• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Vanillie

    Härligt att se att ni fortfarande är då aktiva här i tråden! Jag tittar in ibland och läser om er men skriver inte då ofta!
    Grattis till att ha blivit fru syssling och grattis till tösen i magen miss lillis!! Och vera, jag håller tummarna för ett plus!

    Här är allt toppenbra! Snart har mannen semester och vi ska bara mysa och åka på semestertripp till Halmstad!
    Sen börjar allvaret i augusti när Alice ska skolas in på dagis! Och jag ska börja söka jobb!

    Vi ska ev till cura kliniken efter semestertider och diskutera ev syskon. Är fortfarande lite osäker på om jag orkar hoppa på ivf-karusellen igen! Men några under verkar inte ske så man får väl ta sig dit!
    Är livrädd för att det inte ska fungera på första försöket igen! Fånigt nog så tror jag att kommer gå lika bra denna gången och gör det inte det blir jag nog helt knäckt!

    Ha en trevlig helg!!

  • syssling

    MissLillis: Grattis till ett fint UL och till en liten tjej! Va roligt!


     


    Vera: Tråkigt. Tråkigt. Ja du har ju själv rabblat upp alla "fördelar" med att tex det är bättre om Selma är lite äldre osv osv. Och du, även om de 4 frysisarna inte är av samma kvalitet (fick ni reda på det vid infrysningen förresten?) så HAR ni 4 st i frysen att försöka med! Jag har läst många som fått tillbaka embryon som tappat celler, inte ansetts som perfekta osv som ändå gett upphov till graviditet. Så jag hade inte hakat upp mig för mycket vid det. Rent ego; så kommer kanske du och jag ligga lite lika med återföring om ni ska ge er på det i oktober? :) Vi drar ju igång nytt ivf i mitten av september. Men, bättre att sörja färdigt och låt dig få vara ledsen. Så kan du njuta mer av sommaren, rosé på balkongen och ostar.


     


    Fröken lycklig: Duktig du är som tränar! Och berätta mer om anställningsintervjun!


     


    Vanillie: Härligt att höra av dig. Jag har också varit och är osäker på ivf-karusellen igen. Men jag har börjat tänka att om jag inte gör åtminstone ett försök, så kommer jag att ångra mig sedan. Och skulle ivf :et leda till graviditet, så tror jag att jag kommer vara mer orolig att barnet skulle behövas plockats ut för tidigt än själv ivf-processen. Lycka till!


     


    Vi ha inte fått dagisplats. Det ser sjukt mörkt ut. Jag har ringt runt till de privata som vi köar till, men det är kört. Och de skulle ringa mig tillbaka från kommunen idag. Vår bästa placering är 122 :( Så igår var vi och tittade på ett dagis lite längre bort från oss (10-15 minuter snabb promenad) som annonserade att de hade platser. Själva dagis och personal verkar ok. Men de har ingen gård - dock går de ut varje dag minst en gång med de mindre barnen och två gånger med de större. jag vet inte hur vi ska göra. Jag tror vi kommer bli erbjudna plats och jag är frestad att ta denna eftersom vi riskerar att få ett dagis ännu längre bort enligt platsgarantin annars … Svårt. Först ska HOPPAS jag att de från kommunen har lite bättre info.


     


    Trevlig helg!

  • Semlan10

    Jobbigt med dagissituationen Syssling. Hoppas kommunen kan erbjuda något vettigt. Men om ni accepterar dagiset som ni var och tittade på kan vi väl ändå behålla er plats i kön? När vi skrev på dagiskontraktet kunde man ticka för en ruta om man ville stå kvar i den kommunla dagiskön. Och ni har ju kvar er plats i de privata köerna också. När var det ni skulle flytta, det kanske kan vara ett bra tillfälle att byta? 

    Jag är så himla glad att vi fick en plats på vårt förstaval (som ju är privat) - jag loggade in för att kolla vår köplats för ett par veckor sen och den bästa placeringen var ca 290...

    Ja vi blir kanske lite synkade i höst Syssling, medan Fröken L får ett litet försprång

    Kul att höra av dig Vanillie. Visst är ivf-karusellen lite avskräckande, men du fick ju bra resultat senast!

    Spännande med jobbintervju Fröken L, hoppas det går bra!

    Här har mensen fortfarande inte kommit, lite jobbigt för minuset blir liksom lite svårt att ta in så längde den inte gjort det. Men det känns som det är på gång. Fortfarande lite ledsen, men jag har ju världens finaste och goaste tjej därhemma som gör det så mycket lättare.

