0 Följare 0 Följer

Solkattan

Förälder

       Stor KRAM till Alla som kämpar mot
        &a mp;a mp;n bsp;       & ; ;nbs p;    barnlösheten, låt oss ro båten
        &a mp;a mp;n bsp;       & ; ;nbs p;         i hamn tillsammans!!

Han är här... Nils vår son!
090817 kom han ut,  2720 gr o 49 cm.

Presentation:

Barn nr 2 :
korta versionen:
MF, -, MA, svagt plus(MF), dött ägg, svagt plus(MF)...

Långa:
2012:
Syskonförsök påbörjat. 13 april sattes 1 av de 2 ägg vi har i frysen på akademiska tillbaks. Plus på stickan den 1:a maj men efter en vecka var missfallet ett faktum.
Har i maj gått med i viktväktarna och ska köra stenhårt fram till augusti då vi ska sätta tillbaks vårt allra sista ägg... (ca 8 kg till den vikt jag hade när vi väntade sonen).
Lyckas inte det så kommer vi gå på en ny IVF. Enligt akademiska ska det finnas chans till samma donator igen... :)

2012:
hösten. FET blir minus. Ångest ... får vi en ny chans?

2012: okt. Påbörjar resan mot IVF nr 2. 5 ägg ut och 3 blir bra. Ett till mig o 2 till frysen. Får plus på stickan. Glädje!
Dock så visar VUL i vecka 6-7 på endast en hinnsäck. Jul o nyår blir totalt förstört då vi måste vänta in nästa VUL efter ledigheterna. Tyvärr visar det sig i jan att läget oförändrat. Kroppen fattar inte själv att abortera. Tom hinnsäck på 1-1.2 cm. Några dagar senare blir det cytotec.

Våren 2013: FET igen. Annnnnar ett plus. Men minus och blod. FET nr 2. Ägget dör vid upptiningen. Har lite konstiga blödningar. tar cellprov. Visar inget. Har även tjatat mig till TSH och APC test. Visar TSH på 0,3. Får ta TRAK. Det visar ej på antikroppar. APC positivt därav Fragmin o Trombyl i fortsättningen.

Hösten 2013:
Ny IVF. På nåder. Denna gång 7 ägg ut. Rekord. 6 ägg befruktas och 3 blir bra. Mitt standardresultat. Embryologen ger mina ägg 10 poäng. Får tillbaks ett. Anar ett plus på rd 11. Men sen kom blodet. Har en känsla i kroppen att den försöker mota bort ägget. Vid mina ruvningar så har jag vaknat på natten på rd 5-9 och varit genomsvett. Sen så har det bara "försvunnit". Har även vid varje plus känt de karaktäristiska dragningarna i ligamenten när jag nyst rest mig snabbt ect. Jag vet att det fäster.... men VARFÖR stannar det inte??!
På torsdag ska jag på nån slags mf utredning. Ska läsa på o kräva provtagningar. Nästa steg är nog Aten. Vet bara inte hur jag ska få med sambon på det... :(

Bloggar här på FL om alla mina försök. Faktiskt ett utmärkt sätt att skriva ner sina läkarbesök och logga symptom... :)

Vi gjorde IVF med Donator
Status:
20/11 börjat spruta med Gonal-F. Lägsta dosen då jag har många äggblåsor.
24/11 blodprov (ska fortsätta med 75 IE)
26/11 blodprov (ska gå ner på 37,5 IE)
28/11 blodprov
28/11 VUL (22 äggblåsor av storlek 12 -17 mm)

Totalt: ca 30 dagar med spray. 8 dagar med sprutor.

1:e december Äggplock!
3:e december OM nån av de 6 äggen befruktas blir det insättning!
6 ägg befruktades!! 3 ägg delade sig korrekt. Ett till mig, två till frysen.
Är alltså ruvare sen 3/12. Testdag: 21/12... .
Det blev ett plus!!! Testade den 21/12.

1 misslyckat inseminationsförsök i sep 2008.

Adoption: genomgången föräldrakurs.
Står i kö för AC och BFA. (sen juli 2008)
Måste gifta oss innan vi kan gå vidare...
Tid som barnlös: 2 år och  11 månader ... .


lång presentation:

Hej Alla!
Är en tjej på 33 år ifrån Värmland. Bor med min sambo i en liiiten lägenhet i Karlstad. Självfallet ska vi fixa större lägenhet då vi får vårt efterlängtade barn.. vilket just nu tycks vara en tidpunkt väldigt väldigt långt fram i tiden. Typ 9 månader och 1,2,3 månader.. 2år?
Ja tolka mig rätt, vi längtar efter barn men inget händer. Kanske längtar vi för mycket? Kanske är vi inte fertila?
Hoppas verkligen att jag en vacker dag kan få skriva att vi är gravida...

Bilden är ifrån en resa jag o min sambo gjorde til Moskva i våras (2006). En av de saker jag i allt kan "glädja" mig åt. Det lär vara så mycket enklare att resa utan barn än med...!

Tänkte lägga till lite om vår graviditetsresa...

06-01-01 slutade med p-pillren... vilken grej nu ska vi skaffa bebis!

06 våren, åker till Moskva... ska vi få till en rysk bebbe tro? :) Hösten USA resa.. nä, det blir nog en amerikansk!

