Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Snarko - kanner igen problemet med kladerna. Jag har inte tappat bort nagot - men jag HITTAR ingenting nar jag behover det. Varenda morgon ar exakt likadan... trotta mamman virrar omkring och letar efter vanstervantar, mossor, osv. osv. medan ilskan eskalerar. Barnen kommer av sig helt i pakladningen och allt slutar i kladkrig, brottning och en valdigt lite glad mamma.
    Ang. rock och gubbar - min man har alltid varit valdigt intresserad av musik, han ger lektioner i grannskapet sen ett par ar tillbaka och har spelat pa en del spelningar for insamlingar och sant, han tycker det ar jattekul. Pa senare tid har han lagt pa sig en del (ca 15 kg) och jag kunde faktiskt inte halla mig utan papekade det lite tjusigt med en fin vag (med fettprocent & hela balletten) och han fick sig en liten tankestallare om han verkligen var sa slank & i form som han sjalv var ganska bergsaker pa... Han har gatt ner en del sen dess bara genom att halla igen, men sen vi tog ett familjemedlemskap pa gymmet sa har han aven borjat trana och alla kost- musik - tranings- initiativ gar nu skamtsamt under namnet "fit-fifty" hos oss eftersom han fyller "the-big-five-o" i September. Jag ar JATTESTOLT over honom och att han tar tag i sin halsa - speciellt eftersom han har unga barn och snart -eventuellt- kommer fa en till i Augusti/September (yes, vi plussade igen - det kanns ganska otroligt och vi vagar inte riktigt hoppas - men den 11/2 ska vi pa det klassiska v.12/13 KUB-VUL och da vet vi sakert)!  

    Bussig - haller med snarko - du ar bara sa sanslost mirakelstark som kampar vidare med traning och kost!!! Coolt med rockring, det maste vara svart att halla Felix borta fran den?

    En allman fraga - nar tror ni man kan ha dom i en vaningssang? Jag har "lovat" flippen till 5-arsdagen (mest med tanke pa hans orangutang-lillebror & riskerna med "fall-av-liten-3-aring" i sovrummet. Dom delar sovrum och lite mer plats dar inne skulle gora susen - ett litet bord / kuddar eller natt lite mer mysigt istf. bara tva sangar och en standig rora med leksaker.

  • Gladabarnensmamma

    teasa - tack
    Visst är det skoj att dom hittar andra att spela med, det är ju inte så lätt när de flesta har skaffat familjer etc.
    Jag är den i familjen som haft mest svängrum att göra vad jag vill (jobba / inte jobba / resa / plugga) så vill mannen spela / träna så gäller det att hejja på honom lite extra. Vem vet - kanske lite träning skulle vara bra mot depression om motivationen är för något bättre (mera ork, bättre sömn, jämnare humör)? Vad gillar han att göra? Har han någon han kan få sällskap med ?

  • Gladabarnensmamma

    tack mejja & snarko   Det är hela 24 dagar kvar till KUB och jag tycker dagarna släääpar sig fram!

    teasa; hua, med värk så kan jag verkligen förstå att träna sig i form inte ligger högst upp på listan. Vad starka ni är som tragglar er igenom småbarnsåren med värk, sjukskrivning och depression... Jag hoppas verkligen att solen och hälsan kommer skina borta hos er snart!

    Nu är det jag som vaknar 5:30 och inte kan somna om, det blir för lite sömn och tålamodet går direkt i botten känner jag - speciellt med barnen. Jag menar... jag leker mer än gärna med ungarna, men när precis ALLT ska vara lek så orkar jag liksom inte. Från "kom nu så borstar vii tänderna" tills den minut ungarna somnat tar det (tamefan ) en och en halv timme. Vi börjar innan kl.20, pyjamasarna kastas runt överallt, man ska vägra borsta tänderna, spotta varannan sekund, skrika om vem som ska välja saga, ge/ta en miljard olika godnattpussar & kramar, upp & kissa ett par ggr, ropa efter mamma, trilskas ett tag, gärna klämma fram en tår eller två innan man kan tänka sig att hålla klaffen, koppla av och somna. På morgonen är det samma visa. Vid 7 sitter vi vid frukostbordet och efter 1,5 timmar börjar proceduren att klä på ytterkläder - vig 8:45 kommer vi ÄNTLIGEN iväg. 
    Ska det vara så? Jag vill leka och ha kul med mina ungar, inte spendera tre timmar om dagen med att bara tjata och tjafsa! Så fort jag kommer innanför dörren så blir ungarna som förbytta och börjar direkt tjafsa med varandra, tävla om uppmärksamheten och tjata om precis allt. Dom är helt annorlunda med pappa, mycket mer självgående och glada. Vad gör man för fel egentligen? 
    Ledsen för allt gnäll tjejer, jag är verkligen övertrött och skriver bara om det (20%) negativa jag ser - minst 80% är egentligen bra      

