Den här medlemmen har inte fyllt i någon presentation.

Ålder

33 år

Civilstatus

Aktivitetsflöde

Äldre 28 Jul 13:10 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Men TS omfattas troligen inte av EU rätten, läs själv här vad EU rätten innebär

http://www.csn.se/lattlast/2.916/studera-sverige/annat-medborgarskap/1.4703

Du behöver inte tro mig, men i de absolut flesta fallen.
Äldre 28 Jul 00:25 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: CSNs hemsida är ganska otydlig men man måste ha bott 2 av de senaste 5 åren i Sverige för att ha rätt still studiemedel, även om man är svensk. Jag vet det då jag själv hade långa diskussioner med.
Äldre 27 Jul 15:55 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Precis, hur skulle skatteverket kunna automatiskt registrera någon som boende utomlands?? Vissa här verkar tro att skatteverket har något typ av sjätte sinne som liksom känner på sig när någon lämnar landet.
Äldre 27 Jul 15:53 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: På blanketten, kryssade du i att du hade bott i Sverige två av de senaste fem åren? Om du sa nej så kanske du får problem, trots att du är folkbokförd i Sverige. Om du sa ja så kommer det garanterat att bli.
Äldre 27 Jul 15:39 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Men du har ju egentligen inte rätt till CSN.. det kommer att bli beviljat men hade du följt reglerna så skulle du inte få det. Jag skulle också tackat och tagit emot men enda anledningen till att du får csn är ju.
Äldre 27 Jul 15:36 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Min vän får för övrigt svensk föräldrapenning av precis samma skäl, hon berättade aldrig för skatteverket att hon flyttade utomlands. Tillåtet, nej, men det går. På samma sätt som ts.
Äldre 27 Jul 15:32 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Förstod inte vad? Nej man blir inte automatiskt utregistrerad för att man har bott utomlands i 5 år, du har fel. Om man planerar att bo utomlands i mer än ett år ska man anmäla det till skatteverket.
Äldre 27 Jul 12:43 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN:
Nej det blir man inte. Hur skulle man ens kunna bli unregistered automatiskt? Hur skulle de kunna veta när man flyttade utomlands? Bara för att man inte har en inkomst i Sverige? Det stämmer inte.

Äldre 27 Jul 10:43 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Ja svenska skatteverket skulle säkert kunna få reda på det om de verkligen ville, men varför skulle de lägga tid och skattepengar på att ta reda på det? Jag har jobbat vitt utomlands i 8 år och skatteverket.
Äldre 27 Jul 10:40 elin1989 svarade i tråden: Tror ni jag har rätt till CSN: Jo, så enkelt är det. Om TS hade följt reglerna och ändrat sin adress när hon flyttade så skulle hon inte få csn. Men eftersom hon inte har gjort det och fortfarande är skriven i Sverige så vet inte csn.