06 närmare jul... hmm... varför tar det sån tid?
fröken nojig börjar o slutar med allt. Socker, transfett, träning, grapefrukt, lakrids, alkohol... you name it vad jag inte testat!

07 tidig vår. Ringer fertilitetsavd. i Karlstad. Blir skarpt informerad om att "det är kö". Får en tid i april.
Veckan innan får vi lapp hem att tiden är inställd pga läkarbrist. Vi får order att ringa dem o be om en ny tid.
Ringer o ber om en ny tid. Får en tre veckor senare. Samma sak händer igen. Lapp i brevlådan om att tiden är inställd.
När det händer tredje gången får jag ett raseriutbrott. Vi får en ny tid och lite ursäkter.

070711 första besöket hos läkaren. Vi har fått den bästa i stan eftersom jag varit arg och krävt honom...
Gör ett VUL och får höra att min mus ser fin ut... efter lite ordklyverier ändrar sig läkaren o säger "det ser bra ut". Mogna äggblåsor och i lagom mängd. sambon får med sig ett litet rör att lämna sperma i. Skrattande ger vi oss ut i solgasset...

Senare gör att jag ett hormonprov som konstaterar helt okey ägglossning.

Den mörka torsdagen/fredagen. Vad vi har väntat på spermiprovssvaret!
Och när det väl kommer vill jag bara döö...
I över ett år har jag trott att allt beråt på mig. Och så får vi ett brev med typ 5 rader som säger : "Vi har hittat EN spermie vilket tyder på grava svårigheter att bli gravid" Hmm.. tacka fan för det!!!
Det blir en natt med mycket tårar.
Morgonen efter går jag till jobbet som vanligt. Har bara ett mål i sikte. Måste ringa o kolla med läkaren om det verkligen stämmer!!
Ringer det allmänna numret till fertililitetslabb. En typisk sekreterare rabblar upp "Vår mottagning är stängd under vecka bla bla bla... gäller det återbud ring nummer bla bla.. tack för att Ni ringde!". De har stängt i 4 veckor o inget annat än återbud går att ringa. Bryter ihop i konferensrummet på jobbet. Har låst in mig där för att kunna ringa ostört. Ringer mamma o bölar rakt ut...
Vi har tidigare inte pratat om "saken" så det blir lite turbulent.
Ringer sedan min syster. Hon är också helt ovetande och försöker trösta. Ger mig tipset att kontakta en kurator.

Springer till min dator o tar första bästa nummer som går till en kurator. Tack gode gud för att det blev numret till den underbara människa som jag under året fått så mycket hjälp o stöd av!

07 hösten. Vi gör ett spermie prov till. Ännu en gång en enda stackars spermie. Vi får tid att komma till Uppsala i december för att göra PESA/TESA. Läkaren ger oss inte särskilt mycket hopp. Vi ska mest åka till Uppsala för att få papper på att min sambo inte kommer kunna bli biologisk far.

071205 Vi åker upp på onsdagskvällen till uppsala. Känns lite spännande. Äter lite mat på en krog på kvällen o tar oss en varsin öl... kanske en av de sista på länge? Hoppet lever fortfarande...

071206 På akademiska sjukhuset tidigt på morgonen. Min sambo får göra ett spermieprov för att inte behöva göra PESA/TESA i onödan. Tänk att svaret bara tog en timma? I Karlstad har vi väntat i över 4 veckor...
Tyvärr visar spermieprovet dåligt så de utför PESA/TESA.
Sambon har skitont och vägrar att någonsin göra om det!

080110 Jag gör nåt jävligt korkat o dumt. Har sex med en arbetskompis. Blir gravid. Överlycklig. Tänker inte en klar tanke utan är bara så nöjd över att vara gravid.

080126 Har ont. Blöder. Får hjälp av min kurator och min underbara sambo att komma till sjukhus. De tror missfall. Mår jävligt pissigt...

080128 Akut till sjukhus igen.. blöder mer. Nu hittar de ingen hinnsäck längre. Säger att missfallet är över. Gråter.

080218 Rutin besök hos läkaren för att se att HCG gått ner. Det har det inte!! Två sekunder känner jag en oerhörd glädje som i nästa sekund utbyts i rädsla. De tror att jag har ett utomkveds o vill operera mig inom någa timmar...!

080218 Vaknar upp på kvällen på sjukhuset med tre jack i magen. De hittade ett x på min högra äggledare...

0803XX Livet är bara skit. Jag hatar allt o alla. Mest mig själv som kunde göra nåt sånt mot min sambo. Vi pratar o pratar... min sambos PESA/TESA svar har kommit. Det är omöjligt med PGD och han kan inte bli far på nåt sätt.

0804XX Livet går vidare. Vi beslutar att vi vill leva med varandra. Han förlåter mig. Fast erkänner att tilliten är borta. Vi vill gå vidare med att skaffa barn ihop. Ringer karlstad fertilets avd igen. Kontaktar även familjerådgivningen för att om möjligt kunna få hjälp att lappa ihop förhållandet.

0804XX Vi kommer till samma läkare i karlstad igen. Han skickar en remiss till uppsala om spermadonator. Vi känner oss hoppfulla...

