• TuvaLi

    Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?

    Hej!
    Tänkte starta en tråd för oss som lever med ständig smärta i muskler o leder, som väntar på en diagnos eller redan har fått en diagnos.

    Är en 2-barns mamma på 30 år, som levt med ständig smärta under 7 års tid. Är nu remitterad till smärtrehab och har nu en stor förhoppning om att få ett namn på det som drabbat mig. min läkare har talat om Fibromyalgi, vilket stämmer väldigt bra in på mig, förutom att jag ej är testad för de sk. Triggerpunkterna.

    Hoppas att det finns fler därute som känner igen sig i min historia, som kanske t.o.m som jag är mammaledig. (är hemma med den yngste som nu är snart 9 månader) Som oxå känner hur otroligt påfrestande det kan vara att vara mamma o ha så ont, och ändå vara tvungen att orka med en vardag, med blöjbyten, ständig sömnbrist (trots en underbar man) och tidiga mornar.

    Själv äter jag dagligen smärtstillande medicin, Tramadol / Tradolan i kombination med alvedon. Min dröm är ju naturligtvis att må så bra att jag kan lägga undan värktabletterna.

    Känner du igen dig, vill du oxå ha ngn att bolla tankar och känslor med? Vill du oxå dela med dig av ditt liv.

    Välkommen till tråden för oss som alltid har ont!

    Här är några av oss som hänger här!
    TuvaLi (TS)
    Ulrika
    Petra i Kattland
    Molly7272
    Lakrits
    CissLalia
    Chantelle
    Bellyboo
    Tjorvan
    Kimpossible
    Annapanna1975
    Morotsmamman

    Uppdatering
    TuvaLi (TS)
    Morotsmamman
    CissiLalia
    Molly7272
    Fru U
    Annapanna 1975
    Nybliven lappjänta
    Lakrits
    Kimpossible
    Mawan
    Alsephine
    Gosan2
    Vivaldi
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-12-26 05:19:37:
    TuvaLi (TS):
    30 år, 2 barn 9år/1år. Endometrios, Utredd på smärtklinik efter ca 7 års ständig värk. Diagnos: "Pain Disorder", generaliserad smärta samt överrörlighet i vissa leder o ligament.

    Fru U:
    crohns sjukdom, endometrios, reumatisk värk och/eller fibro

    NiXxI:
    32 år och två döttrar på 10½ respektive 1½ år.
    Diagnos "allmän ledvärk" sedan 2001, haft värk sedan 1998. Tror själv numera Fibromyalgi. Får se

    stardust:
    29 år, 2 barn 3½ och 1 ½ år. Fick diagnosen fibromyalgi för 3 år sen men har haft värk i kroppen sen jag var 9 år.

    Disan:
    24 år, 1 barn född 070620. Fick diagnosen Sjögrens syndrom vintern 2005/2006, men har haft värk och symtom sedan 9 års ålder. Överrörliga leder och en ryggkota för mycket.

    Razorblade Romance:
    Utredd på reumatologen efter svår värk i ca 7 år.Diagnos:Fibromyalgi 18 av 18 punkter.Har 4 barn.16..7..5 och 10 månader.

    Annapanna1975:
    32 år, inga barn (ännu), diagnos fibromyalgi (16 av 18 punkter) och IBS.

    Kimpossible: 40 år, 2 söner 11 & 5 år, gift m Ä 33 år. Fibromyalgidiagnos sedan -99.

    Lakrits:
    34 år, mamma till 5 killar(14 år, 13 år, tvillingar 9 år, minstingen 7 månader)Diagnos: Fibromyalgi sedan 2001, samt IBS.

    Petra i Kattland:
    36 år, 2 barn Simon 14 år och Rasmus 8 mån (+2 änglar). Fibromyalgi sen 1993, fick diagnos 1998, och sjukpension 2000.

    Plumpa:
    38 år, 2 barn, 14 och 11 år, Fibro diagnos 2007 (april, sjukers 50 %, jobbar 50 %

