• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Egensinnig

    Stinky79 - ja jag tror att vädret spelar in, speciellt luftfuktigheten. MMF behöver inte fodras. Lycka till!! Ska bli spännande att då se resultatet sedan!

    Smurfan 81 - kul att se dig, undrade precis vart du tagit vägen!


    Evelinaaw skrev 2010-02-19 18:40:13 följande:
    Så även på pärlor använder man vatten eller äggvita?
    Jag använder kristyr el sockerlim till pärlor. Funkar inte med vatten tycker jag.
    Om du har SP kan du lösa upp en liten bit med vatten tills du får en gegga - funkar också bra som lim.
    Matilda, Matilda........
  • Smurfan 81
    Egensinnig skrev 2010-02-19 19:05:43 följande:
    Stinky79 - ja jag tror att vädret spelar in, speciellt luftfuktigheten. MMF behöver inte fodras. Lycka till!! Ska bli spännande att då se resultatet sedan! Smurfan 81 - kul att se dig, undrade precis vart du tagit vägen! Jag använder kristyr el sockerlim till pärlor. Funkar inte med vatten tycker jag. Om du har SP kan du lösa upp en liten bit med vatten tills du får en gegga - funkar också bra som lim.
    Hehe, jag stack till Thailand i 2 veckor! Gjorde lite tårtor förra och förr-förra helgen men har inte hunnit lägga in några bilder än. Sitter med årsbokslut på 11 bolag och en deadline nästa helg så det blir sena kvällar på kontoret...
  • Egensinnig
    Smurfan 81 skrev 2010-02-19 19:08:16 följande:
    Hehe, jag stack till Thailand i 2 veckor! Gjorde lite tårtor förra och förr-förra helgen men har inte hunnit lägga in några bilder än. Sitter med årsbokslut på 11 bolag och en deadline nästa helg så det blir sena kvällar på kontoret...
    Aha då förstår jag. Thailand låter ju underbart!!! Ska bli kul o se dina bilder sedan. Lycka till med boksluten!!
    Matilda, Matilda........
  • Evelinaaw

    okej, nu har jag blivit helt förvirrad av alla råd:D
    Jag ska klä en av tårtora med blå marsipan och den andra med vit marsipan ?

    Och vare sig jag använder mig av marispan eller sp till figurerna eller pärlorna så ska jag använda vatten för att det ska sätta sig annars sp upplöst i vatten?

    Men var är lättast för har även sp, ska jag hellre klä tårtan med sp och göra marispan figurer eller tvärtom ? va ger bäst resultat båda i locket och figurerna ?

    En fråga till vad är bäst att ha under marispan och sp så det inte ska svettas ?

  • Smurfan 81
    Egensinnig skrev 2010-02-19 19:11:02 följande:
    Aha då förstår jag. Thailand låter ju underbart!!! Ska bli kul o se dina bilder sedan. Lycka till med boksluten!!
    Tack!
    Japp. det VAR helt underbart i Thailand! Mindre kul att komma hem till det här...
    Ska försöka få in bilder imorgon!
  • Lenilus

    Smurfa 81, har du alltid haft eget företag? Hittade till din hemsida nyss. Arbetar du själv där eller tillsammans med någon? Jag är så intresserad av det där, hur det funkar i praktiken. Men är ju så himla sugen liksom....

  • Egensinnig
    Lenilus skrev 2010-02-19 21:28:52 följande:
    Smurfa 81, har du alltid haft eget företag? Hittade till din hemsida nyss. Arbetar du själv där eller tillsammans med någon? Jag är så intresserad av det där, hur det funkar i praktiken. Men är ju så himla sugen liksom....
    Nu blev jag nyfiken får man kika?
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig

    Nu hittade jag mitt blindstyre också länken


    Matilda, Matilda........
  • kajsad
    Evelinaaw skrev 2010-02-19 19:11:34 följande:
    okej, nu har jag blivit helt förvirrad av alla råd:DJag ska klä en av tårtora med blå marsipan och den andra med vit marsipan ?Och vare sig jag använder mig av marispan eller sp till figurerna eller pärlorna så ska jag använda vatten för att det ska sätta sig annars sp upplöst i vatten?Men var är lättast för har även sp, ska jag hellre klä tårtan med sp och göra marispan figurer eller tvärtom ? va ger bäst resultat båda i locket och figurerna ?En fråga till vad är bäst att ha under marispan och sp så det inte ska svettas ?
    Använd lite lite vatten för att fästa med. Det funkar på det mesta. Ska du inte göra kristyr till nåt annat på tårtan så är det ju dumt att stå och göra kristyr för att fästa lite pärlor

    Allt är personligt, men jag tycker att sp är betydligt lättare att täcka med än vad marsipan är. Särskilt om det är marsipan från en vanlig butik. Har man köpt kavelmarsipan på nätet så är den lättare att kavla än marsipan från tex ica. Men det är lättare att göra figurer av sp än av marsipan skulle jag säga. Men det finns säkert nån som tycker tvärtom Allt är ju från person till person.

    Under sp'n eller marsipanen kan du pensla lite flytande margarin eller lite matolja så svettas det inte. Om du spacklar tårtan med smörkräm behöver du inte fodra med olja, men om du spacklar med grädde är det viktigt (såvida du inte har ett särskilt märke av sp som heter Ballinas för då behöver man inte fodra alls).
    Lycka till!
Svar på tråden Tårttråden del 17