Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Yupp, exakt en san vagn. Idag satt jag och smygplanerade att ta fram vagnen och cykla snart, vi har haft en helt underbar helg och mycket av snon har smalt bort. Och vad ser jag... en "snow warning"!! 10-15 sno imorgon... Skit ocksa, jag som langtar sa efter varen.
    Segt nar dom inte kan svara ang. jobb, speciellt nar man kommit sa langt att man till och med traffats. Hua, ser inte fram emot att soka jobb. Jag minns nar jag ansokte till 40-talet jobb och 2-3 horde av sig med ett "tack men nej tack". Snacka om deppigt. Hoppas att vi vinner pa lotto istallet sa man slipper fundera sa varst pa jobb :)

  • Gladabarnensmamma

    Men jisses, fyller Aston redan ETT ar (herregud vad gammal jag borjar bli som ojjar mig over att ungarna blir aldre, man later ju for sjutton som en gammal mormor redan). Vad underbart med Barcelona - avis!! Jag fyller 40 i April och har sen om sider bestamt mig for att ha drop-in hemma och inte kasta mig ivag till Sverige for att hetsa runt och dra ihop ngn sorts fest i sista sekunden. Lite trist att inte vara "hemma" i Sverige men skont att slippa resa ifran familjen och istallet vara ledig hemma. Apropa skolan - NASTAN dar jag jag saga. Sommarterminen aterstar... SEN... BOOM!
    Igar kunde mannen kanna sparkar (eller orm-ringel kanske ar mer passande).
    Nu sitter jag har, beredd pa 15 cm sno. An sa lange inte en snoflinga, men den som vantar... eller hur var det nu?

    ! tu 3, kanner igen startstrackan pa att leta hus. Man har siktat in sig pa omrade, stil, typ och pris, allt i ett paket. Sen kommer verkligheten och knackar pa dorren och man inser efter ett dussin visningar att man far tanja pa granserna om allt ska klaffa. Vi skulle ABSOLUT inte kopa nagot renoveringsobjekt, vi skulle minsann ha inflyttningsklart i barnvanligt omrade och ganska mycket plats till bonusarna m.m. Hittade det "perfekta" radhuset i ett nybyggt omrade (kanonstort, nara till mannens jobb) - men jattenara flygplatsen (=wrooooom) och valdigt lite promenadstrak.... Efter en omvag med drommar om att bo pa landet (= jattestort hus en timme fran city, stor tradgard) sa kom vi pa att vi inte alls behovde bo i ett slott pa vishan, och jakten gick vidare till ett mindre omrade nara city & vattnet. Dar hittade vi det. Tionde huset fran vattnet, ett liiiiiitet (100kvm) hus fran 50-talet, totalt orenoverat - och billigt.
    Tjena - stort, inflyttningsklart hus i barnvanligt omrade.. eh? Men idag ar vi glada att vi tankte om flera ganger och trivs jattebra i varan lilla lada. Det ar inte dromhuset pa langa vagar, men billigt och praktiskt for oss alla medan ungarna ar sma och vi inte har dubbla inkomster. 
    Lycka till i husjakten, ga pa massor av visningar (aven objekt ni egentligen inte ar intresserade av) sa hittar ni snart nagot... Man brukar saga location, location, location inom fastighetsbranchen och jag kan bara halla med. Zooma forst in pa ett omrade.  

  • Gladabarnensmamma

    bussig: yooo hooo - you go girl, nu halls har tummarna for er vill jag lova!!! Grattis & all lycka till!!

    Har borjar terminen antligen narma sig sitt slut. Uppsatsen ar inlamnad och betygsatt, 1 presentation och 2 inlamningsuppgifter kvarstar innan jag kan pusta ut anda till den 4:e maj da min absolut sista termin vid skolbanken drar igang. Sen galler det att kniiiipa anda till mitten av Augusti (BF 2 veckor senare..).

    Mannen har just begett sig till Svedala och tva utmattade pojkar snarkar sott i sina sangar efter 5 timmars utelek, korvgrillning, cykelturer och kast med liten sten i vattenbrynet. Antligen smalter snon!

  • Gladabarnensmamma

    mejja - wow, det ar ju jattesnart dags for nytt hus!! Spannande!
    Skulle ocksa garna vilja komma ivag pa ngn resa med ungarna. Jag fyller 40 (!) nasta vecka och tror inte mannen har planerat ett skvatt - och kan inte klandra honom med tanke pa allt jag lassat over pa honom pa sistone. Det blir en "oppet hus" sondag nar vanner far ramla in & ut som de behagar med mat & tarta till de som ar sugna.

    dagens lyxproblem for nollan: har just klarat av ett grupp-projekt med an karl jag innerst inne inte tal. Han ar aggressiv, osaker, ljuger och fuskar med det mesta. Han har kopt (yes, KOPT) referenser till sitt CV och har just skickat en forfragan om jag vill tllhora hans natverk pa LinkedIn (dar han underligt nog anvander sig av ett annat fornamn och sager sig vara "konsult" pa universitetet... eh..han ar student?!). Skulle ni acceptera en inbjudan eller hade ni ignorerat? Spontant kanner jag for att ignorera, men eftersom han ar aggressiv och osaker sa vet jag inte riktigt hur han kommer reagera (jag har accepterat manga andra studenters forfragningar om jag tycker dom verkar rediga och kan tillfora mitt natverk nagot).

  • Gladabarnensmamma

    Rocket Science - kanon snarko!
    Spannande med inofficiell arbetsintervju aven om du tvekar till sysslorna. Jag tycker en hel del av ens inre styrkor, svagheter och vad man egentligen vill kristalliseras ganska bra genom just intervjuer och allmant jobbsok. Projektledningsjobb finns det val ganska gott om, eller? Har du hunnit med PMI cert eller liknande?
    Jag tror jag nonchar min kursares inbjudan, som nagon sa sa vill han bara snylta pa mitt natverk och inte tillfora nagot. Jag ar inte radd for honom pa nagot satt, men vill helst undvika att strula till det i onodan. Han ar ryss, valdigt emotionell och intensiv (kan plotsligt mitt i en konversation fraga om nagot ar fel, papeka att man inte verkar ma bra eller komma med andra mystiska och klantiga pahopp) - he's a can of worms kan man saga

  • Gladabarnensmamma

    snarko - ärs, det där PMI grejen är nog kanske en USA grej, dom är ju tokiga i olika certifieringar och PMI har åkt räkmacka i trenden tror jag. Alla företag har ju ändå sin egen version av både definition och ledning av projekt... Kul att du jobbat med/inom trycksaker, mitt första jobb var faktiskt inom det grafiska där vi körde high-tech: vi infogade dator-text (wow) med foton (dubbel wow) på overhead film (trippel-wow) på optisk väg och sen kemisk framkallning. Snacka om stenålder, idag kan jag göra hela rasket på min PC & skrivare hemma för en spottstyver (inte 500:- per OH som det brukade kosta).

    wagamama har vi inte hos oss (det är engelskt va?) - lite nudlar & grönt gillar jag dock. Är det dyrt?

    Coolt med äventyrsbad Mejja, nu har du inspirerat mig att ta mig iväg till ngt liknande till helgen!

    Hoppas ni får varmt och skönt nästa vecka. Felix döptes på min födelsedag (14/4) för fyra år sen och vi var i Sverige. Vi fick KANONVÄDER just den dagen, runt 20'c och alla satt utomhus lättklädda och mumsade smörgåstårta, härligt!

  • Gladabarnensmamma

    * fnissar nostalgiskt *
    jag kommer ihåg hur jag höll på och maskade i mörkummet med såndär lithfilm (du vet, den där som luktade päronsoda i framkallningen), vacuumplatta till textsättningen och allt... jag jobbade på Studio FJK i Birkastan, dom plåtade hela Alfa katalogen, en del grejer för Bofors, Ericsson och IBM. Jag var fotografassistent och laddade film i Sinarkassetter (9*12 cm!) och gjorde "komet karriär" som R3 kopierings tekniker... låter skit coolt, i verkligheten innebär den hotta titeln att så i absolut mörker i ca. 4-5 timmar om dagen, hantera miljövidriga kemikalier och snuskiga gubbar resterande 4-5 timmar om dagen. Allt detta till den strålande lönen av några ynka tusenlappar!

  • Gladabarnensmamma

    nä, håll i er tjejer för här kommer ett riktigt gnälligt inlägg från en trött nolla.
    Ungarna somnar vid 22 och har börjat vakna innan 6. Varenda jäkla dag bävar jag för att hämta dom från dagmamman då vi halkat in i en hemskt krävande jargong där ungarna inte låter mig vara i en.enda.minut.
    Börjar dom inte slåss så hoppar dom sönder soffan, kastar saker, gnäller om något som är fel, tjatar om nån film som ska ses eller något annat dom ska göra (rita, måla, spela spel) - som dom sen ägnar cirka 2-3 minuter till innan tjat, bråk och gnäll drar igång igen. Jag tog tid igår, det går MAX 3 minuter, sen skriker dom antingen på mig eller bråkar med varandra - och självklart blir jag världens suraste och otrevligaste morsa och min jargon och mitt humör smittar av sig på dom och det hela eskalerar. Spydde galla på dagmamman imorse (ang. sömnen) och fick lite tips på hur jag ska hantera dom för att få lite mer balans. Jag vill ju vara med dom och att dom ska känna att det är lite speciellt och extra kul att göra något tillsammans, men just nu faller dom ihop som trasiga marionetter så fort jag släpper trådarna. Fatta - 2 timmars tjat EFTER SÄNGÅENDET varenda eviga kväll innan dom somnar, och sen drar det igång INNAN SEX igen. Jag dör. Hilfe!!

  • Gladabarnensmamma

    Tack alla for instammande nickningar och styrkekramar nar jag var sa gnallig ang. ungarna forra veckan - jag fick nog hit lite virtuell energi & positiv anda trots allt for sen mannen kom hem forra helgen sa trallar allt pa i solsken & fagelkvitter, varldens kontrast! Dom reagerade nog pa att pappa var borta & ville testa mammas talamod (och det kan nog vara en HIMLA kul lek!).
    1 tu 3  - tank att Gustav redan ar tre... fasen vad tiden flyger!
    Snarko: beundrar er som orkar med en bat mitt i smabarnstrasket. Eloge!
    Igar fyllde jag 40(!) och till helgen blir det couscous gryta med vanner + deras barn. Typ oppet hus. Hela kylen ar sprangfull med mat & imorgon ska har kokas couscous gryta fran marocco! 
    Vi firade min fodelsedag med ett RUL och fick tummen upp for bebisen i magen, allt var bra och BF verkar bli 30/8 (dom har skiftat lite mellan 22, 25, 29. nu 30:e - sjalv tror jag stenhart pa den 25:e). Vi var aven nyfikna som tokiga och fick veta att det ar en liten tjej dar inne.. jisses, hur gor man med en tjej? Jag ar ju sjalv varldens TomBoy och grabbmamma, hur ska det har ga?  Tydligen ar det ovanligt att man far tredje barnet av ett annat kon om de tva forsta ar av samma.... visste jag inte. Har inbillat mig att det bir enklare med tre grabbar och kanner mig lite konfunderad (trots att jag misstankte flicka, det har varit en annorlunda graviditet) - men nu borjar jag smalta nyheten och det kanns otroligt spannande och kul att lilla tillskottet faktiskt blir en tjej! Det rundar av familjen pa ngt satt. 

    Till pask blir det kompisar i "fjallen" (vi har typ Idre ett par timmar bort) med klassisk paskmat, lekar & annat skoj. Jag lamnade in sista uppsatsen i onsdags, det kanns som en hel evighet sen och jag njuter otroligt av att vara lite ledig!
    Nog om mig & mitt - hur mar ni andra? Hur kanns det bussig, borjar nyheten sjunka in?  

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~