• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • Vilda Tiger

    Blehnda
    Hoppas du får fina värden idag!

    Jag är lite off nu för tiden för nu, i v 35, har verkligheten kommit ikapp. Jag har ju kunnat dona och greja och mår bra fram tills nu, för det mesta, men nu har jag fått så mkt vatten i fötterna att de gör ONT och jag har mer ont i fogarna. Jag behöver vila men får inte alltid möjlighet till det eller ro i kroppen så jag kan lägga mig. Det är lite smågnabb här hemma till och från och det tar en del energi. Inget allvarligt alls, men min man har blivit förkyld och då har han lite... tja, kort stubin.

  • kim86

    Vildatiger.
    Haha, oj vad man känner igen det, så fort de är sjuka så blir de helt förändrade. En kollega sa till mig att om män skulle varit gravida så skulle arbetslösheten inte finnas, för då skulle alla varit hemma från v 4 och tills de fick barnen. Haha, så man får bära upp förhållandet. Hoppas att du snart mår bättre o att lill*n tittar ut om inte allt för lång tid. =)
    Igår lånade jag en doppler på jobbet o lyssnade på hjärtljuden, första gången. haha mäktigt. O inatt fick min nästkusin en liten flicka... Det är nästan så man börjar böla själv..

  • blehnda

    Vilda: Ush din stackare, lås in dig i ett rum och vila, det behöver du om du ska orka med! Är du inte hemma själv nån stund på dagen så du kan bara skita i allt o lägga dig i badet eller ta en tupplur eller nåt? Vet hur jobbit det är med vätskefyllda och ömma fötter så där kan jag bara lida med dig! Jag har börjat med fotbad om kvällarna, ganska fesljummet vattten först och sen kallt på slutet, det är sååå skönt! och händerna invirade i en kall blöt handduk. känns ju som dom ska explodera annars!

    Kom inte lyckeli i vecka 37+ nåt, då kanske det inte dröjer mer än tre veckor innan bebben i magen tittar ut den också!?

    Kramar på dig iaf, nu ska vi in till sjukan, återkommer senare!

  • BabyNo2

    hej tjejjer... VAd jobbigt de låter  de där med vätska i kroppen.. jag tror att jag håller på att svälla lite!... strumporna sitter hårdare på mina redan smala vrister o de ömmar när jag ska knyta handen. Ska träffa BM och Diab.läkare imorogn så vo får se hur allt ligger till....

    WILLE2008... o ni andra med högt kolesterol?? de tar alltså de värderna p åer? På mig hoppar de över de under graviditeten för att man ändå ej medicinerar. Annars äter jag simvastitin!!

    Hade en helvetesnatt i natt.. vaknade av lågt BS vid typ 12
    Hade då 2.8. Började må sååååå ILLA:jösses.
    Så efter ett tag kom jag upp ur sängen .. krycka o blods.mätare o flaskan med oboy fick följa med på toan.. sen kom paniken.
    jag kunde verkligen inte dricka för jag mådde sååå illa. o sockret sjönk, såklart!! Sen satt jag o spydde o bara mådde SKIT! Fick ropa på Micke som fick gå ner efter dextro... knaprade typ 3 sen käktes jag igen.. PANIK!.... usch.. att ej KUNNA men veta att man MÅSTE äta är en vidrig känsla!!!! USCH! Hur som helst sååå efter 20 min på toa lade jag mig o fick äta hela paketet med dextro o ta BS säkert 10 ggr innna de höjdes.... men vaknade ändå med 3.4 imorse vid 7!
    Såå idag är jag inte kaxig.... vill få ner BS nu sista tiden så inte bebben lägger på sig ännu mer.. så de är fan JOBBIGT att vara duktig!!
     LÄNGTAR tills de är dax...

    kram på er tappra tjejjer!!

  • BabyNo2

    Ah..blehnda: Good Luck.. igen..tänkte skicka sms förrut .. men skicka så många igår hahaha....

  • Vilda Tiger

    BebyNo2
    Oj, vilken jobbig natt du hade... stackare! Pressa dig inte för mkt bara, det är bättre att lägga jämnt på 7 än att hoppa mellan 2 och 10 hela tiden.

    Kim


    Haha! Kanske det vore ngt för att rädda en del arbetstillfällen i Sverige då, att låta männen ta över graviditeterna. Fast jag gillar att vara gravid, måste jag säga, trots allt vi får dras med.


     


    Blehnda


    Jo, jag låg i sängen nu i nära två timmar, och bara läste och vilade. Eller - Lyckeli sprang ju in och ut och ville prata och busa men det gör jag gärna bara hon är glad. Jag har svårare att orka med de stunder då hon är gnällig. Marcus är dock en pärla och gör SÅ mkt utan att knota det minsta, han förstår att jag behöver vila men samtidigt är han ju inte mer än människa han heller och han behöver ju också en lite paus då och då.


     


     

  • kim86

    Vildatiger.
    Ja, det hade varit ngt..
    Ja, jag gillar det också, trots huvudvärk och illamående o bs strul. Men det är såå kul. =) magen växer o det känns jättekonstigt verkligen. Att kroppen kan ändra sig så mycket..

  • blehnda

    God kväll tjejer!

    Nu är vi tillbaka från sjukan och ett 1 timmes långt ul. En super duktig läkare som var mycket skickligt med ul apparaten. Det gick inte att ta miste om att det är en pojke i magen, ingen tvekan där inte ;) Nu ska vi bara komma överens om killnamn, hehe.


    Vår bm hade haft funderingar om en svullnad på vänster kind som läkaren kollade upp, och det var absolut ingenting, vi fick jättefina 3d bilder på pojken och han har supergulliga små knubbiga kinder =)

    Han gick igen hjärtat jätte noggrant och allt var bra, han förklarade för oss vad vi fick se hela tiden och var välldigt pedagogisk och lugn. Sååå skönt att det såg fint ut.

    Bebis vägde idag 2700 g och kommer bli jättestor, men förhoppningsvis så ska jag inte ha några problem med en vanlig förlossning, men som sagt så får tiden utvisa hur det blir i slutändan.

    Nu ska jag äta vattenmelon och pusta ut efter dagen låååånga utflykt.

    God natt!
  • ebyl

    Här är en till som känner av sin stora kropp å krämporna som hör till! Men så har jag ett SF-mått på 36 nu i v.30, otroligt otymplig redan, jag hoppas verkligen att mina två vill komma iaf 2-3 veckor tidigare! Är svårt att motivera sig att man ska gå riktigt höggravid i nästan 10 veckor till.. För tillfället är jag lite större än när jag fick Iris sist... Men har än så länge sluppit vätska på mig. Bara "normala" gravidkrämpor som ryggont, fogar, trång bröstkorg, ömma revben å inget läge är bra.. Fick tips av min bm idag att jag skulle köpa mig en Badenbaden, DET kan jag tänka mig!
    Dessutom påpekade hon att jag inte skulle sola, framförallt inte ansiktet då man kan få fula pigmentfläckar som aldrig går bort sen... Har jag inte ens tänkt på. Så nu blir det till att smörja in ansiktet med solskyddsfaktor 50 tror jag.. Man blir tydligen väldigt lätt brun när man väntar barn dessutom, vilket jag tydligt märkt!

    Blendha: Hoppas allt såg bra ut för dig idag!

  • ebyl

    Blendha: Grattis! Vad roligt! Vilken vecka är du i nu? Varför ska du föda på annan ort??

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare