Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Snarkofagen skrev 2010-11-26 19:02:58 följande:
    Nollan - trist läsning om din blödning  Visst är det läskigt hur fort man hinner ställa in sig på det nya läget? 

    bussig - holy hell! En tredjedels bussig är borta! Förvånad 

    Idag är det fredag och Ella är ledig med mig. Vi skulle baka lussekatter på förmiddagen och sticka ut i pulkabacken efter lunch. Men Aston fick diarré i morse och vid 9 försvann vattnet hemma hos oss. Så jag har smält och kokat snö idag för att vi skulle kunna hålla oss hyfsat fräscha  
    min kropp ska då alltid överdriva... plussa direkt, gravidsymptom på BIM-5... suck. Har alltid haft en sån övertydlig kropp som ständigt måste göra sig hörd...
  • Gladabarnensmamma

    Felix har varit i en jattejobbig fas den har veckan, han VAGRAR sova, han kommer upp 25ggr och somnar halv elva... asjobiggt. Under dagen ar han givetvis trott och extra tjurig, minsta lilla motgang blir han skitsur, skriker och grater, kastar sig pa golvet... Han slass, sparkas, spottas och ar totalt pa tvaren.
    Om era ungar varit totalt hemska (las: slass, spottas, skriker etc.) - vad gor ni da? Jag kan ignorera och lirka till en grans, sen brusar jag upp.

  • Gladabarnensmamma

    men stackars Felix... hoppas tanderna klarar sig sa han slipper ga med lucka till de nya tanderna tittar fram.
    Halsningar en som gick med lucka fran 2-ars aldern (och ps. tack mamma for du gav mig saft i nappflaskan, det var jattegott!)

  • Gladabarnensmamma

    bussig - jag blir INTE ledsen, jag blir uppriktigt JÄTTEGLAD för din skull !! Känn verkligen inte så... jag var ju bara gravid en vecka och dessutom på första försöket så jag hann inte riktigt med med hjärnan (kroppen däremot... oh lala)

    Vilka nyheter!! Grattis och jag håller tummarna för att du & ärtan mår prima hela vägen!!

    Visst ska man inte hårdbanta när man blivit gravid, men tänk på alla de som spyr & spyr & tappar vikt i början utan att fostret skadas... så jag tror nog att en "medelväg" där du håller igen inför andras ögon kan vara ett sätt att hålla andras intresse på avstånd. Med din järnkaraktär så klarar du nog frestelsen med råge (dvs. att avstå fast du egentigen inte måste). Kram!!

  • Gladabarnensmamma
    Snarkofagen skrev 2010-11-28 20:17:38 följande:
    bussig - stackars Felix! Vilken jobbig bild du lagt upp på bloggen Och hi-hii, vilken GREJ! Håller tummar för att ärtan stannar kvar. 

    nollan - du skriver om Felix utbrott. I fredags satt Ella och spelade dataspel i princip hela eftermiddagen. Till slut var hon så trött och frustrerad att hon sparkade ner laptopen i golvet. Då kunde inte jag kontrollera mig och hon fick en smäll på låret. Det kom som en ren reflex och det blev ett rött märke Gissa om hon blev rädd... Usch, jag fick så ont i hjärtat och bad 1 000 gånger om ursäkt men försökte samtidigt försöka få henne att se sitt eget fel i situationen. Det här är första gången jag tappat kontrollen efter en hel dags tjat och gnäll och jag hoppas VERKLIGEN att jag slipper hamna i det här läget igen. För, som du säger, vad händer när man kommer fram till gränsen?!

    Idag är det första advent. Jag har hjälpt min lillasyster att flytta, kört runt i oplogade snön med fullpackad släpkärra. Vet ni hur svårt det är att backa med släp i mjuk fluffsnö? Nu ska jag ta ett glas glögg. Jag är värd det.

