0 Följare 0 Följer

Amandamamman

Flerbarnsförälder

I den här hålan huserar jag, Lisa.
Jag bor i vackra Gysinge med  min sambo Mattias, våra tösabitar Amanda 4 år och Molly 1 år. Till familjen hör även kissemissarna Mysan och Nisse och alla deras fästingar de släpar hem.....


Här är några saker som du kan och bör lära ditt barn:

1. Säg till barnet att hålla sig borta från människor som ropar på dom t.ex från bilen. Även om dom lockar med något roligt och spännande.

2. Lär ditt barn att om någon försöker ta det så ska det skrika: "Det här är inte min mamma eller pappa" och göra motstånd.

3. Om ni t.ex kommer ifrån varandra i affären så lär ditt barn att gå till informationsdisken. Kom överens om att barnet inte ska gå omkring och leta själva efter dig och att dom absolut inte får lämna affären.

4. Lär ditt barn att det inte behöver ha några hemligheter för dig. Att det är bra att ditt barn berättar om saker som t ex skrämmer dom. Låt ditt barn få veta att du inte blir arg eller upprörd om det är något dom vill berätta.

5. Lär ditt barn att ingen ska röra på det innanför kläderna eller att det inte heller ska röra på någon innanför kläderna.

6. Säg till ditt barn att ingen får ta kort på det utan din tillåtelse.

7. Lär ditt barn att det ska berätta vem det är med och vart dom leker.

8. Lär ditt barn att inte lita på främlingar.

9. Lär ditt barn sin hemadress och telefonnummer. Visa dom gärna hur man ringer hem. Är de för små, skriv nr hem/mobil med bläck på armen!

10. Lär ditt barn att det är helt okej att säga nej till en vuxen, speciellt om dom inte gillar vad den vuxne säger eller gör.

11. Tvinga aldrig ditt barn att "pussa moster Berit hejdå" för då lär det sig att "vuxna måste man pussa fast man inte vill".STOPPA BARNPORREN VIA INTERNET.
ser ni något anmäl det här:
www.rb.se/hotline/

Eller mejla direkt till rikskriminalpolisen:
childabuse@rkp.police.se

Ålder

40 år

Barn

14 år     11 år    

Civilstatus

Förlovad

Föräldratyp

Curlingförälder     Good Enough     Kaosförälder     Njutningsförälder    

Personlighet

Egoist     Glad     Nyfiken     Omtänksam     Snäll     Trygg     Tänkare    

Intressen

Film/TV     Heminredning     Matlagning/Bakning     Resor     Religion     Shopping     Trädgård     Träning    

Musik

Allätare    

Husdjur

Hund    

Innehåll