• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • 1 tu 3

    Hej ni.

    Vad skönt att läsa era inlägg Tack snarko, du é snäll du. Kanske ska hänga med när ni ses nästa gång.

    Bussig, jo det är hyfsat nära. Vi bor mer nera i Riksby, vid brommaplan. Men Amanda går på ett dagis som ligger rätt nära där, vid kolloniområdet/bävervägen, om du vet vilken gata det är. Vad gör du där varje torsdag om jag får fråga?

    Faktiskt känns det bättre bara efter att jag skrev detta. Har pratat med min syster, som jag vet kan känna lite samma sak. Vi bor 30 mil ifrån varann tyvärr och jag saknar henne.

    Träffade en vän på lunch i veckan som jag var riktigt bra vän med förr, men vi gled lite isär när jag fick barn och hon har inga barn. Vi saknade också varann och bestämde att vi skulle försöka bli bätter på att höras och ses.

    Sjukstua här hemma hela veckan. <hosta, feber kräkningar och nu är jag genomförkyld. <tar det aldrig slut!!!

    Kram

  • mejja75

    1 tu 3: Förstår också hur du känner det. När vi bodde nere i Skåne hade jag som tur var en kompis som bodde i hålan dit vi flyttade plus att jag fick en väldigt nära vän i en mammorna till en av Theas dagiskompisar (de kommer för övrigt och hälsar på oss i helgen, superkul!). Men de hade liksom sina "gäng" som de umgicks i, kände mig alltid lite som en utböling. Nu när vi flyttat hem är jag tillbaka i mitt egna tjejgäng och det känns så bra.
    Snarko: Skumt det låter, du får nog ta jobbet där och styra upp verksamheten lite

    Här är det också sjukstuga, som vanligt känns det som. Ville har legat på 40-40,5 i ett dygn stackarn, men idag har han varit mycket bättre. Förra veckan var först Thea dålig med feber, sen Ville, sen jag och nu har sambon också åkt på det.

    Nej nu ska jag gå och lägga mig och lyssna klart på Jo Nesbös Huvudjägarna. Har blivit beroende av ljudböcker, en underbar uppfinning! Och har ni inte läst/lyssnat på något av Jo Nesbö och gillar deckare/thrillers så måste ni bara göra det. Han är såååå bra!!!

  • Snarkofagen

    Hej i sjukstugorna! Här är det full malla på snoret också. Ella är snorig men på förskolan och Aston snorar som tusan. Själv var jag och tränade igår kväll och lämnade mannen med de snoriga barnen  

    Jag ringde företaget nu och sa att jag var intresserad. De ska återkomma med en plan i nästa vecka. Vi har inte ens pratat lön än, jag antar att vi tar den diskussionen då. Åh. Fan. Jag tror inte jag är helt säker på det här jobbet! Det här är nog inte vad jag brinner för.

    Och nu är jag sjukt less på vintern! Snön får gärna stanna kvar ett tag till så att barnen får snö över sportloven men sen önskar jag mig vår. Visst vore det smutt?! Tänk att bara ta på barnen en jacka och sen sticka ut! Maj godd, så härligt!  

  • teasa

    Hej på er alla. Idag har jag efter ytterligare en vecka med vab äntligen kört bägge barnen till dagis idag. Louie har haft feber igen, så den här gången hoppas vi att det är över på riktigt :). Håller på för fullt och förbereder ett 6-års kalas för Molly, hon fyller imorgon.... ååhh vad hon är förväntansfull. Ikväll ska jag göra en marängtårta med chokladkräm, så jag hoppas hon blir nöjd med det!

    Annars är det rätt så mycket stilltje här, det bara rullar på med allt som ska göras och jag hinner inte ens stanna upp och reflektera

    Snarko: Lycka till med jobb diskussionerna, kan ju vara lättare att söka annat när man faktiskt har ett jobb. Själv brinner jag väl inte för det här, men jag har en fast tjänst och nära till jobbet, vilket just nu betyder mest för mig och familjen.

