• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • Flash Gordon
    Tom Araya skrev 2016-05-04 01:37:43 följande:
    Nej, såklart de inte ska det, men nu finns skäl nog till agerande ändå utan sd och då kan ja inte se hur sd är relevant att ta upp.
    Det kallas faktaresistens. Ett och annat vänstertroll som menar att allt, alltid är en stor SD-konspiration. Billström, Migrationsverket, alla dessa kommunala företrädare från olika partier.

    Alla är de SD:are tydligen.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-05-04 02:06:32 följande:
    Sparkad GD får topplön hos Migrationsverket

    omni.se/sparkad-gd-far-topplon-hos-migrationsverket/a/gP375

    Vem är det som tar beslutet om att ge denna människa dessa jobb?
    I mina ögon borde hon knappt vara betrodd att skura toaletterna på regeringskansliet.

    Angeles Bermudez- Svankvist anställdes av regeringen Reinfeldt. Angeles avskedades av samma regering hösten 2013. Angeles hade som generaldirektör ett avtal som gav henne rätt till en statlig anställning med full lön under lång tid. 


     


    Det som  (den nuvarande ) regeringen har gjort är att man gett Angeles Bermudez- Svankvist ett tidsbegränsat uppdrag på Migrationsverket fram till december 2016. Den lön som Angeles får från uppdraget med den förra regeringen kommer att minskas med den lön som den nuvarande regeringen har avtalat med Angeles. Jag tycker att det är smart att Regeringen ser till att de som uppbär ?fallskärmar? får jobba för pengarna. Alternativet hade varit att staten hade betalat ut ersättningen utan att få något tillbaka. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Flash Gordon
    Flash Gordon skrev 2016-05-04 06:11:43 följande:
    Det kallas faktaresistens. Ett och annat vänstertroll som menar att allt, alltid är en stor SD-konspiration. Billström, Migrationsverket, alla dessa kommunala företrädare från olika partier.

    Alla är de SD:are tydligen.
    En faktaresistens som förmodligen varit/är ideologiskt betingad.

    Någon annan orsak till att man förnekade verkligheten så länge än ideologi (bortsett från ren idioti) kan jag nämligen inte se.

    Nu har ju de flesta, vad det verkar, nyktrat till men det är högst oklart om vad det ena regeringspartiet anser i frågan.

    Visserligen röstade de för skärpningar men å andra sidan har de argumenterat för att dessa är "skit" och skall bort.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-05-04 01:19:17 följande:
    Staten döljer den verkliga skattechocken
    Publicerad 2 maj 2016 kl 21.35

    www.expressen.se/ledare/eric-erfors/staten-doljer-den-verkliga-skattechocken/

    När vi ändå pratar skatt är det intressant att titta på SDs senaste skatteförslag:


    SD vill dubbla pensionärsskatten  


    "SD:s förslag riskerar - tvärtemot vad SD vill få det att låta som - att slå extra hårt mot de grupper som i slutänden inte omfattas av skattesänkningen, eftersom denna är tänkt att finansieras via höjd moms och därmed högre utgifter för sjuka, arbetslösa och pensionärer. Totalt är det cirka två miljoner inkomsttagare som inte omfattas av SD:s förslag.


    - Att de väljer att inte använda ordet jobbskatteavdrag är ren marknadsföring för att pensionärer ska tro att SD:s politik gynnar dem. De vill dubbla pensionärsskatten, men vågar inte säga det till sina väljare, säger Martin Jordö"
    www.etc.se/ekonomi/sd-vill-dubbla-pensionarsskatten


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Rataxes
    Tom Araya skrev 2016-05-04 01:44:44 följande:

    När ska vi få en regering som vågar ta tag i denna fråga?


