• Anonym

    Ska jag försörja henne???

    Issa79 skrev 2011-05-27 11:38:02 följande:
    Det är mkt pengar... Gör inte saken lättare direkt...  Man kan väl säga att jag förstår skorna på båda fötterna.. Har hon planer på att studera så kanske det är bra o göra det då efter mammaledigheten?
    Bor man i Sverige kostar inga studier en miljon...
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 11:37:18 följande:
    Hon kan välja att dela den förmögenheten med dig om hon vill det. Så fråga din fru om ni ska ha gemensam ekonomi eller om var och en ska stå för sina extrakostnader. I och med att ni är gifta har du skyldighet att ge henne tak över huvudet, mat i magen och ett basbehov av kläder om hon inte har någon inkomst men du har det.
    Jag väntar på svar hur hon vill ha det. Alterativet är att vi skriver äktenskapsförord där vi delar upp allt och där framtida pengar jag tjänar är min enskilda egendom om vi skulle skilja.
  • Anonym

    Hon får ju skaffa sig ett jobb, är hon inte villig till det så får hon ta och använda sin enskilda egendom för att bidra till hushållskassan. Punkt.

  • Anonym
    Issa79 skrev 2011-05-27 11:40:51 följande:
    Nä men det är väl en början? Pengarna var ju sparade med tanke på studier eller boende?
    En del av pengarna är redan investerade i våran gemensamma bostad som vi skaffade innan vi gifte oss. 
  • Anonym
    Issa79 skrev 2011-05-27 11:40:51 följande:
    Nä men det är väl en början? Pengarna var ju sparade med tanke på studier eller boende?
    En början? Skämtar du med mig?? Hon kan plugga till läkare, leva gott och ändå ha en halv miljon kvar. Boende har hon ju tillsammans med ts redan så varför ska hon ha kvar resten som enskild egendom och samtidigt bli försörjd av ts?
  • Anonym
    sextiotalist skrev 2011-05-27 11:42:12 följande:

    Varför inte använda dessa pengar som hennes del i försörjningen, inte att hon skall släppa alla pengar, men för min del så känns det knepigt att en person som då har en massa pengar skall bli försörjd av en annan.

    Om hon tar ut t.ex 12000 varje månad för att bidra med sin del från dessa pengar, skulle det kännas bra för dig då?


    Detta skulle jag också föreslå. Varför ska hon bli försörjd när hon sitter på en miljon, det övergår mitt sunda förnuft.
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 11:44:16 följande:
    En del av pengarna är redan investerade i våran gemensamma bostad som vi skaffade innan vi gifte oss. 
    Hur mycket har hon kvar?

    Då delar hon ju med sig en del för att hon lagt in den summan i huset. Bara pengarna på banken kvar att dela.
  • Anonym
    Anonym skrev 2011-05-27 11:39:13 följande:
    man är försörjningsskylldig i ett äktenskap.
    Hur tänkte du nu? Ts fru har mer pengar än ts och borde rimligen försörja honom om man nu ska gå efter det. Sen är man bara försörjningsskyldig om den andre saknar inkomst eller har en väldigt låg inkomst. Man behöver inte dela lika av allt man tjänar.
  • Anonym
    Issa79 skrev 2011-05-27 11:48:06 följande:
    Du verkar vara ganska skojfrisk.. Not... Så hon kan inte börja läsa efter mammaledigheten o då använda sig av pengarna till o försörja sig själv o sen när hon är klar använda det som är kvar eller en större del av det till att investera i exempelvis en bostad? Du har ju absolut ingen aning om hur de bor o om de skulle tänkas vilja flytta till ngt annat.. eller om hon ha betyg att läsa till läkare.

    Lite svart/vitt tänk känner jag.

    O slappna av lite.   det är inte dina pengar som debatteras här.
    Du verkar ha problem med mig... synd för dig.

    Ts har skrivit att en del är investerat i deras bostad redan. Visst kan hon plocka ut en summa varje månad och leva på. Huvudsken är ju att ts slipper försörja sin fru som faktiskt har råd att försörja sig själv!
  • Anonym

    Hon ska skaffa sig ett jobb eller börja plugga men hon kommer troligt vis aldrig att tjäna mer än mig. 

    Klart hon kan ta av de pengarna och betal sin del i hushållet, men jag försöker tänka långsiktigt och för vår gemensamma ekonomi är det bäst att inte röra pengarna då de har möjlighet att växa där de är idag och vi kan klara oss på enbart min lön.

Svar på tråden Ska jag försörja henne???