080508 åker till uppsala igen. Får träffa en gullig kurator som ska "godkänna" oss som föräldrar. Jag försöker överträffa mig själv och kan både baka kanelbullar och steka köttbullar till barnen minsann! Hon är lugn o sansad o säger klart att det blir inga problem. Vi ställer frågor för att verka pålästa och lyssnar tålmodigt. Vad gör man inte när hela ens liv står på spel?
Timmen efter får vi komma till läkaren. Har har en timma på sig o berätta "allt". Jag föröker komma in på området IVF men han skakar på huvudet o säger "nä nä, först ska vi försöka med insemination". Sista 5-10 minutrarna är jag bara tvungen att fråga om med utomkveds påverkar ingreppet något.
Har aldrig sätt en läkare så upprörd. han bläddrar o bläddrar o sin papper. "Här står inget om det?" Varför har ingen informerat oss om det??!!
Jag har nog aldrig känt mig så rädd o dum samtidigt i mitt liv. Fan ta att alla sjukhus har sina egna journaler.. hon som opererade mig på akuten hade ju sin journal o vår fertilitets läkare sin..
Läkaren säger att allt ska ordna sig innan vi lämnar uppsala. Det sista jag ser är att han går till kuratorns rum. Fan fan fan... vi kommer inte få nån hjälp pga mitt snedsteg i januari.. :(.

080512 ringer kuratorn i karlstad. Får prata om min rädsla om att inte få behandling med henne. Hon övertygar mig om att vi visst kommer få hjälp...

080520 Tycker jag har konstiga blödningar. Kanske har jag fått klamydia?? Får ångest o ringer smittskyddsenheten. Får komma o göra ett test. Telefonnummer bifogas där man får ringa om sitt provsvar.

080528 Ringer om provsvaret. En vänlig kvinna säger att det inte är nåt. Hon tror skarpt att det beror på att jag varit gravid med utomkveds. Känner mig lite lugnare...
Sambon undrar vad jag ska hitta på härnäst att jag har. Han vart rejält trött på mig innan svaret på HIV testet dök upp. Jag hade alla möjliga symptom... fan ta att man måste vara hypokondriker med...

080610 brevet ifrån fertilitetsavd kommer. Nu har hela kedjan gått runt. Läkaren i uppsala har kontaktat läkaren som opererade mig .. gjort ett utlåtande och skickat det till läkaren på fertilitets avd.
Det står inte alls det jag vill läsa. De vill göra IVF!!! Fan fan fan. Jag vill inte... varför kan vi inte försöka med en insemination först.. läkaren sa ju så i uppsala ju??
Ringer läkaren i ksd som opererade mig. Får prata med en stressad sekreterare. Läkaren ska ringa om mig om 2 veckor. Suck. Varför är det alltid en sån väntan.. uppsala hinner sommarstänga...

080625 kl 1550. Läkaren på operation i Karlstad ringer. Ett smått förvirrat samtal uppstår. Hon vet inte alls nåt om IVF eller insemination i uppsala. Får dra historien för henne i korta ordalag. Hon hade reagerat för ca en månad sen att de viljat ha min journal utskickad till uppsala reproduktionscenter men inte tänkt mer på det...
Efter lite diskussion står det klart. Vi har samma åsikt. Varför IVF när det inte finns något egentligt hinder för insemination?
Åh, va skönt det känns! Vi pratar om Danmark som alternativ. Om spolning. Om operationsärret. Mensens lilla krångel.
Om hur fina mina äggledare såg ut. Hur långa köer Danmark har...
När jag lägger på har jag bara lust att gråta. Har spänt mig så för detta samtal och nu är det över. Och det har gått så som jag viljat.
Nu väntar spolning och vidare samtal med fertilitetsmottningen på Gripen...!

080626 Det gäller att ha tur. Och för en gångs skull har jag det. Läkaren på fertilitetsmottagningen går på semester imorgon. Och läkarsekreteraren hittar ett telefonåterbud under dagen!
Läkaren ringer upp mig 13.20. Vi har ett relativt långt samtal. Han ska skriva upp till Uppsala Akademiska att vi i första hand vill göra insemination samt att vi är medvetna om "riskerna". I augusti ska jag få komma på spolning. Ska visst ringa när min augusti mens dyker upp...
Det känns som om vi har flyt just nu! Har jag bara papper på spolning som öppnar sig möjligheten med Danmark med.
Nu känns livet lite hoppfullt igen även om det känns långt till augusti... man får väl njuta av en sista barnfria sommar! (hmm.. vilket jag sagt ett par år nu).

080710 Vad jag hatar att vänta! Snart semester och det enda man vill är att det ska bli den 19:e augusti.
Tänk om det faktiskt inte alls kommer fungera??!
Har tidigare sneglat på adoption och har insett vilka köer det är. Ringde igår till familjerätten i ksd och idag ringde en trevlig tant upp mig. Hon tyckte att vi genast skulle ställa oss i kö då min sambo med rakertfart närmar sig 42 ålders gränsen! Fick ett nummer till studiefrämjandet för att höra när deras föräldrakurser startar i höst. Dock var hon på semester och återkommer inte för den 11 augusti...
Ska under dagen anmäla mig till nån adoptionsbyrå. Har uppfattat att man redan nu kan ställa sig i kö...
Min sambo tycker även att vi ska tillbringa semester med att åka runt i danmark och besöka de kliniker som erbjuder donatorssperma. Vilken semester...!! Men va sjutton... när förslaget kommer ifrån honom så måste jag vara positiv.. :)

