• Vanillie

    "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".

    Fortsättningstråd för oss som plussade maj/juni efter IVF (Del 4)

    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m44702701.html
    www.familjeliv.se/Forum-7-139/m47083384.html

    Länken till vår medlemslista:
    www.familjeliv.se/Forum-11-222/m48400571.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-01-30 11:12
    BF:
    26/1 -10 Septemberängel
    31/1-10 Fröken Lycklig
    2/2-10 (6/2 enl. RUL) Vanillie
    5/2-10 syssling. Föddes 19/11 2009. En son
    5/2-10 vera72
    7/2 Kuddigt.
    14/2 MissLillis, Sol78
    15/2 Popcornpysen, tvillingar
    17/2 Fru Hagelin (13/2 enligt rutin-UL 23/9)
    Alice
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-03-15 10:34
    UPPDATERAD LISTA:

    F Lycklig - 8/2 2010 en son. Andra graviditeten BF nov?

    Kvitter (Fd Vanillie) 9/2 2010 Alice. Andra graviditeten BF 9/10-2012

    5/2-10 S Y (Fd syssling) 19/11 2009, en son. Andra graviditeten BF nov?

    Semlan - en dotter 16/2 2010. Andra graviditeten BF 7/7 2012

    MissLillis, 19/2 2010 en son, 21/11 2011 en dotter
  • Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".
  • Semlan10

    MissLillis, håller tummarna imorgon och hoppas att det löser sig! För egen del har jag ju inget jobb att komma tillbaka till tyvärr. Så jag förlänger föräldraledigheten lite, sen har jag 2 månaders uppsägningstid. Så jag har ju tid på mig iaf. Hade önskat dela föräldraledigheten lite mer jämlikt denna gång men istället blir det tvärtom, lite synd. Får jag inget jobb innan dess är jag hemma till slutet av oktober, sen får sambon ta ett par månader drygt.

    Streptokockerna är borta, antibiotikan fick vi i henne med godismutor...

    Selma går också 9-15 mån-fre, vilket passar oss bra.

    Jag träffas gärna! Kan de flesta dagar framöver som det ser ut just nu.

  • Lycka1012

    Hej tjejer och God fortsättning!

    MissLillis, Vilken fin bild på era små guldklimpar! Sötnosar!! Lycka till på intervjuer, tummar hålls stenhårt för jobb.

    Semlan, Lider med dig. Det är verkligen jobbigt att ge penicillin till ett skrikande litet barn man måste hålla fast. Känns om ett övergrepp även om man vet att det är nödvändigt. Styrkekram!

    F Lycklig, Våra barn var 4 månader när vi döpte dem. Hur gick det på kollen för lilla M? Längd och vikt?

    SY, Gabriel går 9-15 på förskolan.

    Tack för era svar om mensen. Dagen efter mitt grav-test kom den. Så det var därför jag kände mig gravid Bra med diskussion om preventivmedel, det var min nästa fråga. Vet inte vad man ska ha. Är inte sugen på hormonspiral som de flesta verkar sätta in. Men det kanske är det smidigaste. Eftersom Isabella blev till på första försöket så känner jag att vi måste skydda oss om det inte ska bli en trea. Och det ska det väl inte... eller...? Jag tänker mycket på det, men är väl egentligen inte sugen. Men vill heller inte ångra mig när det är "för sent". Någon som känner igen sig i dessa tankar?

    Kram på er!

  • F Lycklig

    Hej alla!

    Hur mår ni?

    Lycka1012: 2-månaderskontrollen gick bra. Hon vägde 5.9 och är 62 cm lång, nästa vecka 3-månaderskontroll med sprutor :(
    Jag minns inte när jag fick mens sist, men runt 6 månader tror jag. Var hos gyn och satt in hormonspiral i måndags. Vi behöver inget skydd, men jag vill verkligen inte blöda så mycket längre, så jag hoppas ha god effekt av hormonspiralen.

