Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    teasa & Snarko - tackar TACKAR for speltipsen!! Jag vet en liten grabb som blir overlycklig hemma!!!

    Jag maste skriva av mig lite om min vaninna vi halsade pa.. hennes grabb ar jamngammal med Felix men han beter sig som en 2-aring. Han pratar lika "bra" som Elliot (han blir 3 i Mars) - dvs. 3-ordsmeningar som
    "jag vill mjolk"  "titta mig" "vill rita"... far runt som en dare hemma & hoppar i soffan, sliter ut kuddarna pa golvet m.m. Pa promenaden ute gnallde han ihop helt och orkade plotsligt inte ga. Hemma vill han inte dela med sig av sina leksaker utan grater och slass nar Elliot ville lana... Foraldrarna satter lite konstiga granser (oftast inga, eller sa ar det ganska flytande; ibland far man gora si men inte sa, ibland vice versa) - och resultatet blir saklart en unge som kor sitt race tills nagon ryter ifran. Det kan bli "utvisning" (dvs. time out) och da skriker han for full hals i flera minuter - som en 2-aring.
    Jag undrar om detta ar normalt? Han ar duktig pa att rakna (kan till 20 pa flera sprak), grejar en del spel och bygger med tag och sa, men han ar inte speciellt intresserad av konversation (kanske darav det daliga talet?) och foraldrarna maste fortfarande paminna om att han ska kissa (han kissar ofta pa sig & har fortfarande bloja & napp pa natten). Han blev 4 i hostas. Ar jag helt ute och cyklar eller ar han sen?

  • Gladabarnensmamma
    Daimis skrev 2011-01-03 20:02:32 följande:
    nollan; Jadu, säg det...barn utvecklas ju så himla olika så jag ska inte säga han är sen...
    Han va ju duktig på att räkna säger du, tom på olika språk... De utvecklar ju oftast bara en sak åt gången och har då (verkar det som ) inte fått med det vanligaste, som blöja o så... han kanske kan en massa annat som "vanliga" inte kan...?
    Ja visst ar det sa - dom utvecklas i valdigt olika takt. Fast jag kan inte lata bli att tycka att nar dom narmar sig 5 (och har borjar dom skolan vid 5) sa borde dom vara nagorlunda vid en gemensam niva, annars fixar dom ju inte skolan !
  • Gladabarnensmamma

    Dom som fyllt 5 innan 30 September borjar skolan i September. Barn som verkar redo fodda men fodda en vecka efter 30 September kan ocksa borja, andra barn som verkar redo far traffa en barnpsykolog/larare for bedomning och intyg.
    Flyttar vi till Australien sa ar det 5 innan arets slut och skolstart den 1/1 som galler. I Kanada borjar Felix skolan 2012, I Australien 2013. Men hans kompis fyller i mitten av September och ska alltsa borja skolan i host.
    Jag var nog lite i chock fortfarande nar jag berattade om kompisen - har alltid tyckt att han varit extremt vild och ouppfostrad men efter varat besok sa reagerade jag pa framforallt talet och emotionellt hur han reagerar med skrik och tarar. Nar dom satt och at frukost sa satt Felix och forsokte ata medans kompisen hoppade runt, spottade sin mat i Felix ora (!) och kladdade varre an Elliot - och mammans reaktion var "sa lange han ater ar det bra". Hoppsan liksom. Mamman har alltid sagt att Felix varit sa tidig med talet "eftersom han gatt pa dagis", men sist kunde jag inte lata bli att paminna henne om att svenskan ar det bara jag som ansvarat for (innan Svenska skolan saklart, den borjade han ju i hostas). Hursomhelst, det var lite trist att kanna att Felix basta kompis halkar efter och att dom inte leker pa samma satt mer. 

    Jag vet inte riktigt hur jag ska gora i host for Felix. Han ar sakert mogen for skolan men jag har ingen bradska att hetsa in honom med laxor och hela den biten. Men a andra sidan kanner jag att han ar for stor for smattingarna hos dagmamman (finns en tjej som ar 4, dom andra ar 2 & 3 ar) - dom sover fortfarande middag hos dagmamman och jag har bannemej ingen lust att ha en 5-aring ett helt ar som sover middag som en liten bebis. Sa -om vi far barn till hosten- sa kanske han far ga pa "forskolan / nollan" ett ar innan den riktiga skolan startar. Han behover mera kompisar i krokarna - vi har inga kompisar till Felix i varan narhet och det tycker jag ar jattetrist (och dar kommer spraket in lite, de flesta mammorna ar lika ruttna pa engelska som jag ar pa franska, sa vi kan liksom inte motas och spontanfika pa samma satt -det finns saklart "anglophones" har men da pratar saklart ungarna engelska och da hanger inte felix med i snacket).

    Herregud vilken uppsats jag skriver... nu ska jag vara tyst    

  • Gladabarnensmamma

    Daimis - ja, det dar med kompisar ar ett trist omrade. Felix alskar att vara med lite storre grabbar och vi har ett par familjer (svensktalande) han traffar ibland, men alla bor flera mil bort

    Pinsamt nog sa pratar jag franska (egentligen ganska obehindrat - bonusarna & hela mannens familj pratar bara franska) - men klyftan mellan anglo / franco tranger sig djupt ner socialt och aven om jag inte ar anglophone sa klassas man genast som "en av dom" av francophonerna och taggarna aker ut. Har gatt pa barnvagnsgympa, mammatraffar och frilekis pa franska men aldrig lyckas fa kontakt med ngn fransktalande mamma, det ar nog en annan kultur - lite mer at den svenska som ar ganska sluten for invandrare eller de som "sticker ut" lite och pratar konstigt/daligt... och feg & blyg som man ar sa backar jag oftast tillbaka efter ett par misslyckade forsok istallet for att prova igen, prova igen, prova igen!

  • Gladabarnensmamma

    Nu kommer jag å gnäller tjejer, sorry! Imorse kom grädden på moset för Felix; den enda 4-åringen hos dagmamman har just slutat, nu är det Felix, 2st. nyfyllda 3-åringar, 2st. 2-åringar samt en 10-månaders hos dagmamman. Undra på att han grälar med de andra barnen, dom kan ju inte ens prata rent... Visst fattar han att dom är små, men jag kan förstå att det blir trist i längden för honom. Så nu blir det till att leta ny dagisplats till honom... om det så ska vara privat känner jag.

  • Gladabarnensmamma

    snarko - hua vad jobbigt. Har febern gett med sig idag? (funderade om du verkligen fick rätt sorts antibiotika).
    Har inga egna erfarenheter om cystor men vet att det är ganska vanligt och att det framförallt är mest ofarliga cystor. Hoppas dom kan ta bort cystan utan problem så du slipper mega-mens!

  • Gladabarnensmamma

    snarko - feber ska du verkligen inte ha tycker jag. Kanns halsen battre? Det kan ju mojligen vara maximal otur och att du fatt en infektion som antibiotikan biter pa och sen ett virus som enkelt navigerar undan antibiotika... menade hon verkligen att du skulle hora av dig NASTA torsdag om du inte blivit battre? Eller igar?
    Undrar vad som ger kraftiga blodningar forresten. Jag har haft ganska mycket & lange, men sen jag skaffade menskopp sa har jag insett att jag ocksa bloder en hel del mer an det 'normala'. Nagonting att ta tag i efter 3:e bebben, definitivt. Jag provade ju p-piller och fick en jatteskum allergisk reaktion (klada, svart att andas, hjartklappning) sa jag fegar lite vad galler hormoner. Och spiral kan visst ge mer blodningar?

    bussig; skont att cellprovet var normalt. Nu ar du fit for fight att sla upp portarna till bebismakeri!

    annelitan; instammer med de andra, typ alla barn klipper sig nog minst en gang sjalva... jag minns nar min kusin kom ut fran badrummet och hade en 3mm lang lugg.... brorsan har nog assisterad mig nar jag var frisorska vill jag minnas.

    resa... kom till New York vettja! Vi kan ha en traff dar, jag kor ner i ett nafs!

  • Gladabarnensmamma
    Snarkofagen skrev 2011-01-17 15:58:57 följande:
    Jag är FRISK! Tjohooo! Vilken suveränt underbar känsla att inte ha feber längre. 

    Är hemma själv med barnen den här veckan. Min största fasa är att få allt på bana alldeles ensam om morgnarna. För att inte tala om att dra iväg med barnen i rusningstrafik till förskolan I morse var jag så lat så jag somnade om, Ella fick vara hemma en dag med oss. Men i morgon måste hon till fsk, hon blir alldeles galen av att vara hemma. 
    Wow - den som kunde somna om... har ar ungarna uppe med tuppen kl.06:30 (trots att dom gar i sang oftast efter kl.21). Inte en chans att en sovmorgon skulle fungera. MAX sover dom till 7:30. Hos oss ar det jag som tar "morgonpasset" fran uppvak till avlamning, du kommer snabbt fa in rutinen tror jag. Mannen hamntar & tar middagen de dagar jag har skola och jag kommer hem lagom till middagen star pa bordet - LYX! Men det ar inte alltid sa lyxigt - i helgen 'repade' mannen med ett nyetablerat rockband (yes... ett band, han ska bli rockstar tydligen).

    Hurra for att du ar FRISK - det maste verkligen kannas skont!!!
Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~