    CissiLalia:
    22år diagnos som ställdes sommaren 07 =symptom som vid fibromyalgi...kämpar för att få en riktig fastställd diagnos.
    inga barn och planerar inga.
  • Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?
  • Mixela
    Disan skrev 2008-02-27 14:52:20 följande:
    Jag har en fråga till er som har haft eller har foglossning: Jag fick foglossning tidigt i min graviditet, men jag hade tur ändå, klarade mig ganska bra. Slapp ju rullator eller kryckor, men var ss nästan hela tiden dock. Efter förlossningen ville det inte släppa riktigt men sedan blev det bättre och till slut slapp jag sova med den obligatoriska kudden mellan benen för att överleva natten. Ja, ni vet väl vad jag menar? Sov väl utan den i lite drygt en veckas tid (ändå cirka sju månader efter förlossningen) och sedan fick jag dödsont igen! Hela jävla höften värker som sjutton och svanskotan och korsryggen bara dödar mig!! I natt sov jag med kudden igen och vips, så blev det bättre! Ja, självklart är man inte helt fri, men sååå mkt bättre blev det!Vad tror ni tjejer? Är det så att jag ff har foglossning, eller är det ngt annat? Det är ju samma smärta, men inte lika intensivt och jag är heller inte lika känslig. Kan alltså gå utan att få ont. Även om jag får ont.. Ja, hoppas ni förstår snurret!!
    Visst kan du fortfarande ha foglossning! Det tycks sitta i länge för vissa och jag är en av dom. Fick det i vecka 19-20 och har det än, min dotter fyller 6 år i april.... Det är inte samma intensiva smärta som under graviditeten, men det gör ändå väldigt ont. Jag får tänka på minsta lilla rörelse jag gör, kan inte promenera mer än några hundra meter innan det känns som om nån sticker en kniv mellan benen, i ljumsken, i ryggslutet... När jag träffade en specialist sa hon att det kommer att försvinna, men det tar tid. Läste om någon här på FL som hade foglossning än och hennes barn var 16 år...Gråter
  • Mixela
    blommanigbg skrev 2008-02-27 15:29:39 följande:
    Det är nästan löjligt.. Jag tittade på en lista igår med samtliga symtom som man kan ha vid fibromyalgi.. Och jag har alla...hemsidor.torget.se/users/a/AMB66/fibro.htmAtt jag inte har kommit på det tidigare bara.. Känns som om livet kunde varit bättre om man bara vetat om det redan för många år sedan....Det var min läkare som berättade för mig att hon misstänkte fibromyalgi. Själv trodde jag..... Ja, jag vet till slut inte vad jag trodde... Har alltså gjort en lång resa.. Blivit diagnostiserad att det skulle vara psykiskt.. Och kämpat på.. Egentligen orkar jag inte jobba så här mycket som jag gör. Då smärtan och tröttheten är så jobbig. Men jag har velat visa att jag mår bra psykiskt. Fastän kroppen inte mår bra.. Det har varit väldigt viktigt för mig.. Men egentligen lurar jag bara mig själv.. Förstår jag nu.. Har väldigt ont just nu..
    Jag läste genom det och jag har också alla.... i stort sett....
    Pressa dig inte för mycket! Det är ingen som tackar dig för att du går till jobbet och blir jättedålig. Du måste ju få ha ett liv som inte bara känns som en kamp mot smärta och trötthet!
  • Moll

    HEJ på er!! Tappade bort tråden...hur har ni det? Här går det faktiskt ganska bra! Så glad att jag kan komma ut och promenera en bra stund varje dag nu, och jag har till och med lyckats gå på ett gympapass för nyblivna mammor. KRAM!

  • Mixela

    På tal om grått hår, vet ni var jag har gråa hårstrån? I ögonbryn och ögonfransar! Har inte sett ett enda ett i håret på huvudet ännu...

  • NiXxI
    Mixela skrev 2008-02-28 10:14:02 följande:
    På tal om grått hår, vet ni var jag har gråa hårstrån? I ögonbryn och ögonfransar! Har inte sett ett enda ett i håret på huvudet ännu...
    Hahaha...ja, där har man ju ett par...men gissa VART jag har grå hår (om jag skulle slarva och inte raka mig vill säga )
    2008 ska blända skiten ur mig
  • Lakrits
    NiXxI skrev 2008-02-28 10:20:37 följande:
    Hahaha...ja, där har man ju ett par...men gissa VART jag har grå hår (om jag skulle slarva och inte raka mig vill säga )
    He, he.. där har jag ännu inga..Rakar mig inte heller, gubben min vill ha mig naturlig*ho ho*
  • NiXxI
    Lakrits skrev 2008-02-28 14:49:43 följande:
    He, he.. där har jag ännu inga..Rakar mig inte heller, gubben min vill ha mig naturlig*ho ho*
    Gubben min skiter vällan mest i vilket...det är nog mer snarare jag som har fastnat i en vanekarusell...kommer stubbet så kommer klådan och *vips* så rakas det...men det gjordes dessto mindre dock när jag var gravid nu sist ....

    Känns bättre idag fast det är jobbigt än.

