• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lenilus
    TezzyBump skrev 2010-03-17 12:58:57 följande:
    mums, hallon&blåbär är supergott!fläder lät också intressant..men hallon och lakrits? är det verkligen gott i tårta? gillar visserligen läkerols hallon/lakrits men fortfarande skeptisk.. :) måste prova haha
    Hallon och blåbär är också gott! Och ja, smaken är ju som baken, men personligen tycker jag att det är gott med hallon/lakrits. Men alla gillar ju inte lakrits.
  • Egensinnig
    zuperduperme skrev 2010-03-17 16:17:08 följande:
    får se vad de blir. men behöver nog 3 fyllningar så skriv allt ni kommer på som passar hallon
    Hallon vit choklad
    Hallon lime
    Hallon mango
    Hallon glasscreme
    Matilda, Matilda........
  • LindaB78
    zuperduperme skrev 2010-03-17 11:27:33 följande:
    har fatt en beställning på en tårta med hallon i. men vad de andra va fick jag välja själv, vad tror ni om kokos? är väldigt trött på choklad. har ni några andra förslag?
    mangomousse passar utmärkt till hallon! Eller rättare enbart mango blir för sött så du måste ha något syrligt i oxå så mano/lime eller mango/passion.
  • MikuAndSaraLi

    Hörreni, tårtmästare!
    Jag läser jämt massa förkortningar på beskrivningarna till vad som är i tårtorna osv osv.
    Vad är Sp? Och allt det andra som bara är 2 bokstäver långt.

  • Smurfan 81
    MikuAndSaraLi skrev 2010-03-17 19:08:39 följande:
    Hörreni, tårtmästare! Jag läser jämt massa förkortningar på beskrivningarna till vad som är i tårtorna osv osv. Vad är Sp? Och allt det andra som bara är 2 bokstäver långt.
    SP = Sugarpaste
    MP = Modellingpaste
    FP = Flowerpaste

    Sugarpaste använder man för att täcka tårtor med, men också till mindre dekorationer.
    Modelingpaste använder man till dekorationer som behöver stelna lite för att hålla formen, gör man större dekorationer så stelnar utsidan men insidan håller sig mjuk.
    Ska amn göra tunna dekorationer som verkligehetstrogna blommor t.ex är det bästa flowerpaste, den stelnar helt!
  • Fru Indosaurie

    Ni som har fyrkantiga formar hur stora är formarna/hur många bitar/hur många ägg använder ni?


    Fanns det inte någon sida där man kunde räkna ut hur mkt smet man skulle använda?
     jag vill gärna räkna ut antalet bitar utan att behöva göra en provtårta..
    Opinions are like assholes. Everybody has one. nakenfis.se
  • nexie

    Hej hå. Ville inget särskilt mer än att säga tack till den här tråden och framförallt missy cat (för en bra beskrivning på sin blogg)  Är ingen tårtbagare så där direkt men i helgen gjorde jag en rosa prinsesstårta, en sån med en docka i till min dotter som fyllde 4. Ojojoj vad glad hon blev! Hon tyckte den var så fin, det var så himla kul att se hennes reaktion!  Det bästa tyckte jag var att den inte var tvungen att vara helt slät eftersom det ser ut som veck i kjolen annars hade jag nog haft stora problem!!

  • Missy Cat
    TezzyBump skrev 2010-03-17 12:58:57 följande:
    mums, hallon&blåbär är supergott! fläder lät också intressant.. men hallon och lakrits? är det verkligen gott i tårta? gillar visserligen läkerols hallon/lakrits men fortfarande skeptisk.. :) måste prova haha
    Tydligen så gillar många den kombinationen.
    Men när jag gjorde den så var det inte så uppskattat.
    Gjorde hallonmousse/lakritsfudge
    Fru Indosaurie skrev 2010-03-17 20:53:45 följande:
    Ni som har fyrkantiga formar hur stora är formarna/hur många bitar/hur många ägg använder ni? Fanns det inte någon sida där man kunde räkna ut hur mkt smet man skulle använda?  jag vill gärna räkna ut antalet bitar utan att behöva göra en provtårta..
    www.tartiversum.se/
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17