    Ha det, alla goa tjejer!  
    Jag kan bara tragiskt erkanna att jag ocksa lappat till Felix pa benet... Detta efter att han stallt sig bredvid mig och spottat mig i haret, kastat leksaker pa mig och sen overgatt till att sparka mig i ryggen... dar brast det liksom. Det pinsamma var att jag mest ville klatcha till hans ben, men han stod bakom mig och jag hade inte riktig koll exakt var han stod sa det blev en riktig smocka pa benet, pa gransen till blamarke !    
    Snacka om att man hade angest i typ en vecka!!! Vad galler laggningarna satter jag hart mot har nu och vagrar prata med honom nar vi passerat tolererar-gransen efter nattinatti. Jag far bara tillbaka honom till sangen hur manga ggr som helst (under skrik & protester... - lillebror vaknar och blir givetvis ledsen). Bla - sanna har faser ar sa jadrans jobbiga. Hoppas vi far tillbaka vara gullungar snart!  
  • Gladabarnensmamma
    Snarkofagen skrev 2010-12-07 09:40:34 följande:
    VAB med Ella idag igen. Hon är inte alltför sjuk men tillräckligt hostig för att jag ska tycka det är ok att skicka iväg henne. 

    När hon är hemma, vill hon bara titta på teve och spela spel på datorn. Om inte jag säger till henne, sitter hon vid datorn/teven hela dagen. Hur gör ni? Låter ni barnen hållas eller sätter ni begränsningar? Ella blir helt GALEN om jag tvingar henne att stänga av Obestämd 
    Provo-nollan biter ifran. Fast det galler att ha ngt skojsit alternativ i bakfickan,
  • Gladabarnensmamma
    Snarkofagen skrev 2010-12-08 09:08:22 följande:
    Det trista är att hon bara gnäller när hon tittar på teve och spelar spel. Hon blir helt enkelt uttråkad och det förstår jag. Men hon kan inte leka för sig själv. Jag måste alltid leka MED henne och det är skitjobbigt. 

    Nollan - ja, jag kan också stänga av om det finns något annat alternativ. Men att säga "Nu stänger vi av så får du göra något annat" funkar inte eftersom hon inte leker själv  

    Idag skickade jag iväg henne till förskolan. Hon har inte varit så sjuk att hon behövt vara hemma egentligen. Men det är alltid det där lilla tvivlet på morgonen om hon ska orka en hel dag på fsk.

    Nu är Aston sjuk. Väntar bara på att jag ska bli sjuk också. Blä.  
    Det dar kanner jag verkligen igen - att inte kunna leka sjalv. Felix har varit san tills typ for ett halvar sen, snacka om genombrott!! Nu kan han leka rollspel med sma figurer, pilla med pussel, m.m. Inte jattelange, men anda.
    Jag skulle nastan gissa pa att Ella kanner lite konkurrens av Aston och pockar lite extra pa uppmarksamheten och intresset att leka sjalv ar minimalt?

    Stackars lille Aston som blivit sjuk.

    Hos oss ar det Felix som har hosta & feber. Igar var allt sa lugnt, ungarna tittade for en gangs skull pa (typ) boliompa nar vi fixade middag - och sen kommer en skelogd Felix till bordet... da vet jag direkt att han ar febrig....
  • Gladabarnensmamma

    bussig - fy sjutton for spyor & elande. Jag var visserligen inte gravid speciellt lange sist men maten akte hiss rejalt de fa dagarna vi pratar om... en barnspya hade jag nog inte fixat.

    snarko - hade Felix envist fortsatt med att vagra leka sjalv hade jag blivit galen... speciellt nar tvaan sitter & jollrar och fixar livet glatt pa egen hand.

    Jag ar den tokiga svenskan med pepparkaksbarnen... en & annan tomteluva finns det, men Felix ar nog ratt solo i sin kostym. Fast pa sondag firar svenska skolan lucia i en kyrka har i trakten och Felix ska vara med & sjunga (han gav smakprov till mormor i tfn i morse) - det ska bli skoj.. men hur blev han sa har stor sa fort?

  • Gladabarnensmamma
    Mamma till bröderna bus skrev 2010-12-09 19:24:35 följande:
    Fläcken i magen ville inte stanna.. har megaont i magen och blöder :( gjorde ett cellprov i går och jag tror att rotandet på livmodertappen inte var så smart.. nya tag helt enkelt
    Urs vad tråkigt bussig - jag var inställd på att stafettpinnen hade hamnat rätt där hos dig... Hoppas du kan rida ut hormonstormen i lugn och ro så att ni kan ta nya tag snart igen!
Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~