Forum Väntar barn: Blandat - Medlemstrådar
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Fre 22 jan 2010 22:14 #1

  Hej! Får jag vara med i den här tråden?
  Har typ 1 diabetes, och väntar min andra dotter!
  Är i vecka 28 och tycker allt med socker strulade till sig rejält för två veckor sen ca och pratar gärna med andra om liknande erfarenheter:)

 • Fre 22 jan 2010 22:23 #2

  Fiyali
  Självklart! Jag väntar också mitt andra barn och tror det är en andra dotter här med. Men jag vet inte, det är bara en känsla. Jag är i v 22 nu och tycker sockret har varit struligt sista två dagarna. Dags för en höjning nu antagligen. Har du märkt att du behöver en höjning var tredje vecka? Det stämde rätt bra då jag väntade Lyckeli och bm sa att barnet har en tillväxtperiod var tredje vecka ungefär.

 • Fre 22 jan 2010 22:32 #3
  Vilda Tiger skrev 2010-01-22 22:23:19 följande:
  Fiyali Självklart! Jag väntar också mitt andra barn och tror det är en andra dotter här med. Men jag vet inte, det är bara en känsla. Jag är i v 22 nu och tycker sockret har varit struligt sista två dagarna. Dags för en höjning nu antagligen. Har du märkt att du behöver en höjning var tredje vecka? Det stämde rätt bra då jag väntade Lyckeli och bm sa att barnet har en tillväxtperiod var tredje vecka ungefär.
  Det har jag faktiskt inte tänkt på! Ska börja skriva upp nu bara för att ha lite koll :) Däremot händer det allt oftare att jag får ta en högre dos än ordinerat tyvärr. När de tär frukost så äter jag gärna lite filmjölk med banan, och lite c vitamin juice, men det gillas uppenbarligen inte av kroppen!
  Vilka doser ligger du på?
  Nu åkte jag på långinsulinet både morgon och kväll också vilket jag inte alls gillar eftersom jag hatar att sticka i benet!
  Vilket härligt namn din stora tjej har!
  HAr ni tänkt på namn till den lilla/lille? Jadu jag kunde inte direkt undgå att se att där faktiskt inte fanns något de senaste ultraljuden. Dessutom  var det lite för likt min dotter för att vara en pojke så jag väntar garanterat en tjej :)
  Är det olika rutin på ultraljud/blodprov/flöde etc på olika sjukhus eller är det något som gäller överallt?
 • Fre 22 jan 2010 22:40 #4

  Fiyali
  Ja, det är olika på olika sjukhus. Var går du? Jag går på Östra i Göteborg och här har vi träff med bm ungefär var tredje vecka, utökat UL i v 19 ungefär, TUL (tillväxt) vecka 28, 32, 36 och 40 samt ctg-koll två ggr i veckan de fyra sista veckorna. Man får gå över max en vecka här. Jag vet efter att ha läst vad tjejerna här i tråden har skrivit att det kan skilja sig mellan olika sjukhus vad gäller sånt.

  Från v 20 är det mer regel än undantag att man får höja sina doser då och då, ofta ganska kraftigt. Många får på några veckor gå från att ta några enstaka enheter till frukost till att ta typ 70. Det låter galet men så är det. Jag har insulinpump och ligger på runt 40-50 enheter per dygn just nu, från kanske 35 per dygn före jag plussade. Men jag tror nog det kommer vara en högre siffra om bara en vecka för jag märker ju på sockret att jag ligger högre före måltiden än efter - alltså dags att höja basen och många gånger även måltidsdoserna, då jag lätt ligger över 10 nu sedan i förrgår.


   


  Ja, vi älskar ju vår dotters namn. Vad heter er? Vi har spånat lite på namn men inte alls kommit så långt att vi har en fem-i-topp-lista. Det är galet, förra gången hade vi snackat namn i evighet då jag var i v 22. Men fokus ligger ju på dottern UTANFÖR magen denna gång, men än på barnet I magen. Dock njuter jag av att känna rörelser och känna hur barnet är vaket på mer och mer bestämda tider nu.

