• Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Nu fortsätter vi vårt babbel under resan mot våra små. {#lang_emotions_smile} Här samlas vi som har diabetes typ 1 och är gravida, för att diskutera dagliga blodsockerkontroller, hba1c, tillväxtultraljud, mat och annat som har med hanteringen av vår diabetes under graviditeten att göra.

    Välkommen!

    bf-tråd: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m47858295.html

    förra tråden: www.familjeliv.se/Forum-2-143/m48213362.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-06 22:13
    Ny bf-tråd!!! www.familjeliv.se/Forum-2-143/m51905038.html

  • Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare
  • harvärldensunderbarastefamilj

    MCL- just ja har för mig att det är Inolaxol som jag tar som e som sandlåda men skall dubbelkolla =)

  • Protea

    Hej pa er alla!

    Jag lag pa 7.5 pa mitt forsta Hba1c, mitt blodsocker var helt tokigt nar jag blev gravid hoppade massor och var supersvart att fa ordning pa. Efter en manad hade det sjunkit till 6.5 och ytterligare en manad till 6.3 och jag har blivit radd att inte pressa mig under 6 da det ar jobbigt att ligga for lagt for mycket.

    Jag har har haft 1VUL och ett UL plus blodprov for att gora det 'combined tests for downs syndrome' och allt har sett bra ut lag risk for Downs 1:1700 sa inga mer aprov var nodvandiga.

    Just nu hoppas ibland blodsockret upp efter frukost men sjunker sen fran tex 9 till 2.5 pa bara nagon timme. Jatteknepigt da jag ater bra frukost... Det kan verkligen vara svart att halla balansen ibland!

    Imorgon ska jag kolla ogonbottnarna, det gor man under varje trimester har.

    Har idag borjat mitt sommarlov sa inga tonaringar pa 6 veckor! Sa skont! Aker till Sverige pa fredag - langtar sa efter filmjolk!!!

  • MCL

    Protea> Skönt! Grattis till bra resultat på testen. Jag kan inte nog vänta tills vi får göra våra så att jag får se att liten lever och får någon form av riskbedömning. Det känns så märkligt att dagarna går och man inte riktigt vet vad som händer här inne. Jag vill bara se att den rör sig och börja känna den nu!

  • Protea

    MCL - jag vet precis hur du kanner! Igar var jag pa kontroll (igen....kanns inte som jag gor nagot annat for tillfallet...) och allt sag bra ut. De kollade aven mina ogonbottnar och de var ocksa friska. Skont! Nar jag traffade min specialistbarnmorska sa tyckte hon att vi skulle lyssna pa bebisen hjartslag! Helt fantastiskt att forst hora hur den lilla sparkar runt och sedan jattesnabba hjartslag!

    Jag aker hem till Sverige idag - har antlige sommarlov i 6 veckor! Ar bara hemma i en vecka sen ar jag i London i 2 veckor och da vill de kolla mig igen for att kolla att allt ar bra innan jag aker till Sydafrika den 13e agusti.

    Vantar nu med spanning pa att fa tiden till hjartultraljudet och 20 veckorsultraljudet - skulle ha fatt den sa barnmorska skulle ringa och paminna dem.

    Imorgon har jag natt vecka 16 - tank vad tiden gar fort! Jag har gatt upp 3.5 kilo....maste komma igang och motioner mera!

  • harvärldensunderbarastefamilj

    protea- grattis till alla fina resultat!! E väl inte mkt med 3,5 kg. Jag har lyckats gå upp hela 6,5 kg redan....(alla jäkla känningar i tid o otid som sabbar). Lägger dock inte för stor press på mig att föröska hålla vikten med nu som jag gör annars, räcker med att hålla bs bra just nu tycker jag. =)

    MCL- mmm förstår att du längtar, jag e sååå nervös inför tisdag...

  • kim86

    Tjooohooo.
    Fortfarande 4,6 i hba1c. trodde det hade gått upp nu när jag hade fått höja mina doser så mycket. men nope.. sååå skönt..

  • harvärldensunderbarastefamilj

    Kim - toppenbra jobbat!! =)

    Tjejer, hur mkt har ni gått upp i vikt? (hoppas ni vill svara ;) )

  • Protea

    Kim - grattis! Toppen!

    Villahabarigar - jag ar i vecka 16 och har gatt upp 3.5 kilo...

  • kim86

    Tack så mycket tjejer.. känns bra..

    Jag är i v 30 och har gått upp 12 kg. Det har gått i omgångar.=)
    Bryr mig mest om blodsockret nu, vikten får jag ta itu med sen.. =)

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare