Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Hej hej tjejer,

    Det later riktigt skont, bussig. Koppla av och jag hoppas du slipper ga sa varst mycket!! Vi var pa Zoo i lordags och fy fasiken vilket STRAFF jag fick pa kvallen & idag, jag kanner mig som om kroppen forvandlats till betong och att backenbenet brustit framtill (typ)...

    Fast det ar langt ifran skit hos oss
    Jag har gatt klart skolan (jiiihoooo, jag klarade det innan bebban!!) och vantar nu pa slutbetyget. Grabbarna har varit helgulliga med varandra och sen i Onsdags har jag i princip varken pluggat eller jobbat, det kanns jattekonstigt att ga fran 12-14 timmars slit/dagen till noll och ingenting. Sa givetvis har jag redan hunnit stada hela huset, packat BB vaskan och slitit med hela familjen pa shopping; ny vagn, bebisklader, gungstol och diverse puttenutt ar inforskaffat. Imorgon borjar dagis igen och jag ska roja mitt studierum som nu ska bli bebisrum. Det borjar verkligen narma sig nu...

    En annan hojdpunkt ar att tradgarden star i full blom och gurkor, tomater & bonor skordas vilt varje dag. Perfekt att blanda med lite kyckling & fetaost till lunch... och sen hittade jag ett kanonrecept for tomaterna att gora en sorts chutney/marmelad som passar sanslost gott med matmuffins (ni vet, vet majsmjol, oliver, koriander, ost och annat gottis i). Sa nu tar nollan over vid spisen och ror i grytorna tills varkarna startar

  • Gladabarnensmamma

    Hej mammor!
    Fortfarande ingen bebis i sikte har, men jag kikar in lite snabbt for att dela med mig av kvallens basta:
    Elliot (fran sovrummet): Mamma, stäng fönstret, grävsoporna sifflar så jag får ont i öronen!
    (grävsopa = gräshoppa, siffla = vissla)

    ...nastan lite bra som mustaschtårtan (mors dags tårtan), eller hur?

  • Gladabarnensmamma

    fy sjutton vilken foglosning bussig... hur kandes det efter Felix var fodd? Var det kejsarsnitt eller "normala" vagen? Jag hade NOLL ont med Felix, men konstigt nog sa kande jag av foglossningen mer efter Elliot var fodd.. mysko. Jag hoppas verkligen att du hittar en sjukgymnast, kryckor och hela baletten vad som behovs for att halla foglossningen nagorlunda under kontroll.
    Glukosbelastningen ar standard hos oss (tror ngn gang i v.26?) men gar ganska fort; ett stick i fingret, en slurk oblandad saft (typ), vanta i 30 minuter, nytt stick och sen ar det klart. For de stackare som gor uppfoljning dock blir det en diet under 2 veckor, sen nya prover etc. etc.

    snarko - jag kanner mig egentligen ocksa fardig med graviditet & den forsta bebisperioden. Just nu ar det ju bara bebis & mage som fyller upp hela min hjarna, sa egentligen svavar jag inte omkring pa sma moln som jag kanske borde - for min del vaxer den stora gladjen och karleken fram ganska sakta; 4-aringar ligger t.ex. valdigt bra till hos mig  

    Idag tvingade jag mannen till IKEA och vi kopte en vaningssang + lite annat kul till grabbarna sa dom ska kanna sig lite bortskamda och ompysslade nu nar bebban kommer snart. Lite mer omdonat pa deras rum (som mest har bestatt av tva sangar); nu blir det plats for bord, leksaker, stor mjuk lekmatta sa det ar inbjudande att sitta pa golvet osv. osv. och en del leksaker flyttas upp fran vardagsrummet for att gora plats for bebishornan dar jag har min gungstol + snart en liten babysitter osv. till fialotta. Sa har mycket har vi inte fixat till nagot av vara barn tidigare, det ar lite nostalgi/spanning att ordna infor att vara "nymamma".

    teasa; nej, vantans tider ar sisadar. Jag skulle garna vilja ta grabbarna pa heldag till Zoo, halsa pa vanner lite langre bort osv. men med tanke pa att det var 3 timmar mellan forsta varken tills Elliot foddes sa tors jag inte riktigt ge mig ut pa ngra storre turer (precis som i Stockholm sa reparerar dom typ varenda bro & vag har under sommaren och trafiken ar hemskt langsam) - jag vill helst foda pa BB, inte hemma hos en bekant eller i en bil

  • Gladabarnensmamma
    1 tu 3 skrev 2011-08-18 22:02:43 följande:
    Nu är jag superegoist och inte kommenterar några inlägg ni gjort men ......

    VI HAR KÖPT HUS!!!!!! VI flyttar om typ 2 mån! Jag är så glad!

    Är helt slut efter en vecka av visningar, budgivning som inte blev till vår fördel och sen massa snabba beslut på ett nytt hus idag och kontraktskrivning i kväll så jag måste gå och sova snart.

    Kram från mig
    Men gud sa kul - grattis!!! Jag skrev mitt langa inlagg samtidigt som du skrev och missade ditt inlagg. Grattis hundra ggr till bade huset och att bade forsaljning och husletandet ar KLARA!
  • Gladabarnensmamma
    Hejsan tjejer!
    Nu kommer en liten uppdatering fran min & lillfisan som foddes i lordags morse. Hinnsvepningen verkar ha fungerat; i fredags morse gjordes hinnsvepning och jag hade lite mystisk molvark till & fran under eftermiddagen. I lordags morse kl.4 vaknade jag av varkar var 4:e minut, klockan 5:30 anlande vi pa BB och varkarna blev starkare men ca. 5 minuters mellanrum. Klockan 6:30 fick vi eget rum och jag fick antligen en EDA och kunde krysta ut lillfia klockan 7:13. Sofie vagde 3875 gram och ar 51 cm lang.

    Hon hade navelstrangen runt halsen och kom ut bla, men efter en halv minut bland lakarteamet kom forsta skriket och hon aterhamtade sig snabbt. Sjalv kom jag lindrigt undan med tva stygn, jihoo!
    Alla mar bra och efter 36 timmar pa BB kunde vi aka hem.
    Antligen fick jag uppleva min dromforlossning utan smarta och panik... Vilken kansla, jag (vi) ar overlycklig(a)!
  • Gladabarnensmamma

    Men... ar det redan mandag - IGEN? Jisses, tiden flyger verkligen.
    Tack alla for gratulationer - och snarko, inte gor det ett skvatt att du "outade" mig har, i varan lilla grupp
    teasa - ja, det ar verkligen skoj med en tjej i ganget. Hon har massor med morkt har och bla ogon, hon liknar inte alls "oss andra" som ar blonda med bruna ogon... kanske far pappa antligen en unge som liknar honom ?
    Hos oss rullar allt pa over forvantan. Lillfia ar valdigt lugn och verkar mest intresserad av att ata och sova med undantag for lite pip och gnall nar #2 ska klaras av. Just nu (kl.21) har hon sovit som en stock sen klockan 14 med undantag for lite mat... hon har lite snuva i nasan men ingen feber - jag forsoker att inte oroa mig (Felix var precis likadan, han sov 22 timmar /dygnet om inte mer... ville amma exakt efter 3 timmar och 20 minuter, ammade i 4 minuter och 30 sekunder... sen sov han igen...). Det ar bara att njuta av det "nya" livet!

    Mejja - nu ar det bara att huka sig for forkylningar och andra baciller som kommer blandas runt nar ungarna (dagsissyskon) borjar skolan... hoppas febern gett med sig!

    Jag haller tummarna for att min mamma kan komma hit & halsa pa snart. Hon har precis gatt i pension och som ett brev pa posten fick hon problem med yrselattacker sa nu vagar hon knappt ga utanfor dorren.

    1 tu 3: nar flyttar ni? Jag har glomt.

  • Gladabarnensmamma

    Hej hej - har var det tyst!
    teasa: det dar med att lyssna kanner jag igen - Felix lyssnar men foljer verkligen inte upp... Man far be honom kla pa sig sakert 50 ggr varje morgon. TV och spel (WII, iPad) ar MYCKET poppis och vi forsoker begransa till max en timme och bara nagra ggr i veckan - Felix sitter som limmad annars och vill inte gora ett skvatt (lillebror blir rastlos och gor allt for att stora och irritera sa det slutar oftast med brak).

    bussig: herrejosses vilken foglossning. Hoppas som sagt att du kan korta ner tiden som ar kvar.

    Hos oss lunkar det pa. Just nu idag har jag en liten kris for minstingen som trots att hon var stor nar hon foddes inte verkar ga upp tillrackligt i vikt. Hon har lite daligt grepp vid amningen och verkar ha mycket gaser & ont mellan varven - men jag blir verkligen halft hysterisk ang. vikten (om hon foljde sin kurva skulle hon vaga 4800g men hon vager 4300g). Hon ammar typ varannan timme sa jag kan inte gora mer kanner jag... blaaaa... varfor kan det inte bara fungera, varfor kan jag aldrig fa en fetto-bebis som vaxer & frodas? Imorgon ar det forsta lakarkontrollen och jag ska nog hora med henne om ersattning - kanske inte 100% men att prova lite och se om flickebarnet gar upp mer (och grater mindre). Har ni nagra solskenshistorier att dela mer er av? Jag skulle behova ett par...

  • Gladabarnensmamma

    Herregud vilka bovar och banditer 1 tu 3! Och ha mage att RINGA och dessutom TJATA ?!? Vad mysigt huset ser ut forresten, jag hoppas flytten gar smidigt (och ar bombis pa att ni kommer trivas!) .

    Snarko; aj och oj - operationer ar aldrig skoj. Men skont att cystan ar vack! Har ett vagt minne av att vi pratade om niagara-falls-mens, hanger det ihop sa att du kanske slipper det i fortsattningen? Ang. flaska; nar gav du upp? Jag ar tjurig for att lilffia inte kan vara den fetto-ungen jag hoppades pa, jag var SAAA MALLIG nar hon vagde hela 3875g vid fodseln jag tog nog ut lite nu-fungerar-det-ego-boost for tidigt och nu star jag har med ett banta-barn igen. Grrr....

    bussig - foljde Felix en annan viktkurva eller har dom samma for barn som inte ammas? (det vore ju gladjen for mig om "flaskbarn" vagde mer, da kunde jag ju ge lillfia ersattning och hoppas att hon kommer ikapp sin egen kurva!).

    Igar var vi i alla fall till lakaren och jag fick prata av mig lite om ditten och datten. Lillfia har torsk (munsvamp) enligt Dr. Nollan och min egen diagnos var dessutom att bebisens envisa blojeksem hangde ihop med svampen. Dr. Nollan har namligen surfat pa internet och hittat diverse symptom som stamde in perfekt och darfor borjade hon pa eget bevag behandla svampen med en lila sorja som penslas pa tunga & mammans tuttar 7 natter i rad.

    Den riktiga lakaren var lite skeptisk forst och tyckte nog att jag var ganska jobbig/hysterisk, men nar hon sjalv fick se liffias prickiga rumpa sa fick Dr.Nollan berom for sin diagnos och lite mer medicin att kladda pa lillans rumpa for att bli av med svampen. Hon fick faktiskt Canesten, sandar salva som vi fruntimmer behover ibland, det ar visst samma svamp (Candida) som orsakar torsk och envisa blojeksen. Se dar, dar larde jag mig nagot nytt.
    Lakaren trodde inte heller att varken jag eller lillfia skulle ga under av att ge lillfia 100ml ersattning om dagen - men det var inget hon propsade pa eller rekommenderade (fast hon sjalv ar smal som ett streck och gav sin egen unge ersattning, sa psykologen Nollan laste lite mellan raderna att lakaren forstod bra vad mamman helst ville gora). I Montreal ar amningsfashisterna en ganska ny rorelse, men den har fatt faste och vaxer

    Men nu har jag funderat pa saken och tanker nog ta en sak i sander. Forst bli av med torsk & blojeksem. Sen tanker jag amma som fan och vaga henne varje vecka och se om hon forstsatter halka efter. Gar det fortfarande trogt sa far hon tillskott. Vad tror ni om den behandlingen?

    Felix har hamnat i kiss, bajs & prutt psykos... Nagon mer? Det ar det enda som ar riktigt kul (forutom Wii och att spela in sina egna kiss, bajs & prutt sanger pa iPaden). Forutom det maste jag saga att han har ett otroligt vokabular i sina sprak - han pratar nastan som en vuxen nu. En boll daremot, den kan han inte ens sparka pa

    Igar tjanade jag ihop sa manga perfekta-mamman-poang att det dundrade om det. Jag fick med Elliot till ngn sorts pedagogisk lek & stoj aktivitet (arrangerad av kommunen, man anmaler & betalar). Sa dar hoppade jag runt bland bollar och sjong franska sanger med lillfia i babybjornen och en Elliot som sken som en sol...
    (herregudvilketlangtinlaggdetharblevnuslutarjagbums)

  • Gladabarnensmamma

    Snarko - vilken kampe du ar som trulade pa med skrap-amning i hela tre manader!
    Hur gick det pa intervjun?

    Mejja - gud sa skont med en tjockis-bebis som smaskar i sig mat & gar upp i vikt... imorgon ska jag till BVC och vaga lillfisan och det blir garanterat ytterligare ett mindre nervost sammanbrott av nollan. Man vill ju sa innerligt att det ska vanda, men... varje vecka halkar vi efter. Och inatt ammade hon varje timme.

    En god nyhet ar att den lila kladdkuren verkar bita pa torsken. Det ar inte helt borta, men man ser tydligt en fin rosa tunga som borjar kika fram under en vit belaggning som nu har skarpa kanter och ser valdigt onaturlig ut. Canesten salvan fungerar ocksa bra, hon har varit valdigt nojd & somnig sen i fredags (undantag; inatt... men jag drack 3 koppar kaffe igar sa jag kanske far skylla mig sjalv).

  • Gladabarnensmamma

    Herregud, har sitter en annan och anvader vara trad som varsta bloggen... sa jag ber om ursakt och kommer med ett sent grattis till Emmy, Thea & Felix... ett jattestort grattis till 5-aringarna! Vad ar basta presenten?

    Apropa 5 aring; jag funderar pa att kopa ngt spel till Felix, ngt som fungerar pa iPad. Nagra tips? 

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~