Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    bussig - men gumman... en jattekram till dig. Fy vad orattvist det ska vara - en san kanonmamma och kanonfelix SKA ju bara ha det lite lattare for sig tycker jag!! Haller tummarna for er! Kramar

  • Gladabarnensmamma

    Snarko: vi har en chariot XL corsaire: http://www.chariotcarriers.com/english/html/corsaire_xl.php
    Det finns en insats till de riktigt sma barnen ocksa (en liggdel for pyttisar, sittvagga for upp till 1 ar och en stodsits for upp till 18 manader. Felix & Elliot far nog plats i vagnen ett ar till - dom passar utan problem just nu forsta cykelturerna ar avklarade med gladjetjut (det ar kanon att kunna cykla till/fran dagmamman de dagar det ar fint; pa hemvagen brukar vi stanna till och springa av det mesta buset i en park - efterlangtat inslag av bade barn & foraldrar).
    Vad harligt att baten ska flytta ut i skargarden... for var del blir det strikt schema och planering som galler i sommar om allt ska klaffa. Jag har lektioner i stan 4 kvallar i veckan sa hamtning + middag blir mannens huvudbry, jag tar alla morgnar och med en massa tur sa lyckas vi klamma in lite kortare turer till landet eller narliggande utflyktsmal till helgerna sa vi kan vara tillsammans lite ocksa!

  • Gladabarnensmamma

    bussig: krya på dig!! förkylningar som är värre än vanligt pga "bönmagar" känns igen; jag stapplade in hos läkaren i mars och fick konstaterat dubbelsidig bihåleinflammation och bronkit efter 3 veckors elände... Tack gode gud för "medusin" - penicilinet tog visserligen en vecka, men sen blev jag frisk!  Hoppas du kryar på dig snart !

    Snarko: letar dom efter en 'kontraktare" så förhandlar dom med stålhand = ta i så du spyr vad gäller anspråk och ha is i magen; dom stressar dig med anspråk & underskrifter som taktik för att du inte ska hinna tänka klart vad du är värd.

  • Gladabarnensmamma

    Nä, nu är det min tur att spy lite galla känner jag. Till 40-års present hade mannen bokat en Sverige-biljett (rätt korkat egentligen, jag hade bestämt mig för länge sen att inte åka och det visste han om, så själva bokningen kändes som ett desperat försök att mest "fixa en dyr present" fast han visste att jag inte tänkte åka) - ngn annan present kom det aldrig. Det var jag som drog hela lasset vad gäller kalas hemma hos mig (han spelar i ett band och hade inbokat repetition hela dagen innan) - så jag for som en tätting med ungar & matkassar... Av mina väninnor fick jag en spa-dag som vi bokade in den 23/5 (ledig dag hos oss) och tror ni inte han nyss ringer från kontoret och säger att han åker till Sverige hela den veckan. Jamen toppen - jag har dessutom kurser på kvällarna (obligatorisk närvaro)...
    Fy sjutton vad förbannad jag är - mest för att jag är helt säker på att han inte sagt emot jobbet ett smack utan snarare tycker att den veckan med bara 4 vardagar är bäst att resa iväg på eftersom det blir färre kvällar för mig att stanna hemma / fixa barnvakt till grabbarna när jag är i plugget. Urs, jag är så arg att jag fysiskt känner mig spyfärdig.

  • Gladabarnensmamma

    Jadu Snarko - man undrar precis hur sjutton han tänkte. Jag som just varit hemma med ungarna en hel vecka (feber & dagmamman som blev sjuk) - kan säga att jag blir inte lite sur när jag börjar fundera på varför det bara är mamman som ska ställa in planerna titt som tätt. I helgen har jag dessutom blivit inbjuden att presentera på ngn sorts investerings-grupp och var på håret att säga nej eftersom _pappan_ är rockstar och repar hela dagen. Istället får bonusdottern komma hit ett par timmar och passa - men ni vet hur det är, en ovan barnvakt utan rutiner blir nästan bara mer jobb (Felix går i svenska skolan på lördagar så det blir skjutsning & annan logistik som faller på mina axlar ändå eftersom pappan är rockstjärna 6 mil bort i hela 12 timmar).

    Ang. jobbet - vilken sits! Jag tycker du tar ett rejält anspråk och garderar dig med ett par veckors uppsägningstid. Ska du starta eget företag och konsulta så borde du ha friheten att sluta när du vill (t.ex. när du fått drömjobbet typ om ett par veckor!).

  • Gladabarnensmamma

    kan inflika med en liten kul en: i söndags var det mors dag här och jag tog med Elliot till affären för att köpa en morsdags-tårta. Men... han hörde fel och letade förbryllat efter en "mustasch-tårta"!

  • Gladabarnensmamma

    1 tu 3: ledsen att höra om katten... men mår dom inte bra så är det ändå ett värdigt och respektfullt avslut tycker jag, tänk vad många tokiga det finns som håller sina sjuka gamla stackars husdjur kvar i livet fast dom lider

    idag är mitt "PMS" humör borta (men satan vad arg jag var igår!) - fast idag kom ett irritationsmoment till oss: vi har köpt en ny bod till baksidan, den levereras & monteras på Fredag... innan dess hade vi beställt ett grävjobb för att fixa grunden (ett hål, en duk, och sen planat grus) - men tror ni firman som skulle fixa jobbet dyker upp? Nix... svarar inte på telefonen, ringer inte tilbaka - och idag var sista dagen dom sa att dom skulle kika förbi (klockan är 9:30 och jag lämnade just ett ilsket meddelande till dom och sa att vi tvingas ta saken i egna händer eftersom vi inte hört ett ljud...). Blä - så min förkylda gubbe måste ta ledigt, gräva en stor grop, trolla fram tre kubik grus som ska tippas på baksidan (och gruset -om vi får tag på något - levereras på uppfarten och måste flyttas 40 meter till hålet på tomten... vi äger inte ens en skottkärra för jobbet). Fy fan för kontraktare som inte dyker upp som dom lovat!

  • Gladabarnensmamma

    bussig - ät lite i smyg vettja! Kan förstå att du inte vill berätta direkt - det är ju många som väntar till v.12-13 (fast det kanske syns... men ingen vågar nog fråga!). Vi berättade väldigt tidigt för föräldrar den här gången (runt v.7 tror jag) men höll det hemligt för resten av släkt & vänner tills KUB testet var avklarat. Nu är jag i v.25 och stor som ett hus, folk undrar nog om jag ska föda snart... fattar inte hur stor jag ska bli, brösten är större än tidigare graviditeter, jag väger ungefär samma som annars i v.25 men ser ut som om jag vore i v. 32... försöker gympa & cykla och röra på mig för att må bra, men kan ärligt erkänna att jag är lite chockad över hur stor & klumpig jag känner mig redan!

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~