Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    20'c är inte speciellt varmt - jag har 19-20'c i pluggrummet och måste alltid ha tofflor, dubbla tröjor + fleece och blir ändå kall om näsan & händerna. Är man hemma med en liten bebis är 20'c rent obekvämt!
    Nu har det gått en vecka sen BIM och.... jag har plussat   MYCKET tidigt stadium med andra ord, men jag kan inte hålla mig längre utan viskar det här till er för lite smyg-roliga nyheter Det var första försöket och både gubben och jag är urgamla, så vi försöker att inte tänka på det förrän efter v12.

  • Gladabarnensmamma

    tack, tack, tack - det känns fortfarande väldigt overkligt och snurrigt alltsammans trots att vi länge kännt att en till har saknats...

    mejja; blod är aldrig kul, men ibland kan det nästan vara bättre när det blöder. Jag minns med fasa de ggr Felix slagit hemska bulor i pannan, ibland en halv centimeter höga... och då tänker jag typ att blodet vill komma ut!

    men bussig - shit, 16-18'c är ju hur kallt som helst! mitt ex, en galen australiensare, hade dille på att ett fönster ALLTID måste vara öppet, så även mitt i vintern... japp, vi hade skitkallt. Han var ju van vid att inomhustemperaturen följer utomhustemperaturen både vad gäller årstid & tid på dygnet - men att konstant ha iskallt hemma i flera månader fixade inte jag (som dessutom alltid fryser).

    Snarko - vad lustigt (men givetvis jätteskönt!!) att kräkningarna slutar sådär bara  -med föda & tänder. Elliot hade ju enorma problem med sin matsmältning och fick tänderna jättesent, och hans problem blev också bättre när mat & tänder kom på plats. Det stöder en teori jag hört att saliven bildar ett annat enzyme (ensym?) när dom fått tänder och att matsmältningen därmed fungerar mer som på en vuxen. Tänk om dom små liven kunde prata, då fick vi veta hur dom verkligen mår!

  • Gladabarnensmamma
    Mamma till bröderna bus skrev 2010-11-20 14:57:53 följande:
    jag vet det är kallt, men hyresvärden ignorerar mest, jag är en riktig fryslort nu när jag minskat i omfång. fryser mest hela tiden.. :(

    Vi har kommit på att vi kasnke ändå ska fundera på en till unge, inte så att vi kämpar hårt eller så utan mer.. blir det så blir det, vilket är betydligt seriösare än ALDRIG som det var förut..
    jag kan verkligen förstå att du är extra kall nu när vikten rasar... jag blir i perioder lite tanig och äter slarvigt och fasen vad jag fryser då, även mitt i sommaren!!  Skoj med lite funderingar på fler barn! Jag kan säga dig att Felixar är väldigt fina storebrödrar
  • Gladabarnensmamma

    japp, det kan jag lova dig   Vi körde förbi ett jättekontor här om kvällen och Felix utbrister spontant:
    "TÄNK vilken stor fabrik mamma, där inne gör dom nog bebisar!"

    (javars, dom kanske hade firmafest fnissade jag i mitt huvud)

  • Gladabarnensmamma

    Visst är det lustigt. Felix har alltid varit en sån otroligt lugn liten pojke, men sen i September har han blivit allt vildare (på ett positivt sätt). Han utmanar oss verkligen ibland, struntar i vad vi säger -rusar t.ex. in i mitt sovrum och hoppar glatt i sängen på pint tji och verkar ha ngn sorts benklåda på kvällarna då han måste rusa runt-runt-runt mellan vardagsrum/hall/kök (som tur är kan dom springa runt-runt). Funderar på att lägga gymnastikmatta i källaren & montera en stege på väggen, samt sätta en platt-TV på väggen och rusta upp med ngn sorts Wii el.dyl för ungarna så dom kan studsa omkring lite. Grabbar har verkligen ett helt annat behov av att röra på sig.
    Min väninna har 2 tjejer med exakt samma åldersskillnad som vi har och hennes små princessor sitter och pillar med dockor och kan se en film - utan att dra loss dockornas huvud och leka rymdraket i soffan... Nästan orättvist!  

  • Gladabarnensmamma
    Snarkofagen skrev 2010-11-21 12:15:56 följande:
    Haha, ja tjejer verkar vara VÄLDIGT mycket lugnare. Häftigt med det genetiska. Smart idé, Nollan med ert lekrum. Just do it, säger jag. 

    mejja - liten Ville... Munnen blöder ju så mycket så det ser så himla dramatiskt ut! Burr... Många bulor och slag ska de få, de stackarna, innan de blir stora

    Igår var jag på restaurang och teater med mina tvillingsystrar och lite annat löst folk. Jättetrevligt! Mannen var ensam hemma med barnen. Tidigare på dan var han och Ella i simhallen och passade på att käka sen lunch på Donken. "Det blir mackor och godis till middag i kväll" sa mannen. Fair enough.

    När jag kommer hem vid 22-tiden, har Ella precis kräkts ner hela sitt rum och säng. Hon hade bara ätit godis hela kvällen. Det hade varit "sååå körigt", sa mannen så han hade glömt bort att ge Ella smörgås. Hon hade bara ätit snarr hela kvällen. Att det ska vara så himla svårt... Obestämd
    Men suck... vad är det för jättemutter som skramlar löst där uppe på en del? Jag hade kokat av ilska, tyckt synd om kräkfia och innerst inne garvat lite elakt "vad-var-det-jag-sa" när mannen tog hand om allt kräks.
    Det får mig att minnas när jag åkte till min väninna "over there" som nygravid med tvåan och när jag ringde hem hörde jag hur alla rutiner brakat ihop på mindre än en halv dag. Jag fattar liksom inte... är det ngn sorts slälvkränkning av en man att ta reda på (och göra) det som faktiskt är testat och fungerar? Vad är det som driver dom att absolut göra "på sitt sätt" som en 2-åring? 
      
  • Gladabarnensmamma

    fy sjutton snarko - snacka om de nya tidernas anställning... allting är osäkert, ingen går säker...
    Ena dagen är man "in" nästa "out". Vilken industri jobbar du inom?
    Jag fasar inför jobbsökandet - fast idag langade jag iväg en ansökan till drömjobbet (fast jag vet att jag inte kommer få det - skulle jag mot förmodan få det så måste jag ju tacka nej - jag har inte pluggat klart! - men jag kommer gärna på intervju och nosar lite, tar reda på lönen & så... hihi...)

    Tvättnojja låter sunt - och gamla kuddar kan verkligen vara buäh-läbbiga! Nu fick jag dåligt samvete, jag borde tvätta våra kuddar också, dom är jätteläbbiga!!!

    Själv kör jag en maxi-rens i stora slag. Började blöda (BIM+10 typ) så det blev en kort graviditet... men himlar vilka symptom jag hann få! BH'n kändes för liten och jag ville spy typ hela tiden - sen vände allt i under en natt och pang bom så sitter man här med en härlig blandning av mens, PMS, tårar som trillar (egentligen utan rationell anledning, jag sitter inte och fantiserar om bebisar - det var ju så totalt nyplussat och vi tog det lugnt med tanke pa oddsen).  

    Mannen har änligen målat våran skamfilade öppna spis vit... det blir så fiiiiint till jul med granen, vita spisen & en liten brasa (eller eld kanske man ska säga, vi har ju en gasgrunka).
    Har ni andra julpyntat? I helgen har Svenska skolan Bazar och idiot-mamman har volonterat till att göra julgodis (och insåg med fasa att det ska vara nötfritt... nötfritt julgodis... ingen mandelmassa... eehh? russin & choklad.. och kanske... russin? ... med lite .... chocklad? )

  • Gladabarnensmamma

    tack, bussig! Det är verkligen tokrus och mega-pms! hoppas jag blir mitt gamla vanliga jag snart.

    snarko - du är hjärtligt välkommen hit också!! en heltvätt innan jul vore inte helt fel

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~