080711 Igår satt vi och fyllde i pappren för adoption. Tyckte att det var två adoptionsbyråer som passade oss. Men va absurt det känns... "vilken ålder vill ni ha på barnet?". "vilket land föredrar ni av följande, numrera från ett och nedåt". Ska man sätta Polen före Litauen? Eller kanske är det bättre med Slovakien? Om vi skriver att vi vill ha ett äldre barn så kanske vi hinner med innan vårt medgivande går ut? Medgivandet gäller ju i 2 år och om vi får ett medgivande strax innan sambon är 42 så betyder ju det att vi "hinner"?
Sen var det ju det där med giftemål också... när ska man pressa in ett sånt tro? Tur att det är semester till veckan!

080811 Tillbaks på jobbet. När är nästa ledighet? Hmm... verkar vara jul som står närmast. Drygt en vecka kvar till läkarbesöket. Imorgon ska jag ringa till gynmottagningen för att boka tid för spolning. Augustimensen är över!
Idag ska ju även tjejen på studiefrämjandet vara tillbaks så jag kanske borde ringa även dit för att boka tid för kurs inför adoption. Fast nu är man ju inte "ensam" på jobbet längre så det gäller att hitta nånstans att smita undan för att ringa... :(.

080812 Så nu har jag ringt. Blir tooookig på Karlstad gynmottagning. Vi får brev hem om att vi är kallade. Men när sköterskan kollar i sin dator så har läkar Arne en annan tid bokat med annan patient på vår tid!!!
Fick åtminstone en tid bokad för spolning. Nu på torsdag kl 14.00. Egentligen har jag jobb uppbokat. men jag tror nog min kollega klarar sig utan mig.
Ringde även studieförbundet. De startar adoptionskurs den 26 augusti. Det verkar som om vi kan få plats. Ska bli spännande!
Krävs visst nåt samtal till kommun innan bara.

080814 Japp då var äggledarspolningen genomklarad!
Faktiskt gjorde det mer ont än vad jag trodde. Först tyckte jag att "äh, det här var ju inget!". men sen när de blåste upp ballongen så kom smärtan. Som kraftig menssmärta. Ändå hade jag tagit två panodil innan för att slippa ha ont.
Läkaren var riktigt grundlig och visade mig livmodern. Fin form. Äggstockarna. den vänstra hade några mindre svarta äggblåsor och i den högra fanns en bamse blåsa på 16 mm!
Oj, nu har du ägglossning om ca 2 dar säger läkaren. Gissa om man i den stunden innerligt önskar att man hade en man med mer än en ynka spermie...
När ballongen var uppblåst sprutade han in lite koksalt för att kolla livmodern. sen var det dags för den vitfärgade vätskan för att kolla genomfarten i äggledarna. I den vänstra forsade det fram (ok kanske lite överdrivet). Sen fortsatte läkaren till min "skadade" högra sida. Åh, vad jag vill se vätska. Läkaren viftade runt med ultraljudsstaven. Hmm.. mm.. snälla snälla!! Nja.. kanske kommer det nåt. Okey.. jag tror jag ser lite vätska. Puuuuh!
Nu är jag godkänd för insemination. Guuu va skööönt!
Efter nästa mens så ska vi få åka till Uppsala när ägglossningen inträffar. Tänk att det börjar närma sig...
Samtidigt måste jag brottas med min stora skräck för att det kanske inte kommer att lyckas. Hur ska jag klara av den besvikelsen. Min sambo säger "ah, det kommer funka på första försöket". Jag hoppas så att han har rätt...

2008-08-26
Nu flyter det på... tanten ifrån familjerätten har äntligen ringt. Vi ska få komma på ett första samtal den 9:e september hos dom. Puh.. ett tag trodde jag att de skulle komma hem till oss... måste städa efter bombnedslaget i början av sommaren!
Och ikväll så startar jag o sambon föräldrakursen inför adoption. Ska bli hur spännande som helst. Tänk att få träffa människor som är som oss. Med samma längtan efter barn! Kanske har jag för höga förväntningar... men det ska bli super kul. För det har jag bestämt!

2008-08-27
Höga förväntningar som uppfylls händer inte så ofta... men igår kväll hände det. Jag är supernöjd med första kurstillfället på föräldrakursen. Var lite rädd för att ledarna skulle vara mossiga.. men de var hur pålästa som helst. Desutom så var de själva förälrar med flera adopterade barn så de "visste vad de pratade om". De andra på kursen var engagerade och trevliga. Ska bli spännande att lära "känna" dem mer under kursens gång...
Tisdagar kommer bli min favoritdag under sex veckor framåt nu.. :)

2008-08-29
Mensen verkar redan vara i antågande! I och för sig har den "bråkat" enda sin mitt utomkveds i jan. Kommer sådär retligt med lite förvarning för att sen inte dra igång ordenligt förrens om en vecka. Får väl ge mig till tåls...
Börjar bli nervös inför insemination! Snart börjar nedräkningen!

2008-09-03
Japp.. då var den här. Röd o fin...!
Det är väl den enda gången i värlshistorien som jag har sett fram emot tant röd. Nu kan nedräkningen verkligen början. Om jag inte räknar helt galet så borde det vara runt 14 dagar till ÄL. Denna cykel var ju kort på 29 dar.
Runt den 17-18 september kanske det är dags?!
Igår var vi på vårt andra kurstillfällen i föräldrakursen. Och jag blev inte besviken igår heller. Nu börjar vi ju lära känna varandra och berätta om våra tidigare erfarenheter om barnlösheten. Vi fick dela in oss i kill o tjejgrupp. Vet inte riktigt vem som var gladast efteråt... jag blir sååå lycklig då jag hör att min sambo verbalt får bearbeta barnlösheten med andra killar i samma sits. Han är inte ensam i situationen...
Nästa tisdag är det besök hon familjerätten och efteråt kurs. Känns lite nervöst att möta damerna där...
Men det ska väl gå bra!

2008-09-09
Försökt att komma fram till fertilitetsavd. här i Karlstad för att boka ut VUL inför den stundande inseminationen. Och det verkar som vanligt omöjligt att komma fram på telefon... tur att man börjar försöka ringa flera dar innan så man inte får panik.
Om mindre än en timma så ska vi träffa damerna på familjerätten som kan bli våra blivande hemutredare. Lite nervöst men ändå spännande. Det är ju bara ett kort samtal på ca en timma. Sen vid kl. 18 så börjar föräldrakursen inför adoption. Nu är vi halvvägs in i kursen... fyra gånger kvar efter denna.

2008-09-10
Försökte ringa idag med till fert. Först upptaget och sen telefonsvarare där de de säger att de återkommer imorgon kl 7. Faaaan va trött jag blir!!! Ska vi missa alltihopa pga de jävlarna inte kan svara i telefon så man kan boka tid för VUL??
Hur många är de inte som jobbar där egentligen..? Nån kan väl hoppa in o ta telefonen. En gång i tiden trodde jag att det var just sånt som mina skattepengar skulle gå till. Känner mig arg som ett bi....
Ska ringa uppsala akademiska o kolla så att Karlstad åtminstone meddelat dem att vi snart är på väg till dom. Fan att man inte ska kunna lita på att sjukvården gör sitt jobb. Räcker det inte med att man har det jobbigt som det är???
Igår så var vi hos tanterna på familjerätten. Var nervöst innan. Och efter. Min sambo tyckte att den ena var en riktigt paragrafryttare. Och efteråt så kan jag nog hålla med. Vi fastnade hela tiden på det där med min sambos ålder. 42 ÄR gränsen tyckte den ena damen medans den andra var mer "liberal". sen så blev det prat om bröllop. Nästa gång vi ses så måste vi vara gifta...
Kursen sen på kvällen var som vanligt givande. Känns som om jag sitter som ett barn med vidöppen mun och tar in allt som sägs...
jag och min sambo sitter längst fram o ställer massa frågor. Kändes nästan lite pinsamt när man hela tiden frågar en massa...
Fast min mamma har ju alltid sagt "frågar man inget får man ju inget veta". Så jag kommer fortsätta fråga! :)

Vilken jävla dag.. ursäkta svordomarna men det här är fan inte klokt. Ringde Uppsala innan lunch för att höra om de fått in pappren ifrån ferten i ksd. Så att allt verkligen var färdigt o klart inför stundande insemination. De hade inte fått in nåt! Det enda som stod om mig o min sambo var att vi skulle komma på samtal inför IVF. Blev nästan gråtfärdig i telefon. Alltså jag ringer endast för att dubbelkolla att allt är rätt o så får man till svar att inget typ är "rätt". Sen ett lite kort "ring läkaren i ksd". Va fan... jag har ringt i två dar utan att komma
fram ju! På lunchen ringer kvinnan i uppsala upp mig ytterliggare en gång för att bekräfta att läkaren i uppsala står fast vid att det är IVF som gäller.
Jag blir så upprörd över att uppgifterna om insemination inte nåt dem så jag stövlar in på gynmottagningen på Gripen i ksd. Där kommer de med lite ursäker om ont om personal osv men receptionisten skriver in en telefontid till min ksd läkare innan jag går tillbaks till jobbet.
Några timmar senare ringer ksd läkaren upp. Och tänka sig.. det har skett en förväxling mellan patienter. Det finns en kvinna till hos dom som heter exakt samma sak som mig! Han frågor om jag uppgivit namn och personnummer när jag ringt till Uppsala och det har jag ju inte direkt koll på i stundens hetta. Jag och Karlstad läkaren bokar in VUL kl 14 nu på måndag samt så ska jag börja med ÄL stickor redan på söndag. Inseminationen är ett faktum. Sen så frågar jag om de pratat med Uppsala eller om jag ska ringa dit igen. Det var väl inte nödvändigt tyckte läkaren men jag "skämdes" lite över mitt arga humör så jag ville typ ringa o "förklara" missförståndet. När jag ringer Uppsala igen så är det givetvis inget missförstånd. Självfallet så är det personnummer man går på. Tjejen i telefon är dock lite trevligare denna gång och säger att "vi hör av oss om det skulle bli så att läkaren här i Uppsala inte vill insemination". Känns ju väldigt tryggt att om man inte hör något så är allt klart... i min värld med de erfarenheter jag fått så betyder det snarare. "Vi skiter i dig och jobbar inte på saken"...

2008-09-11
Uppsala ringer igen. Läkaren där vill ha ett samtal med mig. Och sköterskan bokar upp en telefontid med mig på måndag kl 11.45. Känns helt jävla absurt. Kl 14 på måndag ska jag ju genomgå ultraljud inför insemination tycker Karlstad läkaren medans uppsala läkaren vill prata om IVF??
Nu orkar jag o sambon inte mer. Imorgon skulle vi fira hans födelsedag. kul. suck.

2008-09-14
Inget utslag ÄL-test.

2008-09-15
Inget utslag ÄL-test.
Hela helgen har varit en orgie i ångest. Ska vi få köra igång eller inte... ?
KL 11.30 satte jag mig i konferensrummet och la telefonen framför mig. Bläddrade förstrött i en meningslös brochyr om nåt nytt datasystem. Har skrivit ut hela denna story för att stärka mitt resonemang. 11.55 ringer det äntligen.
Gudmundsson låter lite stressade. Kanske är han också hungrig ? (eller, ja hungrig är jag ju inte direkt, mer kräkfärdig av nervositet). Vi reder ut vad samtalet handlar om. Gudmundsson "förstår" att jag vill ha insemination. Samt så tar jag upp att "den 26 juni så sa Arne att han ska skriva till dig om att patient vill ha insemination i 1:a hand". Och faktiskt hittar Gudmundsson ett brev. Som de tidigare inte tyckts ha läst. Där det står att jag (patienten) vill ha insemination. Så det verkar som både Karlstad och Uppsala har klantat sig?
Han frågar mig hur många inseminationer jag vill ha.. 1,2,3 ? Blir lite överrumplad o svarar "2".
Nu så är allt klart då. Vi ska ringa så snart ÄL ger utslag. Blir glad att höra att man kan få komma in så sent som kl 15.00 på dagarna. Om mindre än en timma så ska jag göra ett VUL. Please.. jag vill ha en stooor äggblåsa nu så det blir innan veckan är slut!

15.10 Nu så.. det tog ju närmre 40 min innan jag fick komma in till läkaren. Men nu har vi kollat mina äggblåsor. Och jag hade en på vänstersida som var 16 mm...
Läkaren förutspår ägglossning om 2 dar. Alltså han tror helt klart innan helgen... Gu va skönt!
Vänsterstyrd och innan helgen... kan det bli bättre!?
Från att livet suger fett till dessa fullträffar..yes!

2008-09-16
Ännu har jag inte fått utslag på ÄL stickan.
Hoppas verkligen att det kommer imorgon bitti. Vore helt utmärkt så jag sååå olyckligt skulle missa min kollegas snabb sammankallade möte... Orkar inte sitta en hel dag o bara diskutera vad som borde göras. Och sen när man börjar titta ut genom fönstret och drömma sig bort så har de andra "bestämt" att jag ska göra ditt o datt...
Ska testa i eftermiddag en gång till med ÄL test.
Sen ikväll så har vi föräldrakursen inför adoption. Himla tur att vi inte missar den... fjärde gången av sju. Nästa vecka kör ryskkursen igång med. O imorgon så börjar jag mitt frivillighets jobb på kommun.

2008-09-17
Inget utslag idag heller...
Testade fyra gånger igår. Skulle jag vara test missbrukare...? Näää. Ska testa innan lunch igen. Vill ju verkligen inte missa det. Föräldrakursen igår var skojig som vanligt. Vi fick se en bild på projektorn föreställande tolv olika barn. Sen var det tävling i att försöka avgöra vilket land/världsdel barnen kom ifrån. Verkade först lätt men det var supersvårt!
De som hade flest rätt hade 10 rätt (avseende både land o världsdel). Jag och sambon lyckades skrapa ihop 9 poäng.
Sen körde vi värderingsfrågor. Usch vad det kan vara svårt att ta ställning ibland!
Idag kl 17.00 är det dags för första träffen med damen som jag ska vara frivillighetsstöd till. Ska bli spännande.. bara inte ÄL testet slår om i eftermiddag..!

2008-09-19
Fysjutton vilken ångest vecka det varit...
Testat som en liten blå med ÄL stickor. Bränt över 500 spänn på en veckan. Akademiska har ju stängt på helger så lyckas man inte pricka in under veckan så får man ju snällt vänta till nästa ÄL... (och i mitt fall även att ÄL sker från vänster äggstock)
Min läkare här i ksd var i måndags helt övertygad om att det skule ske vilken dag som helst. Testat 4 ggr om dan o på torsdag eftermiddag så hade jag inte sett nåt än. På kvällen så provade jag en sista gång efter 21 på kvällen... tyckte stickan var mörkare i färgen men absolut inte övertygande...
Vaknade varje timme under torsdag natt bara för att tänka "ska jag testa nu?". När klockan var strax efter fyra så kunde jag bara inte somna om. Strax innan fyra gick jag upp o testade...
Provade först med en sticka med färgskiftning. Och visst var det två blå lika tydliga streck..? Sen provade jag även med CB digitala test... Och äntligen så slutade den blinka o visade stregrings symbolen...
Var längesen jag upplevde en sån glädjande lättnads känsla.
Hulkade högt o ljudligt med tårarna sprutande över spisfläkten så sambon vaknade och var tvungen o kolla vad som stod på...
Sen vid sju tiden ringde vi in på Akademiskas telefonsvare att vi skulle åka ifrån Karlstad vid åtta tiden. Precis när jag ska köra iväg ( sambon har ju ljugit ihop på jobbet att han sjuk så han ligger i baksätet med jackan över huvudet ) så ringde de ifrån Uppsala Akademiska. Blir sktiskraj först att de ska avblåsa alltihopa.. att donatorsspermien typ har försvunnit eller att läkaren är sjuk... men vi får en tid till kl 13. Så vi har gott om tid att köra de 30 milen till Uppsala.
Jag kör bilen till Våtsjön strax öster om Karlskoga. Sambon hukar i baksätet eftersom han pendlar till Karlskoga och vill inte att nån arbetskompis ska få syn på honom...
Dät byter vi chaufför och turen till Uppsala blir lugn o trevlig.
Vi kommer fram 11.15 och parkerar i parkeringshuset under RPC.
Eftersom de varnade för att vi skulle få vänta på vår tur så gick vi direkt bort till kaffeterian o käkade nåt innan. Ingen vidare mat. Korv med mos...
Kl 11.45 så går vi till recpetionen för att anmäla oss.
Två trevliga sköterskor/läkarsekretare möter oss där. Ena tjejen kollar att vi existerar i systemet och ber oss att återkomma till klockan ett.
Jag och sambon köper en gott o blandat påse i samma trista kaffeteria som vi åt lunch och tar oss en promenad runt området. Kollar om det finns nån helikopter på helikopter plattan.
Det verkar ovanligt tyst o lugnt. Iof. ganska skönt då helikoptern för mig känns skrämmande då det med stor sannolikhet betyder "mycket sjuka människor" när man hör ljudet ifrån den...
Prick kl 13 öppnar vi dörren till det provisoriska RPC. De håller visst på att bygga om...
Sambon pekar på en flyttalåda som vår läkares namn står på. Kolla det är hans låda med en lampa i!
Bakom om hör vi då "japp, det är mina grejor". Där står han. "Vår" läkare som ska göra det livsavgörande lilla ingreppet.
Vi registrerar in oss i receptionen och blir ombedda att sätta oss ner i väntrummet. Där är vi alldeles själva. I hylla ligger en tidskrift "Vi adopterade".
Funderar nån sekund på att bläddra i den med tycker det känns som att utnyttja ödet.
Det tar inte många minuter innan vår läkare kommer. Han ropar upp mitt namn. Sambon o jag tittar på varandra...
Läkaren förstår och säger "självklart menar jag Er båda om Ni vill..". Och visst vill vi det.
Rummet är litet och trångt. Läkaren "ber" om ursäkt o säger att det beror på flytten. Jag får ta av mig i ett väldigt provisoriskt
bås i dörröppningen. Turligen är man ju inte särkilt bryd av sig.. om nån skulle slita upp dörren.
"Vant" hoppas jag upp i gynstolen. Läkaren vill först kolla med ultraljud att allt ser ok ut. En kort sekund blir jag rädd. "Kan du avblåsa allt annars?" frågar jag
läkaren. Och han nickar men säger.. det har aldrig hänt så var lugn. På ultraljudet får vi sen en stoor svart blåsa. Urinblåsan. Jag har
inte kissat sen våtsjön så jag är rejält kissnödigt. Men nånstans har jag ju läst att det ska vara bra.
Sen visar läkaren min vänstra äggstock och den stora äggblåsan. Läkaren förklarar att den håller på att sjunka ihop pga ägglossningen.
Sen tar han fram ett kallt verktyg och så vet jag inte riktigt vad som händer. Men efter några sekunder säger han "jaha, då var det klart". En halv milliter har han sprutat in i mig.
Herregud, är det de här sekundera jag sett fram emot i 2,5 år? Frågar läkaren om jag får ligga kvar. Han ser ingen som helst nytta med det.. men säger "ok".
Jag ställer massa frågor när jag ligger där i gynstolen.. efter några minuter tar läkaren min hand o säger "nu räcker det va?".
Han hjälper mig upp. Jag tar på mig kläderna och vi tackar för oss. Kanske syns vi igen.. men förhoppningsvis inte...
Väl ute ur rummet så tvekar jag .. "ska jag våga gå på toa?". Sambon tycker jag pjåskar. Jag går på toa. Och gu va skönt det var!
Allt som allt har vi varit inne på RPC 25 min. Vi vilsar runt lite innan vi hittar nedgången till garaget. Sambon betalar parkeringen och vi åker ut i solljuset.
Vi når samma våtsjö vid 16 tiden. Där stannar vi och tar en fika. Inget kaffe för min del.. men en araksboll kan ju aldrig va fel?
Sen så byter vi chaufför igen. När vi kör in i Karlskoga så lägger sig sambon i baksätet. Jag rabblar högt hur långt vi kommit igenom stan. "Nu kör vi förbi statoil",
"mässen", "Bofors - lägg dig ner ordentligt!", "Mac Donalds". I rondellen ringer sambons telefon.
Shit det är hans chef!. Jag får lite panik o stannar till vid en vägficka. Men usch va trafiken mullrar. Krypkör bort till en OK mack.
Förbannar alla bilar som måste vara ute o åka och föra oväsen. Efter sambon lagt på luren så frågar jag direkt "märkte han nåt?".
Sambon säger att det var hemskt dålig täckning så han borde inte märkt nåt".
Jag kör resten av bilturen hemmåt...

2008-09-22
Fortsätter att skriva i min blogg istället... :)

En lista jag vill spara:
Graviditetslängd Längd (cm) Vikt (g)
8 veckor 1.6 cm 1 gram
9 veckor 2.3 cm 2 gram
10 veckor 3.1 cm 4 gram
11 veckor 4.1 cm 7 gram
12 veckor 5.4 cm 14 gram
13 veckor 7.4 cm 23 gram
14 veckor 8.7 cm 43 gram
15 veckor 10.1 cm 70 gram
16 veckor 11.6 cm 100 gram
17 veckor 13 cm 140 gram
18 veckor 14.2 cm 190 gram
19 veckor 15.3 cm 240 gram
20 veckor 16.4 cm 300 gram
20 veckor 25.6 cm 300 gram
21 veckor 26.7 cm 360 gram
22 veckor 27.8 cm 430 gram
23 veckor 28.9 cm 501 gram
24 veckor 30 cm 600 gram
25 veckor 34.6 cm 660 gram
26 veckor 35.6 cm 760 gram
27 veckor 36.6 cm 875 gram
28 veckor 37.6 cm 1005 gram
29 veckor 38.6 cm 1153 gram
30 veckor 39.9 cm 1319 gram
31 veckor 41.1 cm 1502 gram
32 veckor 42.4 cm 1702 gram
33 veckor 43.7 cm 1918 gram
34 veckor 45 cm 2146 gram
35 veckor 46.2 cm 2383 gram
36 veckor 47.4 cm 2622 gram
37 veckor 48.6 cm 2859 gram
38 veckor 49.8 cm 3083 gram
39 veckor 50.7 cm 3288 gram
40 veckor 51.2 cm 3462 gram
41 veckor 51.7 cm 3597 gram
42 veckor 51.5 cm 3685 gram
43 veckor 51.3 cm 3717 gram

Ålder

47 år

Civilstatus

Sambo

Personlighet

Ambitiös     Egoist     Galen     Kontrollfreak     Omtänksam     Pessimist     Social     Töntig    

Intressen

Barn     Dator/Internet     Heminredning     Matlagning/Bakning     Resor     Sex/samlevnad     Vetenskap     Shopping    

Musik

Allätare     Pop     Rock     Världsmusik    

Aktivitetsflöde

Äldre 13 jun 13:10 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Mumskastrull: Vi har rätt lika värden. Jag hade också över ref på cd 19 och cd19 + cd 5. Annars var nog allt inom ref. I mitt fall tror jag dock att mina ägg inte höll kvaliten. Läst att har man blodgrupp O så.
Äldre 12 jun 09:33 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Mumskastrull: Jodå.. tycker kliniken var helt ok. Lite segt med den kordinatorn vi fick som inte var så snabb på att mailsvara eller svarade godagyxskaft ibland. Men själva fysiska besöken och personalen på plats var.
Äldre 9 jun 09:22 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Mumskastrull: Beklagar att det blev kemisk gravditet igen.. känner så väl igen detta med hcg runt 30 o sen vänder der nerät. Hade 3-4 såna i rad. Trodde knappt att det var möjligt att misslyckas så varje gång!.
Äldre 9 maj 09:58 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: MrsHK: Jag ska med bebisen till BVC idag och ska fråga vad de tror om mitt böldansikte .. och fjälliga hud. Känns som om all fettproduktion i hud o slemhinnor har upphört typ? Mådde också bra med 20 mg kortison genom graviditeten.
Äldre 8 maj 10:08 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Undrandesökande.. : usch va ledsamt... :(. Hoppas ni har ork att kämpa vidare!

Fråga om kortison.. har ju fött barn för en månad sen. Trappade ner från 20 mg kortison till noll på ca 4 veckor.
Äldre 5 maj 15:12 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Vallmo78: Har du gjort äggdonation? eller kört stimulerad återföring?

Jag hade progvärde på 25 .. som gick upp till 40 .. var skitnervös då jag vid återföring brukar ha bortåt 50-60 .
Äldre 1 maj 12:45 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Kortison och hcg sänker mitt TSH värdet. En gång när jag blev gravid men sendan MA i vecka 7-8 så gick mitt TSH ner till 0.3 .. fick då ta trak prov som visade inget. Nu denna graviditet som jag dessutom åt kortison.
Äldre 11 apr 18:32 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!:
I torsdags kom vår efterlängtade lillebror (Embryodonation) ... utan Dr D:s immunhjälp hade detta inte varit möjligt!

Äldre 24 mar 09:27 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!:
Vallmo78: Jag tar 10 mg pred direkt på morgonen... sen min sista dos 5 mg vid lunch... sover som en kratta om jag tar det föresent!

Äldre 22 mar 10:46 Solkattan svarade i tråden: Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!: Rensat ur garderoben...

Någon i behov av duphaston (progestron oralt) 10 askar 20 st 10 mg (tjeckiskt).

Estrofem (östrogen) 5 askar a 28 st 5mg (tjeckiskt).

Lutinus, 26 stycken (svenska)

Sprutor/sprutspetsar (23G, 21G, 18G, 2 ml, 3ml,.