Vegetarisk fredagsmiddag? Här kommer 3 tips

Sugen på något smarrigt till fredagsmiddagen? Här kommer några tips!

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Allt fler kallar sig vegetarianer eller flexitarianer, och allt fler hoppar på den gröna vågen. Vissa väljer veggo av hälsoskäl, andra tänker på djuren eller på miljön. Oavsett skäl behöver det faktiskt inte vara krångligt att fixa en festlig, grön fredagsmiddag.

1. Pizza
Vegetarisk pizza brukar bli en riktig hit hos både stora och små. Om ni väljer att äta helt veganskt kan osten uteslutas eller bytas mot en vegansk ost, men annars är det bara att köra på med vanlig riven ost eller fetaost.

Goda pålägg är tomater, oliver, kronärtskockshjärtan och champinjoner. Eller varför inte testa lök, kapris, stekt aubergine? Strö färsk basilika över den färdiga pizzan. Mums!

2. Indiskt
När det är kallt ute är få saker så goda som en mustig gryta. Det indiska köket är proppfullt med goda vegetariska recept, många innehållande nyttiga linser och bönor. Ett hett tips är linsgrytan dhal som är smakrik utan att vara för stark. Kombinera med ett naanbröd och svalkande yoghurt.

3. Veggoburgare
Hamburgare är en fredagsklassiker och den går ovanligt lätt att göra vegetarisk. Det finns massor av bra recept för att göra egna vegetariska burgare, men det finns även flera färdiggjorda, både färska och frysta, alternativ som är riktigt goda. Sedan är det bara att lassa på med de grönsaker och såser som ni tycker är goda. Festligt och en riktig favorit hos barnen.