Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    Veckomatsedel à la budget

    Mina barn tycker att jag helt har snöat in på det här med mat och köpstopp.

    Nästan allt har röda lappar på sig. Har märkt att är man ute tidigt så hittar man all mat med kort datum! Halva priset...

    Tonårskillar verkar ibland bottenlösa, där gär ner hur mycket mjölk som helst verkar det. Nu blir det bara mjölk till frukost.

  • misstristess
    Svar på #21
    Inte jag som använder de röda lapparna! Maten med kort datum brukar ha stora röda lappar på sig där det står "halva priset" eller "kort datum".
  • misstristess
    Svar på #19
    Majocu: flitigt av dig! Själv ar jag svårt att planera så långt fram. Vissa dagar är jag helt ensam här hemma och ibland är det invasion av tonåringar.

    Kycklingfrikassé har jag aldrig gjort, inte med höns heller.
    Kommer ihåg att mamma kokade höns, det skulle man kanske prova.

    Spätzle såg någon som gjorde på tv igår! Hur smakar det? som pasta? Hur blir konsistensen?
    Det är något som vi ska prova, har massor med vetemjöl.
  • misstristess

    Såg att Netto säljer två 800g ringar falukorv för 28kr idag av märket JM chark, men jag vet inte vad de smakar.
    Någon som har provat?

  • misstristess
    konkelbär skrev 2009-01-16 08:08:21 följande:
    Om man vill göra "köttfärssås" men nyttigare och mycket billigare, kan man byta ut köttfärsen mot gula linser. En burk kostar 10 spänn och räcker till 2-3 portioner. Skölj dem innan bara, så slipper ni gaser i magen sen
    Vi gör ibland på hackade konserverade sojabönor eller torkat sojagranulat, har en vegetarian i familjen.

    Gula linser är också en ny variant för mig, har mest använt de röda. Vad är där för skillnad?
  • misstristess

    Någon som har bra recept på makaronipudding? Har fått för mig att det är äckligt, men jag är villig att prova igen.

    Smakade stekt gröt i veckan och måste säga att det var en positiv överraskning. Kanske dags att utmana mina egna fördomar om mat.

  • misstristess
    Svar på #29
    Hökarepanna! Läste precis ett recept från 60-talet.

    Innehåller potatis, lök, fläsk och pilsner.
  • misstristess
    Svar på #31
    Inga njurar i mitt recept! Tycker inte om inälvsmat och undviker det.

    Här är det bara lättrimmat fläsk, i övrigt är det som sjömansbiff.

    Ska vi ha en tråd med recept och färdiga matsedlar eller klarar vi oss med en tråd där allt är med?
  • misstristess

    Ibland köper vi tacosås när vi äter tacos, men det blir alltid sås över. Resterna av såsen blandar vi med gräddfil till en kall sås som passar till mycket.
    Gräddfil är billigare än creme fraiche och fungerar lika bra så länge man inte kokar den.

  • misstristess
    Svar på #37
    Det var ju ett väldans tjat om rödvin.
    Provat smutta på rödvinsvinägern?
Svar på tråden Veckomatsedel à la budget