    MissLillis: Hur har det gått med på intervjuerna? Fått något jobb? Har ni varit hos logopeden? Har går det fort framåt med talet. Stora M pratar på, bildar två och treordsmeningar, men det blir inte alltid rätt. Vet inte om vi kommer att behöva logoped. Nu vill han även härma vad man säger, vilket han inte alls velat tidigare.

    Semlan: Trist med ditt jobb. Hoppas det löser sig för dig!

    S Y:Hur går det på nya fsk?

    Vi kommer att döpa lilla M i maj på Gotland. Hon kommer att vara 6.5 månad. Lite stor, men det är svårt att hitta en helg som passar många.

    Jag träffas också gärna snart. Helst inte fredagar, då stora M är hemma från dagis.


    ♥ Jag är så lycklig ♥
  • S Y

    MissLillis: Hur går det för dig? Bortsett från att det är stökigt med jobb/ansökningar/intervjuer, hur upplever du själva förändringen från föräldraledig till arbetande med vardagspussel osv?


     


    Semlan: Sa "chefen" något av intresse som du inte visste? Skönt att streptokockerna är borta. (Oavsett om det var med hjälp av godismuto eller ej).


     


    Lycka1012: Tycker inte du verkar helt övertygad om en liten trea eller ej ;)  Jag känner igen tankarna fast från ganska tidigt i graviditeten med lillebror. Nu vet jag bara att jag vill inte göra fler ivf:er. Jag vill inte riskera sjukdom (för egen del) och utsätta mina små killar för en period då mamma är frånvarande i deras liv pga sjukhusvistelse. Och eftersom vi 100% inte kan producera barn utan hjälp, så blir det ingen trea. Jag är oerhört tacksam för att allt gick bra även med lillebror och framförallt att han inte tittade ut i vecka 24 när vi var i Grekland.


     


    F Lycklig: 5,9 kg, wow! Undra vad hon väger nästa vecka? Hoppas du upplever att spiralen hjälper dig mot blödningarna. Nya fsk är fantastisk. FANTASTISK. Det är alltså SÅ HÄR det ska vara och kännas! Sonen verkar trivas med barn och personal. Härligt.


     


    Idag vägde lillebror 4190 g och var 56 lång. Det artar sig ;) Han är 4 månader okorrigerat och 2 månader korrigerat. Så mysigt med alla leenden och skratt som kommer nu. Han är med på ett helt annat sätt nu. 


     


    Måste fråga er ladies, har alla era haft vattenkoppor? Vår stora har inte det och vi vill inte att han ska vara för stor när han åker på det. Så vi kommer gärna och leker om någon av era får det. Frågade på bvc idag och det är ingen fara om lillebror skulle bli smittad ...

  • F Lycklig

    S Y: Vi har inte haft vattkoppor ännu, men det går vattkoppor på dagis, så vi får se om någon vecka om vi smittas. Hör av mig om vi får det. Jag förstår också att det är ok med de små. Om jag haft det så ska inte lillasyster få vattkoppor så länge jag ammar och hon får antikroppar av mig...

    Skönt att ni är så nöjda med nya fsk!


    ♥ Jag är så lycklig ♥
  • Semlan10

    Härligt att era små växer så fint! Emilie är fortfarande rund och go men börjar tappa lite, läkaren på 6-månaderskontrollen tyckte dock det var helt normalt, eftersom hon har legat över sin genetiskt förväntade kurva. Vi har börjat lite med smakisar men det går inget vidare. Framförallt verkar hon inte fatta vad hon ska göra med maten. Utom majskrokar, det gillar hon! Nu är hon dock vrålförkyld så vi gör ett uppehåll. Det är häpnadsväckande hur mycket snor som kan komma ut ur en liten bebis...

