Inlägg från: Gladabarnensmamma |Visa alla inlägg
  • Gladabarnensmamma

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~

    Himmel & pannkaka vad stor Aston blivit! Vilket sött kort, full fart & fläng... som det ska vara!
    Tyvärr inget sverigebesök i år, mormorn stannar hemma & leker farmor över julen. Hon går i pension senare 2011, så vi räknar med att vi kommer se mer av henne då.
    Så vi blir hemma och kommer slappa solo, en och annan kaotisk släktträff (på franska, mina öron kommer ramla av!)  Det ska bli toppenskönt att bara vara hemma, baka och mysa lite - och kanske ta en tur i kälkbacken (med lite tur kan jag & mannen bege oss ut i skidspåret också om vi lyckas lassa över ungarna på ngt lämpligt offer!).
    bussig - kram till dig. Egentligen är det ganska oväntat att vi är två i tråden som fått tidigt MF så nära inpå - jag menar... här har vi ju hängt i tråden ett helt lass med mammor i flera år - åsså detta! Bra att du har en läkare att gå till som håller koll!

  • Gladabarnensmamma

    mejja, vilka sötnosar! Gillar lillebrors tomtedräkt i grå/rött skarpt!

    stackars dig, bussig. Som om inte hormonstrul & "mens"värk skulle vara nog så blir du yr också - blä. Jag fick mitt MF på typ BIM +8, så jag tänkte typ att det är som en sen mens (fast jag blödde såklart mer och ljusare än vanligt och de första dagarna hade jag värk) -men det tog slut efter ungefär en vecka (som vanligt för min del).
    Jag håller med dig, man får vara glad så länge kroppen kan sköta det själv - tänker på alla förväntansfulla gravida som fått hemska nyheter vid sitt första UL (MA). Min kompis hade ofostrig graviditet som upptäcktes i v.11 t.ex...  Vad gäller framtiden så tror jag vi kommer försöka typ fram till sommaren, sen kommer vi nog stoppa undan tankarna på flera barn och se vad vi vill göra. Vi är rätt så gamla (39, 49) så det är lite nu eller aldrig.   
    Eftersom jag inte har gått till ngn läkare och själv märkt att ÄL ramlade igång som vanligt så kör vi utan säkerhetsbälte direkt. Jag har en gyntid den 21/12 och har vi inte plussat igen (och det vore väl otroligt) så tar vi den gamla vanliga underredsbesiktningen och håller tummarna inför 2011. 
    Har du provat Floradix för järnet? Jag har kort cykel & blöder länge + lågt blodtryck och måste säga att sen jag börjat ta 20ml floradix (järn) så mår jag som en princessa... inte alls lika trött, yr och sällan migrän

    Idag hade svenska skolan lucia i Norska kyrkan (!). Det var verkligen skoj, stor uppslutning med massor av familjer & barn. Hoppas ni har en bra lucia i Sverige !  

  • Gladabarnensmamma

    Snarko - vilken idiiot!! För det första - varför ska hon som är mamma bestämma? 
    För det andra; om hon nu prompt måste bestämma så ska hon fan inte bestämma vad alla andra ungar ska vara, hon kan lära sina egna ungar att ta besvikelser. 
    För det tredje, dom är inte 12 år och ska sjunga kör i stämmor. Det är deras första Lucia ever.... det blir pepparkakor, lussebullar, nån som spyr, en annan som tappar bort ljuset, en tredje bestämmer sig för att inte vara med när det väl gäller... vi förbereder dom för livet hela tiden. Vi är där med dom men i Luciatåget går dom själva, sjunger för alla andra och det är jättestort... 
    Vilken otroligt elak mamma  - en idiot rätt & slätt. Du överreagerar verkligen inte!! 

    Life's a bitch and she's the one.  

  • Gladabarnensmamma

    snarko - Felix hade 39'c här om kvällen och var kärnfrisk morgonen därpå... Igår säckade jag ihop med värk i hela kroppen, frossa och allmänt vek - men idag är jag okej... kanske är ngn ytterst kortlivad liten basilusk som förökar sig jättefort men dör lika enkelt.

  • Gladabarnensmamma
    Mamma till bröderna bus skrev 2010-12-15 17:48:17 följande:
    snarko- vad synd, jobbigt med sjuka barn

    vi var till tandläkaren och töntmamman bölar som om han fått dödsdom.. BÅDA framtänderna måste ut, och det innan jul antagligen, han kommer få lugnande innan, jag frågade hur lång tid det tar innan de nya växer fram och det är det svaret som gör mig ledsen... de kommer när det är dags, vid 6-7 års ålder, så min groda kommer vara utan framtänder i 2-3 ÅR :(
    bussig - vad jobbigt.
    Dom drog ut mina framtänder när jag var 2år och jag är också en sånd där unge "med lucka" på alla bilder.
    Det kommer gå bra och Felix kommer nog inte fundera på det - men visst, som mamma har man all rätt att bli ledsen - det skulle jag också bli!!! Kram till dig!
  • Gladabarnensmamma
    Mamma till bröderna bus skrev 2010-12-15 19:46:03 följande:
    tack nollan- det är nog mest mammahjärtat som sörjer, tror det blev för mycket, mf, ont i magen felix tänder.. . . för mycket på en gång...
    jag förstår verkligen vad du menar... hade min Felix fått lucka hade jag också storbölat - och dagarna efter MF är hela världen uppochner, känslorna går inte ens att få fatt på, som sitter i ögonvrån! Mega-PMS typ. Blä för att vara kvinna ibland.
  • Gladabarnensmamma

    Snarko - välkommen till slafset som 2-barnsmamma. Har vi inte mens, så är det ÄL och som om inte det räcker så klämmer vi in lite PMS i mellandagarna. Serious alltså, för min del är det som om kroppen byttes ut efter tvåan (och jag har fått instämmande nickningar från likasinnade). Jag har diva-cup och de första dagarna måste den fixas var 4:e timme...

    Söta små rosa pärlor i en blodig näsa - det måste höra till åldern. Hos oss är det Felix som "bara tar en kleenex att peta näsan med" (en halvtimme eller så, tills det blöder). Låga temperaturer och torr luft... sen kommer näsblodet som ett brev på posten.

    Idag är mannen ledig och vi har grabbarna hos dagmamman en halvdag - sen är det LOV!!! Jippi!!!

  • Gladabarnensmamma

    God jul till er alla mammor och barn i traden!
    Vi firar inte forran pa lordag sa har ar det lugna gatan. Revbenspjall, sill och en jansson finns pa menyn, men vi skippar skinka/kalkon och haller oss till enkelt det har aret - eftersom vi inte har en endaste gast!
    (jag tror vi lagger fram klapparna  under granen pa natten till den 25:e)

    Ho-ho-ho pa er och ha en magisk dag med en massa glimmande ogon Tomte

  • Gladabarnensmamma

    men bussig, nu kommer allt pa en gang... vilka valdsgaster ni har fatt. Hoppas ni far ratsida pa hur lange dom kan stanna och sjalvklart tycker jag att hon maste finna sig i vad era tidigare planer var (misstanker att ni ska fira hemma hos er? extra krangligt...).


    Vi la fram julklapparna under granen natten till idag + ett halvt urdrucket glas mjolk m. lite kaksmulor (tomten som varit har). Ungarna slangde sig over julklapparna i morse och succeen var ett faktum. Solen skiner, -5'c och jag tror jag tar en tur med skidorna medan ungarna lattjar med pappan + julklapparna.

  • Gladabarnensmamma

    Hej gott folk & gott nytt ar!
    Nyss hemkomna efter en spontantrip tlll farforaldrar + kompisar ute pa landet. Ganska lugna tillstallningar som slutade innan midnatt (nyar ar lugnt har borta) - men kul att komma ut en svang. Vi tajmade resan med skitvader, vi har haft stralande sol & sno, men sen blev det plotsligt regn och 6'c... tvi.

    youtube ar en hit vid frukosten for oss. Pocoyo, Mr. Bean, Spiderman, en del faktafilmer ("om vatten") etc. etc.
    Felix gillar en del saker pa Wii, det finns en faktningsduell & precisions faktning, vattenskidor, etc. som han gillar. Det fixar han sjalv. Sen kan jag varmt rekommendera ett spel som heter "Myror i brallan" - det kan han spela valdigt lange om han ar pa humor. Om lillebror sover kan Felix fa spela en timme sammanlagt, ibland lite langre- men han trottnar oftast efter en timme.
    Vi har aven Fem myror spelen, men dom ar for svara for Felix, han har inte riktigt koll pa bokstaver an (fast det star att spelen ar fran 3 ar, helt otroligt om du fragar mig!).

    Finns det spel pa natet man kan anvanda? En vaninna namnde bolibompa men jag hittar da inga spel...
    Andra ideer om spel mottages tacksamt, snalla mormor brukar gladeligen posta DVDs om jag bestaller via internet

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 13 ~*~