• Snarkofagen

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Välkomna till tråd nummer 13! 



    Tiden går - här förbereder vi oss för att fira våra fyraåringar.

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Vi följs åt i barnens fantastiska utveckling och diskuterar syskon, gränsdragningar och föräldraskap.

    I tråden pratar vi om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken. Någon sägs visst även fundera på en trea vilket vi andra applåderar.

    Första tråden:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan:  www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.ht...
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    Sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html
    Sjuan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m38670698.html
    Åttan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m41844698.html
    Nian: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m44252155.html
    åsså tolvan!: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m51044479.html
    Medlemmar vid TS 28/9-10
    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~
  • mejja75

    Vilken fin pojke ni fått, stor grattiskram till dig bussig och hela din familj Hjärta
    Ville var också en guling. Det försvann rätt fort tyckte jag med hjälp av amning och att han fick ligga mycket i soffan direkt under fönstret. Hoppas att kontrollen gick bra igår förresten.

  • Snarkofagen

    Åh, söting! Hoppas kontrollen gick bra. Skönt att vara hemma, eller hur? Och visst blev Felix helt plötsligt stor, på alla möjliga sätt? 

    Andra adventshälsningar till er alla  

  • Mamma till bröderna bus

    Nu har gulsoten försvunnit och han har börjat gå upp i vikt igen.. han gick ner från 3365 g till 3110g, den lägsta vikten var i onsdags... Trode jag hade för lite mjölk och idag när vi skulle göra ny vägning så var jag inställd på att se mer minus och då börja fylla ut med ersättning. Men vi räknade ut att om han gått upp ca 30 g på 2 dagar så kan vi vara nöjda.. till min stora glädje så har han ökat 80g så jag behöver inte fylla ut med ersättning... Just det, vi har nu bestämt namn på lillebror som nu heter Alvin. Trevlig helg på er!


  • Gladabarnensmamma

    bra jobbat bussig! Och harligt att ni slipper trula med ersattning...

    Varan lilla princessa har gatt upp ca. 15 gram / dagen. Hon har blivit tungklippt, vi har gett henne ersattning, haft amningskonsult(er), gatt pa amningsklinik och jag ater medicin for att fa mer mjolk. Resultatet?  Den senaste 2-veckors perioden 10 gram / dag sa nu skiter jag i allt vad kurvor heter och ignorerar de lakare som ser oroliga ut. Vi har forsokt allt (och jag VET att jag har mjolk, jag far knolar och stockning 3-4 ggr/veckan med medicinen) - hon gar helt enkelt inte upp mer an sa och det ar san hon ar. Hon ar ju glad, pigg och alert sa vad mer kan man begara?

  • Snarkofagen

    Härligt, bussig! Alvin och Felix - fint! Har ni allt ni behöver? Säg till annars så kan jag kolla om jag har några rester kvar. 

    Nollan - PRECIS så! Nu är det dags att släppa löken. Huvudsaken är att hon är glad, pigg och alert. Om sedan vikten inte riktigt infinner sig så kommer det tids nog. 

    Aston hade ju svårigheter att gå upp i vikt. Nu väger han 15 kilo. Det vägde Ella när hon var 3 år!!! Obestämd Haha! 

    I morgon är det tredje advent. Hoppas ni alla får en finfin helg. Kram! 

     

  • Gladabarnensmamma

    Hej hopp fran SVERIGE! Himlar vad mysigt vi har det har.... tiden bara flyyyyger forbi och varje dag ar proppad med skoj - men visst ska vi ses. Snarko: kronobergsparken? Imorgon eller kanske nasta vecka? Vi testar garna en park, ungarna drar runt som tattingar bland alla kuliga lekparker som finns har och allt ar ju sa superbra ordnat for barnfamiljer med gangvagar, lekplatser, hissar och gud vet allt. Sverige is barn heaven!

  • 1 tu 3

    Grattis Bussig

    Vad står på önskelistan i år för era 5 åringar? Och vad ger ni dem?

    Idétorka och jag tycker vi har det mesta redan och det leks inte så mkt med leksaker just nu utan mest rollekar, pyssel etc. Tyvärr känner jag att gustav får mer leksaker och amanda får mer bra-att-ha-saker och jag tror hon kommer bli lite avis. Så jag vill ha lite idéer.

  • Snarkofagen

    Hallå alla! Nu är julen förbi och fatta att jag och Nollan har träffats! Hihiii! 

    Julen hos oss var lugn och skön. Mina systrar var här och farmor kom också förbi en sväng. Barnen fick massor med onödiga leksaker i julklapp. Säger som 1 tu 3, barnen har allt och behöver inget mer. Men nånting ska de väl ändå få i julklapp, tänkte vi och köpte fler leksaker.

    Trist bara att det inte finns snö! Det är ju helt galet varmt ute. Tråkigt!  

  • Snarkofagen

    Gott nytt år, alla! Skål 

    För mig personligen har 2011 varit ett skruttår och jag ser fram emot att få lämna eländet bakom mig. Nu lyfter jag blicken och ser fram emot ett fräscht och nytt 2012 och hoppas innerligen det blir MITT år. 

    Kram på er, alla!  

  • Mamma till bröderna bus

    god fortsättning på er=) nollan och snarko, ledsen att jag inte kunde komma förbi.. här hemma är det sjukstuga, jag vaknade med feber och nästäppa imorse, så nu håller jag tummarna att Alvin slipper.. Felix har börjat visa humör.. tror det är en reaktion på lillebror för gisses vilka konflikter vi kan ha.. Alvin har börjat le och är riktigt vaken långa stunder, sömnen nattetid är varannan natt bra och varannan usel.. magen strular en del, men det blir bättre och bättre..


  • Snarkofagen

    Missförstå mig rätt, bussig, men det är skönt att höra att någon annan också har en utmaning med femåringen hemma. Ella är som en gnällig tonåring för det mesta! Aston får inte säga hennes namn, vi får inte titta på henne och hon ska inte borsta med DEN tandborsten utan den ANDRA! Det är så himla jobbigt stundtals. 

    Idag hittade jag löss hos Ella, burr… Jag ska inte klaga, det är första gången vi har löss. Nu är det bara att hålla tummar för att det funkar med behandlingen.

    I morgon ska barnen till förskolan igen, efter 1,5 veckas ledighet. Det ska bli skönt att få återgå till gamla rutiner igen.  

  • Snarkofagen

    OJ! Vår tråd har verkligen somnat in totalt Är det för att vi ses på Facebook eller har vi inte längre behov av vår tråd? 

    Hoppas allt är bra med alla. Själv återhämtar jag mig från en diskbråcksoperation som gjordes för en vecka sen. Jag mår toppenbra och det är så skönt att slippa smärtan! Det är obeskrivligt.

    Härlig vår, alla mammor, var ni än är och njut av värme, sol och grönska!  

  • Gladabarnensmamma

    Wow.. har inte varit här på jättelänge... Hej allihop! Hur mår ni?

    Hos oss är allt bra, vi har varit i Australien ett par månader och börjar landa i vardagen så smått. Lillfia blev 9 månader i helgen, hon vinkar, klappar händerna, står upp och "dansar" till musik. Full fart. Stolta storebrödrar ställer gärna upp och spelar clown till lillesysters stora förtjusning. Hon är go och glad och pigg. Sover max 12h/dygnet.

    Ha en go sommar!    

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~