    F Lycklig, antikropparna från dig ger inte ett fullgott skydd mot vattkoppor, även om de ger ett visst skydd upp till ca 6 månader (som jag förstått har det dock inget med amningen att göra utan det är antikroppar som de föds med). Emilie fick ju vattkoppor när hon var bara drygt 4 månader. Smittdosen blir ju ganska massiv när det kommer från syskon. Men om jag förstått det hela rätt kan antikropparna göra att det blir att ganska lindrigt utbrott, det verkar stämma hos oss iaf. Och så är det ju så att yngre barn oftast får det lite lindrigare.

    S Y, nej chefen sa väl inget nytt egentligen men det var ändå bra att komma in och träffa alla. Tidigare i veckan fick jag papprena så nu är allt officiellt Snart dags att börja söka jobb då alltså...

    Varken jag eller sambon är ett dugg sugna på en trea och har aldrig varit det. Är så glad och tacksam för mina två fina tjejer och det känns bra att lägga allt det där bakom sig.

    Streptokockerna är borta tack och lov. Fram till den senaste förkylningen slog till hade Selma börjat göra riktiga framsteg när det gäller maten, och äter både fisk och kyckling som hon ratat tidigare. Hon åt t.o.m. lax på eget initiativ, för första gången någonsin. Sen vägrade hon igen en vecka senare men det känns som om det börjar röra sig mot rätt håll iaf, vilket är en stor lättnad

  • MissLillis

    Semlan, trist med jobbet. Inte så kul att behöva ägna sig åt jobbsökande när man är hemma och vill njuta av tiden. Min sista hemma månad var inte kul då jag var stressad och ledsen över situationen att man kanske inte skulle ha ett jobb fem månader senare.


    Dottern hade också svårt att fatta hur hon skulle svälja, maten gick mest runt, men sen kom hon på det.  Vad kul att Selma börjar testa lite olika mat.


    Lycka, jag vill nog ha ett barn till. Min sambo har varit på innan men nu vacklar han, då dottern just nu är såååååå intensiv, inte en lugn stund, tar man ner henne från en stol och vänder sig och sätter tillbaka den har hon redan tagit en ny och skjutit fram den till diskbänken där hon sitter och leker, och så håller det på hela tiden tills hon stupar i säng på kvällen. När hon badar i badkaret så springer hon från ena sidan till andra sätter sig ner och stänker på brorsan och så håller hon på, ingen rast någon gång. Om vi nu skaffar ett barn till så kommer vi nog först börja försöka nästa vår då jag måste komma in på ett jobb först, helst hade jag nog velat börja försöka framåt sommaren i år….. Fast jag känner en stark längtan av att vara gravid igen och få ett till barn, men sen måste man väl tänka på om man har ”tid” för tre barn.


    F Lycklig, för någon dag sedan fick vi ett brev från logopeden där det stod att remissen var mottagen men de har 2-3 månaders väntetid, vi som redan väntat två månader segt. Men sonens tal går det framåt, han bildar faktiskt både fyra och ibland fem ords meningar men blandar ihop väldigt många bokstäver och uttalet är inte alltid förståeligt, få se vad de säger om det.


    SY, vardags pusslet har inte börjat ännu då sambon är hemma. Vad kul att du är nöjd med förskolan. Sonen har enligt sin gamla förskola haft vattkoppor men jag är väldigt tveksam till om det verkligen var det han hade. Dottern fick det inte i alla fall. Jag hör av mig om vi får det.


     


    Ego….. har nu jobbat tre veckor, första veckan ägnades åt att skicka ansökningar, andra veckan gick jag på sex intervjuer, var helt utmattad när lördagen kom, väldigt påfrestande att sälja sig själv, vara uppdaterad på alla jobb och uppdaterad på företaget. Denna veckan har varit lugnare,  har blivit erbjuden ett jobb här på företaget, men det är ett steg ner men helt ok. Sedan har jag varit på en andra intervju här också men i en helt annan del av företaget och det låter jätteintressant så det vill jag verkligen ha. Kommer få svar i början av nästa vecka så blir det inte det hoppar jag på det andra, så det verkar ha löst sig J


    På fredag börjar dottern inskolning, tänk att hon blivit så stor. Hon kommer nog gilla dagis då hon är så aktiv, men de kommer nog få sina händer fulla med henne där. Jag ska vara med sista dagen på inskolning, ser framemot det.


