Leif GW Perssons lyxiga gåva till barnbarnet – värd miljoner: ”Sprätt på stålarna”

Kriminologen och författaren Leif GW Persson har tjänat en hel del pengar under sin karriär – som han nu vill spendera. Nu avslöjas miljongåvan till barnbarnet. 

Leif GW Persson gillar att skämma bort sin familj med dyra gåvor.

Kriminologen Leif GW Persson, 78, har under de senaste åren varit ett stående inslag i TV4:s omåttligt populära morgonprogram "Nyhetsmorgon", men under våren 2024 meddelade han i direktsändning att han kommer lämna sitt uppdrag. 

Läs mer: Därför lämnar Leif GW Persson TV4 – ärliga orden 

GW har blivit en riktigt folkkär profil och har medverkat i flera krim-relaterade program för att dela med sig av sin expertis. 

Men det är inte bara sitt jobb han brinner för. Han håller även sin familj väldigt kärt, Leif GW Persson har sex barn, fyra egna och två bonusbarn via sin hustru Kim Perssons tidigare äktenskap. Han barn har hunnit växa upp och få egna barn – vilket innebär att kriminologen har 13 barnbarn som han gillar att skämma bort med rejält dyra gåvor. 

Leif GW Persson och hans dotter, författaren Malin Persson Giolito.

Leif GW Perssons miljongåva till 12-åriga barnbarnet 

Att hans framgångsrika karriär genererat en hel del klirr i kassan för Leif GW är knappast någon hemlighet. Och han tycks inte ha några problem med att dela med sig av pengarna, speciellt inte när det gäller hans barn.

Under 2023 avslöjade Leif att hans 12-åriga barnbarn Malakai fick en present till värde av sanslösa 25 miljoner kronor. 

– Han fick låna pengar av mig, det var till honom och hans kompis som är son till min partner. Så vi lånade de ett antal miljoner så vi gjorde en affär till de som vi sedan avslutade och då fick de behålla vinsten på det. Men han är ju intresserad så jag hjälper honom gärna med sånt, sa Leif till Hänt. 

Han fortsätter:

– De fick då behålla vinsten och den var på ett antal miljoner men det är några år sedan nu.

Leif GW Persson och delar av hans stora familj.

Leif GW Persson köpte en lägenhet till barnbarnet

Nu har Leif varit framme med plånboken igen och skämt bort ett av hans barnbarn med en annan dyr gåva.

 När Leif gästade P4 Extra med programledare Titti Schultz började duon prata om just hans ekonomi och sättet han spenderar sina pengar på. 

– Du har berättat att ett av dina mål just nu är att göra av med alla dina pengar, vi har förstått att du vill köpa lägenhet till alla dina barnbarn?, säger Titti varpå Leif svarar: 

– Vi ska inte överdriva, jag har 13 barnbarn, till den äldsta har jag köpt en lägenhet. 

– Du har sagt att du vill göra av med så mycket som möjligt och det finns att göra av med. Hur sätter du sprätt på stålarna då?, 

Leif berättar att han gärna ger bort saker till andra och gillar att spendera pengar på andra som behöver det mer. Han förtydligar att det inte går någon nöd på honom.

– Kan man uppnå det läget att man har såpass mycket så man är fri att göra som man själv tycker och tänker det är det optimala läget, där befinner jag mig. Gåvan är givandets glädje.