    Igår var vi på återbesök i Selmas utredning, är verkligen glad att jag tog ledigt från jobbet för att följa med för jag fick svar på många av mina frågor. Läkaren tror inte att det något fel på Selma (typ allergi och sjukdom) eftersom hon är pigg, mår bra och är tidig i sin motoriska utveckling. Hon tappade som mest i kurvan mellan 6-12 månader, troligtvis fick hon inte i sig tillräckligt med mat. Hon var ju inte så pigg på att äta annat än bröstmjölk trots att vi verkligen försökte. Men jag kan inte låta bli att ha lite skuldkänslor för att jag ändå gjorde fel på något sätt.
    Enligt läkaren kan hon ta igen en hel del (men inte allt) av det hon tappade, men hon måste göra det innan hon fyller 2, sen är det tydligen svårt att ta igen. Så det som gäller nu är att få i henne så mycket kalorier som möjligt, och fett fett fett för fettkalorier främjar tillväxt bäst. Grädde i vällingen, smör i maten, gräddglass till efterrätt, och snabba kolhydrater som vit pasta etc... Det är en utmaning med en kräsen liten tjej som inte alltid är så stor i maten! Och inte direkt den kost man själv behöver... Tur att jag har tänkt träna mycket i sommar!

    Läkaren visade föräldragenomsnittskurvan, alltså en kurva baserad på S och min längd, den är -1,5 från standardkurvan och Selma bör helst ligga ganska nära den. Men nu ligger hon strax under -3... Sen fick vi remiss till en dietist vilket känns skönt. Även om jag har bra koll på mat vill jag gärna få mer info om vad Selma behöver och framförallt hur mycket hon behöver. Sen fick Selma lämna blodprov för glutenallergi också, hon har inga symptom på det men det kan vara smygande så läkaren tyckte det var bäst att kolla. Två små rör tryckte de ut ur Selmas lilla finger, hon grät knappt alls och var hur modig och tålamodig som helst. Och när vi var inne hos läkaren satt hon snällt och lekt med en leksakslåda för sig själv en lång stund, och protesterade inte när läkaren klämde på henne. Min lilla stjärna (skryter den stolta modern )!

    Vi fick tid för återbesök i mitten av september, bra att ha det inbokat. Läkaren hade försökt konsultera med en tillväxtspecialist på Astrid Lindgren men inte lyckats få återkoppling trots (enligt honom) ihärdiga försök, det var därför vi inte hade fått någon ny kallelse.

    Så nu väntar en sommar med pastamiddagar (Selmas favorit), grädde och gräddglass för Selma, jordgubbsfrossa, lite vin på balkongen för mamma, förhoppningsvis massor av sol och bad, och så mycket träning vi hinner med för att kompensera för det goda livet...

  • MissLillis

    Åh, vad kul att läsa så mycket.

    Vera, gu vad trist med minus. Kan förstå att du är frustrerad att få minus och så kommer inte mensen. Hoppas bara plusset är lite slött och visar sig tillslut Glad.
    Vad bra att ni fått remiss till dietist, där kan man ju få råd om sådan mat man inte tänker på som är bra för tillväxten. När jag för väldigt länge sedan var AuPair i USA var det en pojke som "hade dålig tillväxt" och han fick äta någon sorts hormontabletter tror jag för att tillväxten skulle ta fart, men det kanske man inte gör i Sverige och det var ju 15 år sedan.

    Syssling jobbigt med dagisplatsen. Men du kan tacka nej till det alternativ komunen föreslår och be att få stå kvar på de alternativen som du har högre upp på listan. På så sett kan du avvakta tills du får något nära och ta det privata så länge. Till vårt dagis tar det nog också ca 15 minuter att gå.

    Fröken Lycklig, hoppas det gick bra idag, vart söker du?

    Vanillie, kul att du tittar in. Jag brukar titta på Alice sida och se vad ni har för er, verkar som ni har fullt upp Skrattande.

    Här har sonen ätit jordgubbar flera dagar i rad och nu fått en massa "små prickar/knottror" på magen och benen, undrar om det är någon reaktion mot jordgubbar. Någon annan som märkt det när det ätits mycket jordgubbar?

  • Vanillie

    Vera: haka inte upp dig på att det skulle vara sämre kvalité på dom ni har i frysen! Alice är resultatet av ett embryo som inte var perfekt! Men se så perfekt hon blev! Misslillis: kul att du tittar in hos oss ibland! Ja vi har ofta dagarna fulla med äventyr! Syssling: ja antagligen så skulle man ångra sig jättemycket om man inte ens gav syskonförsöket en ärlig chans ens!


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Fru Lycklig

    Kul med så mycket aktivitet i tråden....Solig

    Vanillie: Jag följer också er på bloggen. Så roligt att se hur Alice utvecklas och vad ni hittar på.

    Vera: Hur går det? Har mensen kommit? Hoppas minuset kanske vänt till ett plus under helgen... Skönt att allt verkar ok med Selma!

    Syssling: Det gick bra på intervjun i fredags. Det är på en barnmottagning på Huddinge Sjukhus. Jag har jobbat där tidigare, men fick inte vara kvar, pga ett föräldrarvikariat som tog slut. Nu är det en fast tjänst. Dagtid, månd-fred, vilket jag iof har även idag. Vill verkligen inte jobba skift nu när M finns. Har alltid velat jobba med barn, tycker det är utmanande, men även jobbigt. Får svar efter midsommar om jobbet blir mitt...
    Känns iof lite konstigt om man nu skulle lyckas med IVF i aug/sept att vara mammaledig så snabbt när man precis börjat. Men jag struntar i det. Viktigast är att försöka få ett syskon, jobbet kommer i andra hand...