    Omskärelse är ett övergrepp ? du har ingen rätt att skära din son i snoppenDebattören: Du ska inte ha någon rätt att vägra ditt barn en blodtransfusion, du ska inte ha någon rätt att tvinga ditt barn tatuera dig och du ska inte ha någon rätt att avlägsna en bit av ditt barns kön.

    nyheter24.se/debatt/842550-omskarelse-ar-ett-overgrepp-du-har-ingen-ratt-att-skara-din-son-i-snoppen

    DN Debatt

    DN Debatt. ?Omskärelse strider mot barns mänskliga rättigheter?
    Låt pojkar själva bestämma. Det saknas hälsomässiga argument för att omskära små pojkar, tvärtom visar flera studier att det innebär avsevärda risker. Praktiken bryter också mot FN:s barnkonvention. Lagstiftningen måste förändras, skriver Barnombudsmannen och företrädare för flera vårdorganisationer.

    www.dn.se/debatt/omskarelse-strider-mot-barns-manskliga-rattigheter/
     
    Ja fy fan. Det är bara några dagar sedan en häxdoktor i Hultsfred åtalades för grov misshandel då han nästan hade ihjäl en liten pojke som han i vidskeplighetens heliga namn skar i pillesnoppen.
    Sverige = omvänd nattväktarstat. Hög skatt som går till allt en stat inte ska lägga sig i, men otillräckligt försvar & polis.
  • nattuv
    KillBill skrev 2016-05-04 06:37:37 följande:

    När vi ändå pratar skatt är det intressant att titta på SDs senaste skatteförslag:


    Ingår SD i regeringen? Tråden heter ju "Har du förtroende för regeringen?" och med tanke på hur ofta SD tas upp så bör det innebär att SD sitter i regeringen.
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-05-04 08:16:52 följande:
    Ingår SD i regeringen? Tråden heter ju "Har du förtroende för regeringen?" och med tanke på hur ofta SD tas upp så bör det innebär att SD sitter i regeringen.
    Om någon kritiserar regeringens skattepolitik så är det intressant att jämföra med alternativ till regeringens skattepolitik (t.ex. SDs skatteförslag). Om du har följt tråden länge så vet du också att i denna tråd så diskuteras både den nuvarande och den gamla regeringen så ramarna kring vad som diskuteras är vida.
  • Världsmedborgare
    Tom Araya skrev 2016-05-04 01:25:58 följande:
    Om man vill bättra på demografin i Sverige vad det gäller inkomsttagare/skattebetalare så kanske man skulle förebygga emigration av välutbildade svenskar istället för att satsa på invandring.

    sjunne.com/2015/08/11/sveriges-hoga-osynliga-.../
    Varför det?
    Vi ska istället underlätta för alla i alla länder att flytta runt och se till att det ges möjligheter att välja var man vill bo och arbeta.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
  • Världsmedborgare
    Kung Markatta skrev 2016-05-03 11:45:27 följande:
    Finland ligger på 1,7 - 1,8 barn per kvinna enligt tillgänglig statistik:

    en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_state...

    Lägre siffror hittar man i Sydeuropa där exempelvis Grekland ligger på samma nivå som Japan.
    Och till Grekland har det inte kommit flyktingar?

    Men det är många länder i västvärlden som har samma problem, d.v.s det föds för barn, för att befolkningen inte ska åldras, detsamma gäller f.ö östeuropeiska länder och delar av Sydamerika.
    Och med det i minnet så kommer det att bli huggsexa om arbetskraften, så fort en mer allmän högkunjunktur drar igång, och det kommer att kosta fan så mycket mer än vad en frivillig invandring gör.

    Förr sas det att det behövdes en arbetskraftsreserv i lågkonjunktur på 4-5%, för att kunna möta en högkunjunktur, idag behövs det troligen det dubbla, med tanke på hur mycket anställningarna har förändrats bara på nåt årtionde.
    Och tramset om arbetslinjen är bara att glömma, av samma orsak, så vi kommer garanterat att aldrig mer få se en arbetslöshet som ligger stadigt på låga siffror.
    De anställningsformer som garanterade det, dom är snart borta., eller blir i vart fall mer och mer ovanliga.
    Stödtelefon för att bekämpa extremism. Numret går till Röda Korset. Tel.nr. 020-100 200
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?