    Sonen har hittat en bästis på dagis, Lily heter hon och de leker hela tiden och håller handen och han försvarar henne mot de andra barnen, låter hur sött som helst.


    Tänk snart har vi alla en treåring hemma, vad tiden går fort. Här står en sjörövartårta högst på listan för födelsedagen.

  • S Y

    En snabb tanke och undran: Eftersom vi i denna tråden är ganska få, några av oss har till och med träffats, hur skulle ni ställa er till om vi skapar en sluten grupp för oss på fb? Bra eller dåligt? Förstår om man vill hålla på sin anonymitet så jag lägger ingen värdering i hur ni tycker resonerar :)

  • Semlan10

    Snabbt (och kort) svar på din fråga S Y: det låter som en utmärkt idé tycker jag, är inte så mycket på FL i övrigt nuförtiden så sluten grupp på FB är ett bra alternativ. På FB är vi ju inte anonyma för varandra, men å andra sidan kan ingen annan läsa vad som skrivs i en sluten grupp, den här tråden kan däremot läsas av andra (tveksamt om någon gör det förstås!).

  • MissLillis

    Har dålig koll på vad en sluten grupp på FB innebär, för mig är det helt ok bara inte min andra FB vänner kan läsa vad vi skriver......
    Kan ni då läsa allt jag skriver på FB? Det är i och för sig helt ok med mig också.....

  • S Y

    Ja, exakt gruppen måste vara sluten så att inga "utifrån" dvs andra Facebookare kan läsa. Jag gör en intresselista:

    S Y
    Semlan
    MissLillis

     

  • S Y

    Okej, kanske så kallad hemlig grupp är mer vad vi behöver: 


     363789136992445_801319393.png Slutna: Alla på Facebook kan se gruppens namn, dess medlemmar och vilka som bjudits in till gruppen, men endast medlemmar kan se inlägg i gruppen. För att kunna gå med i en sluten grupp måste en medlem först lägga till dig, eller så kan du be om att få gå med. Andra kan se när du går med eller bjuds in till en sluten grupp, t.ex. via nyhetsflödet eller sökningar.

    363789136992445_576216837.png Hemliga: Personer som inte är medlemmar kan inte hitta de här grupperna genom sökningar eller se någon information om gruppen, inklusive gruppens namn eller medlemslista. Gruppens namn visas inte i medlemmarnas tidslinjer. Om du vill gå med i en hemlig grupp måste du läggas till av en medlem i gruppen.

    Jag kan ta på mig att starta en hemlig grupp om intresset är tillräckligt. Är ni bekväma med att mejla mig era namn som jag i så fall ska lägga till på FB? Först tror jag att vi måste bli vänner på FB och sedan kan jag lägga till er i en hemlig grupp.


     
  • F Lycklig

    tycker det är en toppen idé!

    Jag är med i andra slutna grupper på fb, och det fungerar utmärkt. Jag mailar mitt namn till dig.

    Intresserade:
    S Y
    Semlan
    MissLillis
    F Lycklig


    ♥ Jag är så lycklig ♥
  • Kvitter

    Jag är absolut med på en hemlig grupp på Facebook... Håller till där oftare än på FL nu för tiden. Ska jag inboxa mitt namn till nån? sY? Fixar du gruppen?


    Ge aldrig upp -Helt plötsligt händer det!
  • Fru Orange

     Jag vill också vara med :D Då kan jag få höra lite om hur ni har det nu för tiden ;) Här hinner man ju nästan aldrig gå in... Har inte varit in sen i - oj, vet inte ens faktiskt men inte var det i år i alla fall...

     


    (¯`°?.¸♥Vår älskade liten blir bara större och större♥¸.?°´¯)
Svar på tråden "vi som fått våra små efter ivf våren 2009".