Agneta Sjödin stöttas efter uppbrottet: "Kan inte undgå att bli rörd"

Agneta Sjödin har varit en del av TV4:s programutbud i många år. Men hur det ser ut framöver är oklart, menar Sjödin. 

Agneta Sjödin.

Programledaren Agneta Sjödin, 56, har synts i flera populära tv-program genom åren. Hon har programlett allt från "Tur i kärlek", "Spårlöst" och "Let's dance". 

Idag driver hon även podcasten "Så in i själen", där hon bjuder in olika personer som får prata om sina livsresor. 

Har dottern Maja med Niklas Strömstedt 

Vid sidan av sin karriär har Agneta Sjödin fått ett barn, dottern Maja Strömstedt. Majas pappa är artisten Niklas Strömstedt, och precis som sin pappa arbetar Maja med musik

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt var tillsammans under 90-talet och 1998 fick de dottern Maja. 

Maja Strömstedt.

Maja Strömstedt bor i Los Angeles 

Idag är Maja bosatt i Los Angeles, och när hon nyligen fyllde 26 år publicerade Agneta ett känslosamt inlägg om dottern på sociala medier: 

"Idag fyller den här sötnosen 26 år. Det är ett år sedan nu som hon flyttade till LA. Så modig och viljestark, hon har alltid följt sitt hjärta, även om det har varit tufft ibland. Det gräver stort mod att följa sitt hjärta. Det kan nog alla som väljer den vägen skriva under på. Just därför är jag så extra stolt över min älskade Maja!", skrev hon i inlägget. 

Ett program som Agneta Sjödin kanske är mest förknippad med är TV4-programmet "Fångarna på fortet". Hon och Gunde Svan har programlett flera säsonger ihop och har på så sätt varit ett sällskap för många av Sveriges tv-tittare genom åren. 

I skrivande stund sänds den 25:e säsongen av "Fångarna på fortet" på TV4, men hur programmets framtid ser ut är oklart.

 I ett inlägg på Instagram uttrycker Agneta Sjödin sin kärlek till "Fångarna på fortet" och Gunde, men också sin oro för att programmet kanske inte kommer fortsätta. 

"Spelar inte in en ny säsong i år" 

Hon uttrycker också att hon är osäker på om hon och Gunde kommer vara kvar som programledare, även om programmet skulle fortsätta. 

"Kan inte låta bli att undra om jag sprungit mina sista varv där. Vi spelar inte in en ny säsong i år, den är skjuten på framtiden, men om det blir av och om det blir med Gunde och mig är svårt att säga.", skriver hon i inlägget och fortsätter: 

"Vissa kanske tycker att programmet gjort sitt, andra älskar det fortfarande. Nya generationer har tagit det till sitt hjärta. Det är fantastiskt att få ha upplevt det under över 30 år, barn som kommer fram till en för att de älskar Fångarna på Fortet så mycket! Det gör jag också. Jag älskar Fortet och allt jag fått uppleva där. Jag älskar att jobba med Gunde. Jag älskar den teamsamverkan som alltid uppstår där nere i Frankrike. All glädje och skratt. Jag älskar det! Om det här var sista gången så kommer jag att sakna det vansinnigt mycket. För det är en stor del av mitt hjärta!" 

Gunde Svan och Agneta Sjödin.

Under inlägget har det strömmat in kommentarer från personer som uttrycker att de har fina minnen av "Fångarna på fortet" i allmänhet och Agneta och Gunde som programledarduo i synnerhet: 

"Som barn tittade jag på Fångarna på Fortet och såg fram emot det varje vecka. Nu tittar min dotter, på snart sju år, med samma glädje och förväntan. Kan inte undgå att bli rörd. Tänk att ett tv-program kan föra med sig så mycket fint. Både för oss tittare och för er i produktionen. Det är ju ändå fantastiskt! Du och Gunde ÄR Fångarna på Fortet! Hoppas innerligt på en fortsättning"

"Du och Gunde ÄR Fångarna på fortet."

"Jag hoppas verkligen det kommer flera säsonger av Fångarna på fortet. Har tittat på detta program ända sen det började & det är helt fantastiskt. Du & Gunde ÄR Fångarna på fortet." 

TV4 har skrotat flera program den senaste tiden, däribland "Let's dance" och "Talang". Huruvida det blir en till säsong av "Fångarna på fortet" eller inte återstår att se. 

I år är Agneta Sjödin aktuell med discovery+-programmet "Älskar, älskar inte".