  • Gladabarnensmamma

    men snarko - nu ar val botten nadd hos er hoppas jag? Herregud, aret har knappt borjat och ni verkar ha hunnit igenom hela registret? Jag forstar verkligen hur otroligt trott du ar pa allt, man kanner for att "saga upp sig" ibland. Hoppas resten av dagen har gatt battre - och att ni kryar pa er!!!

    teasa - jag beundrar verkligen din ork och ditt ansvar. Skont att du har kunna sanka ribban lite pa hur smutsigt och stokigt det kan vara hemma - det kan vara en himla inrotad sak som ar jattesvart att slappa. En klen trost ar kanske att vi gjort samma sak... det tog typ ett ar for mig att sluta irritera mig / ha angest over att inte ha fint hemma, men det var en nyttig laxa.

    Vad galler mitt eget gnall sa fick jag medhall fran dagmamman igar; lillebror har varit brakig & gnallig hos henne ocksa (det ar han som driver braken hemma just nu, puttar storebror, skriker & gor annat som Felix har slutat med). Skont att fa bekraftat...

  • Gladabarnensmamma

    Snarko - jag håller tummarna för att gyn-besöket imorgon går bra. Och ja, det är faktiskt skönt att höra att Elliot bråkar på alla fronter... jag funderade lite i helgen och kom fram till att det kan vara tänder på G. Han har fortfarande bara 16 tänder (andra kindtänderna har inte kommit än, han har varit sen med alla sina tänder) - han brukar ju normalt sova hela natten men nu vaknar han och skriker, bråkar direkt & ska BARA ha MAMMA. Vi kör en kombinerad uppstyrning av beteende (benhårda gränser för det som inte är okej) samt mer gullegull och ÅÅåh vad DUKTIGT och var STOOOR du blivit för lite mer självkänsla.
    Jag & maggen mår bra  sista dagarna har varit sköna med mera sömn & slappande på kvällen och illamåendet börjar lägga sig.
    Ang. dagmamma... funderar fortfarande. Han har varit helt ok hos henne sedan den andre 4-åringen slutade (han kanske trvis med att vara äldst?) så vi avvaktar till sommaren och ser om vi hittar ngn plats på en förskola (typ nollan, pre-kinder som dom säger här). Det brukar vara deltid och om nästa lillfis är snäll så orkar mamman ha Flippen hemma lite mer. Kommer en Elliot-II tror jag grabbarna stuvas in heltid för helt ärligt pallar jag inte med en repris av halvtids-dagis + sjuk bebis hemma, no way.

  • Gladabarnensmamma

    Bussig: Wow, bara 0.8 kg efter allt som hänt... vad duktig du är. 0.8kg skiftar man ju liksom under en dag bara med vätska & mat förbränning! Jag håller också tummarna för att du ska må pyton snart   För min del verkar det värsta lagt sig, illamåendet är bättre redan nu (v.10) och visst är jag trött på kvällarna, men inte sjukt trött som när jag väntade Elliot, utan jag sover som vanligt 6-7 timmar / natt och hankar mig igenom dagen rätt enkelt. Men jag har enorm tur, har mått jättebra som gravid så kanske blir det så igen? Man kan ju alltid hoppas! 

    snarko; håller tummarna för dig idag att allt går bra. Skönt att man kan bota masken relativt lätt... Jag råkade ut för något liknande när vi hälsade på exets föräldrar i Australien (satt vid middagsbordet när det kittlade i rumpan, gissa om jag fick panik!!) - exets mamma var av den finare typen så sambon och jag fick smyga med medicin (skyllde på akut migrän & att vi måste till apoteket). Sen gick jag under smeknamnet "wormy-bottom" (maskrumpa) under resten av den semestern...

    teasa; (du menade nog Felix)  - ja, jag tror han gillar att vara äldst. Han är helt fascinerad av den lille 10-månaders killen (Felix har alltid ÄLSKAT bebisar, han vill hålla, krama, låter bebisarna dra honom i näsan...). 
    Skönt att ungarna frisknat till hemma. Mina hostar och nyser gröna ormar, men så länge dom inte har feber eller verkar hängiga så är det okej hos dagmamman. 

    mejja - krya på er!  

  • Gladabarnensmamma
    teasa skrev 2011-01-25 15:42:33 följande:
    Nollan: Ups... Självklart menade jag Felix Det ska gå snabbt (men det blir inte alltid rätt.).
    jag är likadan.... "fort & fel" kallade jag mig själv när jag renoverade hemma...
  • Gladabarnensmamma

    Men Gud så härligt med en resa!!! Perfekt till våren också.... har aldrig varit ens i närheten, vad häftigt!
    Håller med ang. prylar & aktiviteter. Vi kör rätt konsekvent med begagnade saker så länge ungarna är små & växer så det knakar. Felix skulle nog bra gärna vilja prova skridskor, men jag är inte så säker på att lillebror skulle greja uppgiften

    Känner igen det där med en mer auktoritär föräldrarstil som resulterar i bråk & distans. Jag tog ett snack med mannen under julen och bekände att jag var ganska beklämd över hur ofta han bråkar med Felix (och givetvis ville Felix inte kramas / gosa med pappa, det var baaara mamma som gällde). Tog upp saker som att jag inte tycker man någonsin ska be om pussar eller kramar av ett barn utan låta det komma spontant, alt. fråga barnet om man får ge en kram osv. Harvade igenom det där med positiv uppmuntran till det som är bra istf. att bara säga till om det som är dåligt - och sen fick jag be honom tänka efter 3 sekunder innan han spontant börjar gapa & gnälla så fort Felix gjort något och istället se saken ut Felix synvinkel först. Och vet du... bråken har tynat bort, Felix kommer nu självmant & kramar sin pappa, bryr sig jätteärligt OM sin pappa och de två verkar (äntligen) ha funnit varandra till 100%.

    Blä, nu måste jag jobba. Jisses vad jag ser fram emot att "bara" vara mamma och inte bolla en miljard läxor, jobb & annat inpå småtimmarna. Imorse var jag biträdande tonårsmamma + biomamma till grynen... Lunchlåda, köra till dagis, köra till skolan, handla mat, swisha hem, jobba, laga mat, leka, plugga, svimma...  

  • Gladabarnensmamma

    snarko: nix, skolmat är nog svensk (skandinavisk?) lyx. Här är det lunchlåda som gäller - bläää vad jobbigt.
    Om allt trallar på går jag klart sista kursen i början på augusti, sen är skolan finito-4-ever för min del. Kontraktet med kontoret löper ut i April och jag tänkte inte anstränga mig för att ha det kvar mer eftersom sommaren blir heltidsstudier och sen (ev.) en fjuttig mammapeng till hösten (baserat på årsinkomst, blir inte så mycket). Ngn gång under 2012 ska nollan ut i stora världen och söka jobb.... 

    Vilket häftigt jobb du ska söka! Hur coolt som helst!

    Jag dör när ni skriver om semlor!!!! Har frivilligt anmält mig som "bagare" av semlor till svenska skolan nästa helg och kommer nog göra en dubbel sats bullar, jag ÄLSKAR semlor!!!   

    Go' helg på er alla, vi åker till farmor & farfar i hufvudstaden ikväll och ska åka skridskor på kanalen
    http://www.canadascapital.gc.ca/bins/ncc_web_content_page.asp?cid=16297-16299-10080-100325&lang=1

  • Gladabarnensmamma

    snarko - harligt att planen fungerar, det ar beviset att budskapet gick fram!! Min karl skriver dikter & spelar gittarr, sa jag maste linda in det mesta med silkesvantar, gradde & sota jordgubbar, annars slar han over till att han vet att han ar varldens varsta far/man/kompis/soulmate etc. etc.  vilket iofs ar ett ganska fult kontroll-trick, men tvingar mig samtidigt att tanka ratt klart exakt vad jag vill saga.

    Aterkommer med bilder fran helgen, otroligt skon & kul upplevelse att aka skridskor pa isen med massor av SOL

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~