• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • 3 hjärtan
    Lioness skrev 2010-02-18 14:26:49 följande:
    Du gör tårtan direkt på plattan...Kram Karin
    Det är så alltså? Jag fick för mig att man skulle flytta den över till plattan från bänken t ex.
  • lilla gumman 85

    Hej hej alla tårtvänner!

    Vill någon hjälpa mig med att lägga in lite bilder??
    (det är ganska många... De 11 senaste i mitt galleri! )

    va jag känner mig jobbig nu... hahaha...

  • Egensinnig
    lilla gumman 85 skrev 2010-02-18 17:00:49 följande:
    Hej hej alla tårtvänner!Vill någon hjälpa mig med att lägga in lite bilder?? (det är ganska många... De 11 senaste i mitt galleri! )va jag känner mig jobbig nu... hahaha...
    Det kan du gölra själv nu - plustjänstne är bprttagen och alla kan lägga in
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Och om någon undrar varför jag inte kan stava så beror det på att jag ligger på mage på golvet o skriver pga 3 diskbråck........Men jag ska nog kunna göra en tårta el 2 ändå


    Matilda, Matilda........
  • Lydia07
    Egensinnig skrev 2010-02-18 13:42:41 följande:
    Ta lite marsanpulver i lemoncurdgrädden - det stabiliserar och påverkar bara smaken marginellt
    Aah, ja det kan jag ju göra. Tack :)
  • högbergarna

    Å hej å hå! Har sökt igenom nätet för att hitta hur man gör sådant där klibbigt genomskinligt att ha ovanpå bär uppepå en tårta! Hittar inget! Tänkte göra en blåbärsmosse o vitchokladfluffstårta med grädde o blåbär uppepå å då ville jag ha sådär snyggt o glansigt. Någon som vet hur man gör?

  • Egensinnig
    högbergarna skrev 2010-02-18 19:17:37 följande:
    Å hej å hå! Har sökt igenom nätet för att hitta hur man gör sådant där klibbigt genomskinligt att ha ovanpå bär uppepå en tårta! Hittar inget! Tänkte göra en blåbärsmosse o vitchokladfluffstårta med grädde o blåbär uppepå å då ville jag ha sådär snyggt o glansigt. Någon som vet hur man gör?
    Superenkelt! Bara smält vanlig gelé på svag värme och pensla det över bären. Alterntivt så smälter du gelatin i blåbärssaft tex och låter det tjockna lite o penslar sedan på det.
    Matilda, Matilda........
  • högbergarna
    Egensinnig skrev 2010-02-18 19:31:28 följande:
    Superenkelt! Bara smält vanlig gelé på svag värme och pensla det över bären. Alterntivt så smälter du gelatin i blåbärssaft tex och låter det tjockna lite o penslar sedan på det.
    Ahh.. det va inte mer avancerat än så?! :) Då ska jag göra så! :)
  • lilla gumman 85
    Egensinnig skrev 2010-02-18 17:15:05 följande:
    Det kan du gölra själv nu - plustjänstne är bprttagen och alla kan lägga in
    fast jag är lite dum i huvudet och fattar inte riktigt hur man gör... {#lang_emotions_embarassed}
Svar på tråden Tårttråden del 17