    Less på vintern är väl bara förnamnet.... imorse tickade termometern ända ner till -28 grader på väg till jobbet... huga... det är verkligen föööör kallt.

    Ha det bäst och krya på er till alla sjuklingar.

  • Snarkofagen

    En halvtimme efter att jag skrev det där inlägget, fick jag besked om att jag är välkommen på intervju hos SF Bio. Ett "to DIE for"-jobb. Jag ska på intervju på tisdag. Pirrigt…

  • Mamma till bröderna bus

    felix verkar klara sig från vattkoppor, men är inne på dag 8 med feber.. men idag är han hyffsat pigg och har till och med ätit rätt bra, så han verkar vara på väg att bli frisk, mannen ligger sjuk, så jag bara väntar på att själv bli sjuk..

    vad jag gör i bromma =) jag är elev assistent i skärholmen, men vi har en elev som går i bromma, så på torsdagar är jag där och hjälper honom, vilket inte är så mycket, ett under att jag får betalt för det, sitter mest på en bänk och läser...


    Felixmamman
  • Snarkofagen

    teasa - bara feber eller någon infektion också? Ella hade bara feber i en vecka, inget snor eller annat. Ringde Vårdguiden och frågade vad det kunde vara. De var helt oförstående till febern och sa att det måste följa en infektion. Märklig feber! Vad ÄR det för något?! 

    bussig - ett barn till med den obeskrivliga febern, alltså. Snor eller annat? 

    teasa - håller med dig om att det finns andra faktorer som väger in. Det halvsvala jobbet ligger väldigt bra till i förhållande till förskola och kommunikationer. Friskis & Svettis ligger en trappa ovanför kontoret. Allt är toppen. Få se vad de säger på SF som blir en avsevärd försämring.

    Trevlig helg, tjejer!  

  • Mamma till bröderna bus

    nu börjar felix må bättre igen, blev 8 dagar med feber och knappt någon mat.. han var riktigt ur fas, mannen var oxå däckad, men mår en aning bättre (han sitter upp) Han tror att de båda har/haft influensa. Felix har varken tok hostat eller snorat, men nu när han börjar må bra så rinner det oavbrutet ur näsan.. Jag är den ända som inte insjuknat... än.. känns väldigt förvånande om jag skulle klara mig undan deras feber...
    snarko lycka till på tisdag, har knappt hunnit läsa men har haft det fullt upp med sjuklingarna..

    jag ha sportlov och ska roa en rastlös pojke denna vecka, någon som vill hitta på något?? jag har träning 3 dagar,men det tar ju inte hela dagen..

    Här spirar vårkänslor idag, vilket väder, plusgrader och sol.. underbart, vi firade det med att vara ute en stund och sen har felix och jag rensat i hans rum, tagit bort leksaker han inte leker med en del ner i källan och trasigt i sopporna, nu kan man gå in i hans rum utan att behöva riskera livet igen.. blev riktigt bra, felix är mest glad över att få vara i källan, det är spännande som bara den om man heter felix och legat hemma en vecka..
    tittar era små på melodifestivalen'? felix är såld på det, han ska äta ostbågar och lyssna på musik, han tjatar nästan hela veckan om festivalen och vad han vill ha att äta till, det är popcorn eller ostbågar i hans värld som gäller.. =)


    Felixmamman
  • Snarkofagen

    bussig - Ella är ledig på fredagar, kanske kan vi hitta på nåt då? De övriga dagarna får hon gå på förskolan. 

    Nej, vi kollar inte på Melodifestivalen. Det har, i vuxen ålder, aldrig intresserat vare sig min man eller mig. Vi tittar inte heller på Let's Dance vilket vi tydligen verkar vara galet ensamma om. Och Solsidan har heller aldrig lockat oss. Vi är freaky family, tydligen.

    Igår körde mannen iväg med barnen, Ella skulle på kalas. Och krockade med bilen. Det var bara bilen som fick skador, mannen klagar över lite nacksmärtor så han ska kolla upp det i morgon. Hela natten har jag funderat på vad som skulle kunna ha hänt om farten varit högre, om det varit bilar bakom och så vidare. Så läskigt. 

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~