    MissLillis: Det ska vara vanligt med prickar av jordgubbar. Även tomat kan barnen reagera så. Brukar inte vara farligt.

    Har Fru H flyttat?

    Vi verkar haft ganska tur med dagis om man jämför med er i storstan. Vi fick ju vårt andra alternativ, vilket inte gör  något alls. Det ligger t.om närmare hem, 5 min promenadväg. Vi är även 3 barn från öppna förskolan som börjar samtidigt och som M har umgåtts med i ett års tid. Det känns tryggt.

    Ev. kan vi ha blivit smittade av vattkoppor. En tjej på öppna förskolan insjuknade i vattkopppor i torsdags em, vi hade setts på fm. Vi har två spännande veckor framför oss... Vill inte ha det nu, mitt i sommaren...

  • Semlan10

    Hoppas du får jobbet Fröken L!
    Men usch för vattkoppor. Vill man verkligen inte ha mitt i sommaren. S var nere på gården med Selma i helgen, när de kom upp berättade han att det varit ett par grannbarn där med vattkoppor. Han sa att de inte hade varit i närheten av Selma, hoppas verkligen det för det är ju väldigt smittsamt.

    MissLillis, Selma har också fått några prickar runt bålen efter flera dagars jordgubbsätande. Gjorde jordgubbsparfait i helgen, Selma älskade det och det var ju det som var syftet

    Mensen kom igår, skönt att få det överstökat. Hade inga förhoppningar om att minus skulle vända till plus så sent.

    MissLillis, hormontabletter (eller sprutor är det nuförtiden) kan barn med brist på tillväxthormon få. Men som jag har förstått det är det något som är svårt att mäta innan ca 3 års ålder. Förhoppningsvis är det inget som Selma kommer behöva. Hoppas istället att sommarens kalorirace gör att hon tar igen en del av vad hon tappat!

    Vanillie, du har ju helt rätt så klart

  • Fru Orange

    Vera: Usch vad trist med minus men fyra i frysen är jättebra!!!
    Skönt att ha fått lite svar och att det finns något att göra lite enkelt så man inte behöver hormonbehandlingar eller annat trist... Tycker det låter som ni har fått en bra läkare som verkligen inte bara "skyndar" vidare. 

    Syssling: Stort grattis till FRU-skapet , jag älskar fortfarande efter 6 år att vara Fru Tungan ute 
    Jobbigt att det inte löser sig smidigt med dagisplats... Tråkigt också att de inte hört av sig om jobbet.

    Miss Lillis: Grattis till en tös Solig , mysigt!!!

    Vanillie: Kul att höra ifrån dig!!!

    Fröken Lycklig: Japp, nu har vi flyttat och är på plats hemma i Gäddede Lycka!!! Hjärta 
    Flyttfirman var kanon och skulle någon behöva en så kan jag varmt rekommendera dem, killarna var JÄTTEDUKTIGA, effektiva och rädda om våra saker. De kom 08.20 onsdag morgon och började packa och innan klockan var halv-ett så var hela huset packat och allt lastat i flyttbilen! 


    (¯`°?.¸♥Vår älskade liten blir bara större och större♥¸.?°´¯)
  • syssling

    Vi skrev på för dagiset igår. Det känns väldigt bra att VETA var lillkillen hamnar istället för att bara få ett förslag (kan både vara bättre och sämre) från kommunen. Extra plus är att vi tipsade en kompis fr mammgruppen som vi umgåtts med jättemycket och även de har nu blivit erbjudna en plats och tänker ta den. Så då finns där någon som både plutten känner och vi känner.


     


    Vera: Låter som att läkaren verkar vettig. Bra att du var med också med tanke på all info. Har Selma klarat sig från vattkoppor för övrigt?


     


    MissLillis: vi har inte testat jordgubbar men jag har läst att de kan få prickar av det.


     


    Fröken lycklig: Det låter som ett roligt jobb och är det så att du känner extra mycket för en barnavdelning nu när du själv är mamma? Är det svårt att hitta dagtid mån-fre inom vården? Nu håller vi tummarna hela midsommarhelgen!!! Hur blev det vattkopporna?


     


    Fru H: Tackar tackar. Det är härligt att vara fru :) Vad gäller jobbet så tycker jag mest att det är dåligt skött och då är det i alla fall inte en arbetsgivare som är lika intressant längre. Grattis själv till lyckad flytt! Vilka bra flyttkillar!

  • Semlan10

    Grattis till lyckad flytt Fru H!

    Skönt att ha dagiset ordnat Syssling. Och bra med sällskap! Vi får också sällskap på vårt dagis, av våra grannar - tyvärr lite mindre kul för de är väldigt knepiga...

    Inga vattkoppor här. Enligt S var Selma inte nära vattkoppsbarnen så hon borde klarat sig. Men det kan ta ett par veckor innan det bryter ut.

    Imorgon ska vi träffas 7 familjer med sammanlagt 13 småbarn, i ett ganska litet hus, så hoppas verkligen att det blir fint väder eller åtminstone inte regnar! Glad midsommar allihopa!

Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".