Publicerad 13 August 2018

Fotograf:

8 enkla tips för att hitta träningsmotivationen efter sommaren

Nu börjar vardagen rulla igen efter en välförtjänt semester och det är dags att återgå till skola, jobb och motion. Vi alla vet hur svårt det kan vara att hitta träningsmotivationen igen efter en lång period av lata dagar – men det finns några enkla tips och tricks för att snabbt hitta den igen! Kom ihåg att jobb, skola och livet som förälder blir så mycket enklare om du tar dig tid för lite motion varje dag. 
1. Sätt ett mål och börja försiktigt 

Det vanligaste misstaget vi alla gör när vi börjar träna efter ett uppehåll är att anmäla oss till ett alldeles för tungt pass eller ge oss ut på en springrunda med alldeles för högt tempo. Det är såklart helt rätt att komma tillbaka till träningen med ett jävlar anamma men om det blir för jobbigt första gången är det stor risk att man drar sig från att fortsätta. Sätt därför ett ganska lättuppnåeligt mål som får dig att känna dig bra och stark! 

2. Köp nya träningskläder 

Att ta på sig en ny och fräsch träningsoutfit kan göra underverk för motivationen. Behöver du inspiration på  snygga träningskläder till bra pris - klicka här!

3.  Utmana en vän eller kollega 

Allt blir roligare tillsammans! Bestäm med en vän eller kollega att ni ska ta ett visst antal steg per dag, gå upp för trapporna till kontoret eller gå ut och springa tillsammans. Den som avstår får något typ av straff som ni kommer överens om. 

4. Signa upp dig på ett lopp eller en tävling

Att ha bestämt sig för att man ska springa milen eller vara med på någon annan slags tävling/prövning längre fram är ett perfekt för att hitta motivationen!

5. Lyssna på ny musik 

Gör en riktigt peppande spellista med nya låtar som du bara får lyssna på när du tränar. Ännu bättre är om du ser till att spellistan är cirka 50-60 minuter lång så att träningspasset blir ungefär så långt. 

6. Gå upp tidigare på morgonen  

Om du inte är en morgonmänniska kan det vara alldeles för mycket för kroppen att helt plötsligt gå upp klockan 7 och starta dagen med ett träningspass. Börja därför istället med att successivt gå upp lite tidigare varje morgon utan att träna – tills du känner att 7-tiden är en bekväm tid. Först då kan du börja med träningspassen och på så sätt börja dagen på bästa möjliga sätt! 

7. Börja med en sport eller gruppaktivitet   

Att börja i dans, tennis, golf, yoga eller vilken aktivitet det än rör sig om är ett utmärkt sätt för att börja röra på sig och tycka det är roligt. Även om denna aktivitet kanske bara sker en gång i veckan så kommer den garanterat få dig att vilja röra på dig de andra dagarna också. 

8. Bekväma skor 

Om det är något som kan sätta stopp för vardagsmotionen och det där antalet steg man ska ta varje dag så är det obekväma skor. Har du däremot ofta på dig ett par bekväma sneakers eller gympaskor så blir det så mycket enklare att börja gå till ställen istället för att ta bilen, bussen eller tunnelbanan.

Är du ute efter en gratis träningsapp som kommer ge dig de resultat du söker när du tränar? Vi har listat våra favoriter. 

Textstorlek 1 2 3
Svara i tråden: 8 enkla tips för att hitta träningsmotivationen efter sommaren
Logga in
Bli medlem
Visa kommentarer...

Innehåll