0 Följare 0 Följer

annawall

Förälder

Mamma till otroligt duktiga J, född 2001, och gulliga E, född 2008


Förlossningsberättelser:
Första barnet:
För mig gick vattnet dagen innan på morgonen, med lite små värkar. Ringde till BB och de sade att jag skulle vänta tills värkarna blev starkare och oftare. Värkarna avtog efter ett par timmar, men fick komma in på BB och kolla för att bli hemskickad, sedan små värkar under hela dagen och kvällen, vid vargtimmarna började det göra rejält ont och vi åkte in igen. Inte mycket till öppning sa de och skulle ha skickat hem mig IGEN om inte bebisens hjärtljud dippat just när de mätte. Då var man nervös... Så jag fick i a f stanna, dåsade lite i förlossningssalen och fick till slut igångsättande dropp. Då var jag trött! Vid 19 är han född! Det bli sisådär 37 timmar totalt.

Andra barnet gick aldrig vattnet, utan började bli starkare och starkare värkar. Tyckte det gjorde riktigt ont men BB tyckte att jag hade det bättre hemma, för de kom inte tillräckligt ofta värkarna. När jag förklarade att jag VISST hade ont så fick jag väl komma in då. Hon som undersökte mig tyckte att jag nog kunde varit hemma mer, för det där var inte särskilt starka värkar (argh, man skulle velat slå henne, hahaha) men när de tog mitt blodtryck fick jag stanna i a f, för det var alldeles för högt. Så jag fick mäta blodtryck hela natten, fick både trycksänkande dropp och efter ett tag även igångsättande dropp. Samt att de tog hål på hinnorna. Jag fick kateter för att allt vatten skulle lämna kroppen. Totalt blev det sådär 12 timmar kanske. Det värsta var att när hon äntligen kommit ut, så var jag tvungen att ligga kvar med dropp för blodtrycket samt katetern kvar, jag ville ju iväg och duscha och äntligen SOVA! Ont i armen hade jag också, visste ni att de alltid mäter blodtrycket på samma arm?

Fy, jag skulle verkligen vilja bestämma själv och stå upp för att hjälpa bebisen ut, och så ligga där som värsta kollit... Tur att det bara är ett par dygn av mitt liv och så fina belöningar man fått :)

Ålder

45 år

Barn

13 år     19 år    

Civilstatus

Gift

Föräldratyp

Good Enough    

Personlighet

Ambitiös     Nyfiken     Optimist     Pedantisk    

Intressen

Dator/Internet     Natur/Miljö     Resor     Vetenskap     Träning    

Musik

Allätare    

Husdjur

Silverfisk    

Innehåll