 • Lör 23 jan 2010 05:45 #5

  Godmorgon alla sockertoppar!
  Sitter och äter frukost och ska snart iväg till jobbet, suck! kan säga att det ser lagomt skönt ut när maken rullar runt på andra sidan och somnar om när mitt alarm ringer på helgerna, men sånt är livet =)
  Vilda: Toppen att du tog tag i trådändringen, alla vi andra verkade ju helt lost i kunskapen om hur det skulle göras, hehe.

  Fiyali: välkommen hit! detta forumet är helt toppen! jag tycker jag får minst lika bra hjälp här som av bm och läkare, här är ju de flesta proffs på just diabetes och graviditeter=)

  Ha en fin dag!

 • Lör 23 jan 2010 09:27 #6

  Hittat hit.. =)

 • Lör 23 jan 2010 10:18 #7

  Kan bara instämma i Blehndas kommentar, kanon att du tog tag i det Vilda och välkommen Fiyali!

 • Lör 23 jan 2010 12:23 #8

  hej igen! färdigjobbat för idag.

  Kim: är det nu i dagarna du ska testa? vad tror du själv? den mpnaden som mitt bs var toppenstabilt och jag inte hade några som helst gravidsymptom var den månade som jag faktiskt var gravid. de andra 6 ggr var jag sjukligt skengravid i stället och hade alla symptom i boken =) tokit vad kroppen kan spöka till det!

 • Lör 23 jan 2010 13:28 #9

  Tjohoo nu har ja oxå hittat hit!

  Välkommen Fiyali!


  Ja har ju nu i v. 37 och är så grymt trött hela tiden. Sov som en kratta inatt men kan inte komma på varför. Vaknade en gång i timmen men i magen var det lugnt och ont hade jag inte heller.. vad jag märkte då... Skumt.. Någon som känner igen sig?


  Vad roligt att det kommer två nya vänner till världen nästa vecka. Skriv och berätta vad det blev eller VEM det blev!


   


   

 • Lör 23 jan 2010 13:56 #10
  VildaTiger:
  Jo jag vet, men jag känner mig så dålig, känns som om jag slarvar med maten och så får jag dåligt samvete!
  Jag går i Lund, där får man inte gå över tiden alls. Satte igång mig två dagar tidigt förra gången, och blir runt vecka 38 den här gången!
  Nej det är klart, det är ju stor skillnad från först gången, då man bara låg och drömde och fantiserade om hur det skulle bli, nu plötsligt har man någon att jaga runt över allt, som dessutom lider av väldig 2 årstrots! Flickan heter Jasmin, och pga en dröm blir det här nog en Evelyn. Skulle vara om hon tittar ut och ser ut att heta något helt annat :)

  Jag vet bara om att man i "grundschemat" har åtta ultraljud och åtta flödes, som infaller en gång i veckan på slutet!
  Var en del komplikationer med dotter, satte igång i vecka 24 och vecka 30 och blev stoppad, samt inlagd med henne, och mellan graviditeterna lyckades jag få ett X, så det har varit ännu mer kollar nu! Mysigt att få se sitt barn så ofta, det är väl det positiva med att vara diabetiker!
  Och barnmorskan träffar man varannan vecka från v 28-36, och därefter ett par ggr i veckan.
  Denna graviditeten är dock skönare än förra, då hängde jag på specmödra från vecka 24, tre ggr i veckan för att mäta CTG.

  Blehnda:
  Tackar:) Kan tänka mig att jag får mer hjälp här än hos BM egentligen, hon är mest förvirrad, känns som om jag får hålla koll på det mesta! Men läkaren är ba iaf :)
  Är det första barnet för dig? Hur långt är du? Och hur funkar det?

  Masarin:
  Tack! Fy vad härligt då är du ju nästan klar nu! Så avundsjuk jag blir! Aldrig kul att sova dåligt. Jag vaknar dock oroligt hela tiden också, utan att det gör ont eller trycker på, tror man kanske är lite nervös :)

  Tjohooo82:
  Tackar :)
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll