0 Följare 0 Följer

Yinmia

Förälder

Juli 2011

Vi ett tjejpar i Västerås som har fått vår underbara dotter, född feb 2009, genom insemination i Uppsala. Nu har vi äntligen plussat igen efter 3 inseminationer och 1 IVF, dags för syskon :o)

 Vi vill gärna ha kontakt med fler familjer med 2 mammor i Västerås trakten. Hör av er :o)

-------------------------------------------------- -------------------------------------------------- ------------------år 2008
Här är lite historik om vår första resa till bebis.

Vi har valt insemination i sverige och har turen att tillhöra Uppsala Universitetssjukhus. Så..vi hoppas på inte alltför lång kötid.

Tänkte försöka berätta lite om hur det fungerar i västmanland på den här sidan allt eftersom vi själva lär oss :o).

Västmanland: 6 Inseminationsförsök eller 3 st IVF.
1 st IVF försök likställs alltså med 2 inseminationer. Om allt stämmer med kontraströntgen får vi alltså 4 inseminationer samt 1 IVF försök.

BMI max 35.

Läkaren sa att det var ca 20% chans att lyckas på en insemination när man inte har problem att bli gravid.

Får remiss till Uppsala - mindre än 6 månaders väntetid enligt läkaren.

Syskonförsök - kan fås om man betalar privat (kommer inte ihåg summan nu det var mycket info på en gång)på Uppsala Univ, dessutom så måste det finnas sperma kvar av samma man,,, och mannen får vara pappa till max 6 barn - Deprimerande känns som otrooooligt liten chans att det ska fungera. Man får dessutom inte "lägga undan" sperma utan måste vänta med att fråga när det är aktuellt.

Några fler i Västerås? ...var nästan nyfiken att fråga fertilitetsavdelningen ;o) Hon var så himla tydlig på att alla undersökningarna gällde ALLA par *ler*


23 Maj 2008 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ + kan livet bli bättre? *ler stort*

25 Juli- Första rörelsen från bebisen känns. Spännande!

21 Augusti - Ultraljud - Allt såg bra ut och bebisen sprattlade som bara den när vi bråkade lite med den.8 Maj -2007 Vi har varit hos vår egen familjeläkare eftersom vi trodde att man behövde få en remiss....vilket var fel och hon var nästan generad över att inte kunna hjälpa oss ;o) (Men det är en bra läkare)... ( 1 vecka efter det att vi varit hos henne skickade hon ett brev med ytterligare info och en lycka till hälsning :o) )

31 Maj -2007 Första besöket på fertilitetsmottagningen på Västerås Sjukhus. Känns overkligt men nu är vi igång,,,eller vad man nu ska säga :o). Som "Medmamma" kände man sig dock något överflödig i sammanhangen, läkaren var väldigt tydlig med vem (alltså min sambo) som han pratade med. Dock trevlig i övrigt, undrar om killar som är där känner samma sak. På första besöket ställde han frågor om sjukdomshistorik och eventuella tidigare graviditeter. Dessutom gick han igenom processen som nu ska följa.

7 Juni -2007. Nu har älsklingen min varit på ultraljud och kontraströntgen och allt såg bra ut! Hon var riktigt tapper under undersökningen och tyckte inte att det gjorde så ont som många andra tjejer har skrivit :o). Nu är remissen till uppsala skickad och vi får vänta med spänning på att dom hör av sig. Måste än en gång säga att bemötandet här i V-ås har varit jättebra :o).

6 November -2007. Vi har förlovat oss *lycklig*


16 November -2007. Oxtokig! Ringde Uppsala för att höra hur långt fram i kön vi stod. Dom förklarade att de inte fått någon remiss tillskickat sig. Här har man gått och trott att alla skötte sina jobb och att man inte skulle behöva dubbelkolla allt. Vi väntade 6 månader pga omrenovering på uppsala, innan vi ringde och hörde. Kontakta sedan västerås 19 November som meddelade att nu skulle dom skicka remissen, ingen ursäkt och inte prioritering *suck*.

14 Februari, ÄNTLIGEN har vi fått tid i Uppsala :o)

3 Mars. Dags för Kuratorsamtal + läkarbesök. Allt gick jättebra och nu är det upp till oss när vi vill börja med inseminationerna :O)

10 April - Idag är det dags för den första inseminationen - nu håller vi tummarna!

Efter en seg väntan så visade gravtestet negativt :O( så nu är det bara att vänta in nästa ÄL.

7 Maj – Äntligen dags för andra inseminationen. Håller tummarna för att det ska funka den här ggn. Förra vändan kändes det högst tveksamt eftersom själva inseminationen verkade gå sisådär och läkaren ”började om” efter ett tag…. Och då var det pyttelite sperma kvar. Den ggn fick vi 1,7 miljoner vi får se vad det blir idag :o)
Bara 1,2 miljoner den här ggn...låter lite.

23 Maj +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ kan livet bli bättre? *ler stort*

25 Juli- Första rörelsen från bebisen känns. Spännande!

21 Augusti - Ultraljud - Allt såg bra ut och bebisen sprattlade som bara den när vi bråkade lite med den.

5 Februari 2009 - Nu är hon äntligen här! 3215 gram och 49 cm lång. Många glädjetårar har det blivit och nu njuter vi av varje stund med henne.
//Skriv gärna en rad eller två!
Den här medlemmen har inte fyllt i sin profil.

Innehåll