Inlägg från: Vilda Tiger |Visa alla inlägg
  • Vilda Tiger

    Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare

    Masarin
    Nja... jag tror inte ens Marcus hade övervägt att gå ut om det var så nära bf, om jag ska vara ärlig. Jag tycker han ska vara hemma om du vill det, för du har all rätt att vilja ha honom där och kunna åka in när som helst.

    Baby
    Hahaha! Fittpiska!

    Det var länge sedan jag fick gjort så mkt hemma som jag gjort idag. Mycket tack vare att jag fick slumra en halvtimma på soffan i eftermiddags. Jag hann sedan plocka undan rätt rejält, städa i köket, baka kakor med russin, hasselnötter och nougat samt plocka lite i mina papper efter att middagen var undanstökad. Skönt! Känner mig som ett vettig människa igen, inte bara som en menlös klump som ligger och päser med tjocka magen.

  • Vilda Tiger

    Ulli
    Kul att ha dig tillbaka här hos oss. Inte behöver du var fastande, de tar inte några prover som kräver det. Lycka till!

    Fiyali


    Hahaha! Två kanelbullar låter kanon! Jag bakar mina små så jag tar två varje gång jag tar bullar, men det blir som en normalstor då. Det gör att jag känner mig extra bortskämd, och får TVÅ bullar liksom. Idag var det fika på kalas och jag käkade toscapäron med vaniljsås. Om en sådan grej bara kräver två enheter tycker jag att jag kan få äta det.

    Jag var som sagt på kalas och TROTS att pumpen larmade i förmiddags glömde jag fylla på den och under kalaset tar självklart insulinet slut. Jag var väldigt glad att det låg en engångsspruta och insulin i handväskan. Jag var rädd att insulinet hade legat där över 30 dagar och det hade det säkert, men det funkade ändå. Höll mig under 7 hela kalaset och det var mkt lyckat tycker jag, för att ha fått justera genom att ta en enhet i halvtimman förutom matinsulinet! *glad* Nu är det jag som ska sätta en lapp på dörren med en påminnelse om att kolla insulinmängden i pumpen före jag går hemifrån varje gång.

    Tjohoo! Imorgon går jag in i v 25! 4 veckor kvar till första TULet och DÅ får det ändå ha blivit vår, eller vad säger ni? Jag är ingen vintermänniska och är bra trött på snön nu.

  • Vilda Tiger

    ullis
    Fogarna känns mer och mer och idag vaknade jag med ont i öron OCH hals. Men "förutom det" mår jag bra. Känner mig klumpig och stor men trivs så underbart med att ha ett liv i magen, att vara gravid och känna sparkar. Jag har en tid hos sjukgymnast på onsdag så vi får se vad hon säger om mina fogar då. Jag jobbar denna vecka och sedan är det ledighet en vecka så mina elever har sportlov. Det sak bli skönt!

  • Vilda Tiger

    Blehnda


    Jag tycker de där perioderna då man ska hitta rätt dos för att hamnar på ett bra socker igen är rätt så jobbiga. :-/ Man tänker inte på så mkt annat. Hoppas du snart hittar rätt dos!


     


    Fasen! De ringde från Östra och min sjukgymnast är sjuk så de ställde in tiden på onsdag. DUMMA! Jag har ONT och vill så gärna se vad hon säger, om hon kan hjälpa mig på något sätt. Nu lär det dröja minst en vecka till. Suck...

  • Vilda Tiger

    Kim
    Jag fick höja alla dagdoser rejält i v 5-6 någon gång, sedan sänka dem igen och nu har jag höjt en en gång, stegvis. Dock ligger jag fortfarande låååågt nattetid och har ännu mycket mindre dos insulin då än vad jag har som ickegravid. Knepigt... förmiddagen är ju den tiden då vi diab ofta ligger som högst. Det har att göra med att väcka-kroppen-hormonerna som sprudlar då höjer sockret och gör oss mindre insulinkänsliga. Adrenalin och annat spelar väl in. Bra att du är medveten och höjer efter behov. Sockret är viktigare än vikten just nu. Och jag tror inte att man automatiskt behöver gå upp mer i vikt bara för att man då man är gravid kräver mer insulin. Det handlar ju om att man är mindre känslig för det insulin man får i sig och måste kompensera det genom att ta mer. Ang jobbet håller jag med dig; just nu känner jag att mitt socker och allt kring det tar myyycket energi, vilket det INTE har gjort på samma sätt de första tio veckorna av gravven. Då gick det mer på rutin, nu börjar min kropp spela mig spratt och höja och sänka sockret lite som den vill, tydligen.

  • Vilda Tiger

    Sosso
    Jag har inte fått dubbla men jag har gott och väl fått höja mina doser markant sista veckan. Jag gick ini v 25 idag. Ligger ofta över 10 efter frukost så jag försöker jobba med förmiddagsdoserna mkt. Mitt stora problem är väl eg mitt ständiga småätade. Är inne i en period just nu då jag är rätt deppig och då äter jag jämt...

  • Vilda Tiger

    Wille
    Jag ska inte till Östra förrän nästa onsdag, då jag ska träffa bm. Då har du förhoppningsvis fått din skrutt ju. Härligt att du mår så bra! Jag ska ringa Ami och fråga om det finns fler sjg att gå till, har hört att det ska finnas i Krokslätt med, vilket ju hade passat mig bättre geografiskt.

  • Vilda Tiger

    Wille
    Du kan fethaja att sommarfikan ska bli av!

    Kim
    välkommen till klubben! Jag hade 15.6 idag efter frukosten och då tog jag ändå 5.5 enheter istället för vanliga 2-3 enheter. Imorgon får jag dra till med 7. Nu tror jag faktiskt det hänger liiite på att jag är på jobbet idag. Bs brukar fucka sig mer då.

  • Vilda Tiger

    kim
    Jamen precis! Jag tog 8+5+2 enheter under fm och lyckades få ner det till 8.6, vilket inte är ett drömvärde före lunchen precis. Suck. Nu ska jag snart ta efterlunchenvärde och fasar lite för va det kommer visa...

  • Vilda Tiger

    kim
    aaaabsolut! Man är ju mer insulinkänslig ju lägre man ligger i socker. Jag behöver mkt mer för att sänka två steg från 10 till 8 än vad jga behöver för att sänka från 6 till 4 vad gäller insulinmängd.

Svar på tråden Gravida typ 1-diabetiker snackar vidare