• So nice

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    fortsätter våra diskussioner om ev. framfall

  • Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder
  • Ile

    Hej, Nu hoppar jag också in i tråden, hoppas att det är OK. Man hör ofta att man ska vänta ett tag om man får problem efter förlossningen, att det kan bli bättre med tiden etc. men hur länge skall man vänta egentligen? Jag födde barn för 3 månader sedan och har ständigt en allmän obehags känsla där nere. Tyngdkänsla som blir värre om jag bär tungt osv. Är det för tidigt att söka hjälp?
    Vet ni om man kan söka vård utanför det landsting som man tillhör? Jag har råkat ut för så mycket konstigheter på kvinnokliniken på mitt sjukhus så jag vill inte gärna söka vård där igen...

  • Hemligkvinna

    Har fått en tid till ackis och träffa en ny läkare. Avdelningsläkare. Har ingen aning om varför jag ska dit, men det är väl för att diskutera operation.. typ nästa år eller så att jag får begravas hel. Men jag har en tid till nån läkare i alla fall den 14 november OM jag får barnvakt.

  • Minnie7

    HK: Bra att du iaf får träffa någon rätt snart och får lite besked! Kanske bilderna tog skruv iaf... Önskar så att det är din tur nu och att det är en fantastisk och förstående läkare du får träffa.

  • Minnie7

    Ile: de säger ju att det kan ta upp till ett år för kroppen att återhämta sig efter en vaginalförlossning. Info man inte får veta innan. Därför är det svårt för läkare att sia om huruvida kroppen kommer återhämta sig själv. Men- är det muskelskador så kan dessa inte självläka. Därför kan det ändå vara en idé att söka hjälp för att kolla detta. Tyvärr är min erfarenhet, och många andras, att det krävs ett tränat öga att se detta. Så bor du någonstans där det finns en specialist på förlossningsskador, sök dit.
    Det finns en hel del privata gynmottagningar som har landstingsavtal så det är inte säkert att du behöver gå till din KK mottagning på ditt hemlandsting.

  • Hemligkvinna
    Minnie7 skrev 2012-10-23 15:11:46 följande:
    HK: Bra att du iaf får träffa någon rätt snart och får lite besked! Kanske bilderna tog skruv iaf... Önskar så att det är din tur nu och att det är en fantastisk och förstående läkare du får träffa.
    Jo, men fortfarande så vägrar de ju röra livmodern och det är ju den som är det största problemet. Det gör att man blir ganska kluven, för allt är ju inte slut bara för att de fixar väggarna. Undrar egentligen hur de gör det när livmodern hänger ner så pass mycket att den drar ner hela främre väggen? Obestämd
  • Minnie7

    HK: Men varför vill de inte röra livmodern? Tycker de det räcker att kapa livmodertappen? Usch så besvärligt med livmoderframfall!!!!

  • Hemligkvinna
    Minnie7 skrev 2012-10-23 15:20:47 följande:
    HK: Men varför vill de inte röra livmodern? Tycker de det räcker att kapa livmodertappen? Usch så besvärligt med livmoderframfall!!!!
    För att problemet blir inte löst av att ta bort livmodern, utan kanske även ännu värre enligt läkarna.

    Behöver liksom höja upp allt och det går tydligen inte att göra utan att få hemskt resultat i övrigt. Det är åtminstone så de målar upp allt. Oavsett så spelar inte det någon roll. Något behöver verkligen göras snart, då livmodern helt garanterat kommer att åka ut. Frågan är bara när?!
  • Sjömamma

    Nu är ja hemma igen, skönt. Fick till sist träffa den kirurg som utfört operationen. Det var en professor som var med i Uppdrag Granskning. Jag fick ett mycket gott intryck av honom iaf så det känns bra. Han sa att det var en ganska stor skada jag hade men att han trodde att resultatet skulle bli bra. Han hade sytt ihop mellangården en del också eftersom det inte fanns några muskler som satt ihop där. Det var ju precis vad jag hoppades på så det könns bra. Jag tycker att jag kan känna som att mellangården sitter ihop mer nu än innan. Är verkligen nyfiken på att få känna efter sen när det läkt. Men vad äcklig den där paraffinoljan är! Urk, och tre ggr per dag i tre veckor! HK, hoppas att du ska få träffa en bra läkare snart som tar dig på allvar. Kan dom inte börj med att göra nånting iaf?!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder