Ny relationsexpert – ställ din fråga här!

Ställ din relationsfråga direkt till Charlotte här!

En stor del av de frågor som Familjelivs besökare diskuterar i forumet handlar om relationer: Hur kommer man över otrohet? Hur ska man få bonusbarnen att känna sig välkomna i familjen? Hur ofta måste man ha sex för att ha en bra relation? Nu lanserar vi ännu en expertröst i forumet, för att du som läsare ska kunna bolla dina frågor med någon med specialistkunskaper.

Familjelivs nya relationsexpert heter Charlotte Sander och är diplomerad samtalsterapeut sedan 15 år tillbaka. Ett av hennes första starka minnen är när hon som fyraåring gick in i ett rum fullt av människor och bara genom att se sig omkring kunde känna av hur relationerna mellan människorna såg ut – vilka som inte gillade varandra, vilka som var kärleksfulla och så vidare.
– Och jag trodde redan då att jag kunde hjälpa till att fixa problemen, säger Charlotte flera decennier senare.

Det stora intresset för människor höll i sig, och idag arbetar hon heltid med att hjälpa människor komma vidare i sina låsta relationer. I första hand ger hon terapi, både till par och till enskilda personer, via nätet på sajten Competencer.com. Hon driver också Relationsexperten.se, som fungerar som en frågebank där du kan läsa och lära av andra människors livssituationer, och är relationsexpert på dejtingsajten ElitSinglar.se.
– Jag får frågor om allt! Framför allt parrelationer förstås, men jag har också många samtal om släktrelationer, vänrelationer och relationer till barnen. Jag tror att alla tycker att det är skönt att få bolla lite med någon som har lite erfarenhet, säger Charlotte Sander.

Och om hon bara ska ge ett enda relationstips till ett par med småbarn är det detta:
– Kom ihåg att relationen är en färskvara. Man måste jobba kontinuerligt och ta sig tid för varandra, så enkelt och så svårt är det. Det går inte att vänta till semestern, eller tills barnen har blivit äldre. Det är jättevanligt att man försöker skjuta på problemet, men då riskerar man att få fastlåsta positioner. Det behöver inte vara för sent för att rädda relationen ändå, men om man låter det gå så långt behöver man verkligen hjälp.

Du hittar expertforumet HÄR!