenderade att inte skriva ut värktabletter till fibro patienter utan man skulle lära sig att leva med sin värk, eller vad de nu sa. Men nu verkar det inte vara så iaf, men vissa är väl kvar i det gamla kan jag tro. Så byt läkare till någon som är lite mer insatt i vad sjukdomen innebär.kram
    Ja, det ska jag göra.. byta läkare! Jag tror inte hon vet vad hon pratar om ens, då jag haft många läkare och ingen har pratat om att man inte kan blanda anti depp och smärtstillande, samt att värkisar på recept är för starka för oss med fibro*ÖH??*
    Tvärtom har dom jag haft tidigare alltid pratat om hur viktigt det är att bryta värkspiralen i tid osvosv.. Känner inte igen hennes resonemang alls. Har tjatat på henne flera gånger men får blankt nej. Nu får någon annan ge mig tillbaka mitt liv. Kram
  • JuliaåRonjasmammis

    Undrar hur vissa läkare tror att fibro känns? Som "lite ont i kroppen", eller, med tanke på att vissa mediciner anses för starka för just fibropatienter... *morrar*Skrikandes


    En ny början...
  • CissiLalia

    på fredag ska jag åka till karlstad med arbersförmedlingen rehab och kolla på praot som jag eventuellt ska åka iväg på i tre veckor och kolla min arbetsförmåga men huhu vad jag är ledsen över det...är så hemsjuk och kna inte sova borta mer än en natt tycker det är jobbigt och inte får träffa min älskade på hela veckan...men får komma hem på helgerna..men jag komem rinte klara de..men de vore kul och bra om jag kom i väg men de kunde ju vara närmre så man fick sova hemma iaf

  • 242

    klart man känner i psyket.
    har hel deppiga perioder,kans tå i rulltrappan å se på folk å tänka "undrar hur d känns att stå här å inte ha ont,hur känns det,ja minns inte"

    ibland e man deppig för att d gör så ont å ibland e man deppig för att d känns som ingen förstår...

    detta är ju rätt ofta dock...

    när d gäller läkare så är d bästa att kunna ha tillgång till en specialist inom området,inte många läkare inom vc som vet något om fibro förutom de dom hört som "skrönor"..

    många har ju uppfattningen om att det sitter i "huvudet" på oss å att vi inte har i ont egentligen...bara en folksjukdom som drabbar gnällinga kärringar...

    mina bilder från värmekamera undersökningen visar ju helt annat kan ja säga....

Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?