    Jag har trappat ner på Triptozylen (f*n, minns aldrig stavningen) och nu de sista två dagarna inte tagit alls (då de inte hjälpte mer än med sömnen och gjorde mig asexuell och vräsig på humöret)...och nu sover jag kasst som 17 igen...
    Sen att Amelia vaknade 04,50 imorse (vilket hon aldrig gör annars, är en sjusovare) har inte gjort dagen piggare...och nu sitter jag iförd arb.kläder, redo för dag ett av 10 Skrikandes

    Nä, kram alla....ska hänga upp litta tvätt innan papps kommer och passar barnen...Anders jobbar eftermiddag denna veckan och jag då kväll idag...tur man har i alla fall EN förälder som finns där för en

    Underbara kvinnor är ni i alla fall
    2008 ska blända skiten ur mig
  • Lakrits

    Kikar in och önskar er alla mysiga tjejer en trevlig helg..
    Hoppas ni får en lugn helg med lagom eller lite värk!

    Jag har tröttaste dagen på mycket länge.. Har sovit skapligt inatt, men känner mig helt mossig ändå.
    Största önskan just nu, att få bädda ner mig och sova tills ikväll eller varför inte imorgon bitti!!!
    Gossen Liam är grinig och inte alls på humör, håller tummarna att han inte håller på att bli sjuk!

    Kram

  • TuvaLi

    Hej, har läst ikapp litegrann, det här är en väldigt aktiv tråd måste jag säga, så kul!! men jag som knappt hinner hänga här får så otroligt mycket att läsa ikapp, ska sätta mig ner i morgon vid tillfälle, har 3 dagars ledigt nu.

    NiXxi: vill iaf säga att jag läst ditt inlägg och det gör så ont i hjärtat, förstår hur du mår, har många ggr känt lika dant. Det mest störande är när folk i min närhet säger "jag fattar inte hur du orkar, du måste vara den starkaste människa jag känner"... jag menar, vad har man för val, det handlar inte om att vara stark egentligen, eller man känner sig ju inte det minsta stark. För fick man skulle man (iaf jag kan känna så) ju lägga sig ner och bara sluta finnas... för så jobbigt och uppgivet känns det många ggr. Men nu kan man ju inte bara stänga av sig själv utan man är tvungen att samla ihop sig själv, även om det känns som att man gått sönder i tusen bitar... Och gå vidare. Visst, de menar väl när de säger att man är stark, men det känns mer som att de inte förstår hur jävla (förlåt ordvalet) jobbigt allting känns och att man inte alls känner sig så stark och att man inte alls orkar med överhuvudtaget....

    Vi finns här för dig, vi lyssnar och bryr oss. Här får man gnälla och beklaga sig huuuur mycket man vill. Håller med Lakrits, din sambo verkar inte har förstått hur jobbigt du har det och jag hoppas så att han vaknar upp och inser det snart.
    Massor med kramar till dig!

    Själv så mår jag sådär, allt är rätt jobbigt, mycket ont, ständigt trött och sliten... känns som att jag ska bryta ihop vilken dag som helst... skulle nog helst vara sjukskriven... blir det nog snart... fast jag vill ju jobba till semestern iaf..... hoppas jag orkar det.
    Nu måste jag i säng... ska upp tidigt i morgon, min man jobbar och lilleman vaknar ju kring 07. Kommer tillbaka i morgon.

    See ya!
    ta hand om er!

  • Disan
    Mixela skrev 2008-02-28 10:09:52 följande:
    Visst kan du fortfarande ha foglossning! Det tycks sitta i länge för vissa och jag är en av dom. Fick det i vecka 19-20 och har det än, min dotter fyller 6 år i april.... Det är inte samma intensiva smärta som under graviditeten, men det gör ändå väldigt ont. Jag får tänka på minsta lilla rörelse jag gör, kan inte promenera mer än några hundra meter innan det känns som om nån sticker en kniv mellan benen, i ljumsken, i ryggslutet... När jag träffade en specialist sa hon att det kommer att försvinna, men det tar tid. Läste om någon här på FL som hade foglossning än och hennes barn var 16 år...
    Men gud, sex år!! Låter inget skoj... Vi skall ju försöka med syskon till sommaren, är lite rädd för att det kommer att blossa upp igen då. Men det blir ju som det blir! Hoppas bara att jag inte blir lika dålig som du verkar vara... Att inte kunna gå mer än cirka 100 meter.. Hu!! *styrkekramar*

    Idag är jag trött. Min bebis har haft magsjuka men är på bättringsvägen. Min karl insjuknade dessvärre igår, så ingen hjälp får jag här hemma. Passar på att mysa och ta det lugnt nu när Ronja sover. ett stort grattis till mig som INTE städar denna helg!! Det kliar i fingrarna, jag vill så gärna har rent och snyggt. Men jag känner samtidigt att det inte fungerar med supergrinig bebis och alla värk jag har just nu. Ingen avlastning för fem öre eftersom karlsloken ligger i feber... Sååå, duktiga jag!!

    Kanske dammsuger en snabbis sedan, men det är a piece of cake

    Ta hand om er tjejer!
    BabyRo född 070620
Svar på tråden Har du Fibromyalgi eller liknande Diagnos?