Inlägg från: OllesMamma85 |Visa alla inlägg
  • OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Eftersom jag har skapat tråden tog jag mig friheten att lägga till BF-listan högst upp Glad Så jag ska försöka hålla koll om någon mer lägger till sig och då uppdatera i listan där uppe.

  • OllesMamma85

    Nämen det blev ju inte bra! Nu ligger det ju 2 listor där högst upp.. Och verkar inte gå att radera när man väl har skrivit och publicerat där Obestämd Så jag rör till det!

  • OllesMamma85
    AnnelieJohan skrev 2011-10-27 16:18:18 följande:
    De 10 dagarna kan man påbörja när man vill inom 60 dagar efter födseln. Men man måste ringa/smsa/anmäla på nätet senast samma dag man vill få ersättning för. Så man kan inte va på BB några dagar o sen få ersättning för dom om man inte anmäler förrän man kommer hem. Men man kan tex va på BB i lugn o ro o sen anmäla vid hemkomst, men då kommer de tio dagarna börja den dagen du kommit hem. Så då förlorar man inkomsten för de dagarna på BB men du har ju fortf kvar dina tio dagar. Men de e ju om pappan e hemma längre isf, man kan ju inte få ersättning för dagar man jobbar. Rörde jag till det nu? :) Det är enkelt egentligen :)

    Man måste bara anmäla samma dag som man vill börja få ersättning. O FK bryr sig inte om man e på BB el hemma dessa dagar, 10 dagar ersättning
    Så man kan alltså ringa FK samma dag som skrutten kommer och anmäla att man vill starta de 10 dagarna då? Svårt att uppge i förväg eftersom man aldrig kan veta 100% när de små vill komma ut.
    Måste man uppge vilka dagar man vill ta redan då? Alltså 10 på raken eller varannan eller halva dagar?

    Vilket nummer ska man ringa för att komma rätt? Lika bra att skriva upp det Glad
  • OllesMamma85
    AnnelieJohan skrev 2011-10-27 17:33:55 följande:
    Tror man kan ta ut hela, tre fjärdedels, halva el en fjärdedels av de tio dagarna också. Som vanlig föräldrapenning!

    Haha ja jag har läst mkt :D
    Hur kommer era män/sambos/pojkvänner göra tror ni? Ta 10 hela dagar på raken eller dela upp de lite mer?
  • OllesMamma85

    Och i de 10 dagarna räknas inte lördag och söndag in? Så det blir totat 2 hela veckor?

  • OllesMamma85

    Idag är det en ganska så tung och otålig dag. Jag känner mig sådär rastlös i hela kroppen samtidigt som varenda liten del i den ömmar och gör ont. Jag har fått en hel del vatten i både fötterna och händerna och det gör ont att böja fingrarna och så, känner mig helt stel i lederna Obestämd Magen är stor och otymplig, och för det mesta alldeles stenhård. Tänk att man snart har gått 9 månader...

    Idag är det exakt 2 veckor kvar - om skrutten inte väljer att komma tidigare - Hjärta Jag kan knappt förstå det... Jag längtar så jag snart går sönder. 2 veckor känns som en hel väldigt lång evighet, men samtidigt vet jag ju hur fort tiden går. Om 2 små ynka veckor har vi en liten hos oss.. då kommer det inte längre bara vara jag och Johan här utan ytterligare en liten liten helt underbar person som vi ska ta ansvar för och ta hand om. Det är så galet STORT när man tänker efter! Jag vill känna den där mjuka varma huden, nu! Så otålig.. Glad

  • OllesMamma85
    Lovesmammi skrev 2011-10-27 21:35:12 följande:
    Imorgon är det dags för vändningsförsök nr 2. Är inte alls laddad. Hoppas att ett mirakel skett och busungen vänt sig själv.
    Jag förstår om det inte känns så roligt. Men vi håller tummarna för att det ska gå bra!
  • OllesMamma85

    Är jag lättretad eller vad? Min sambo jobbar ju på vardagarna och de går oftast ut och äter lunch. Och nyss hade han lagt upp ett kort på Facebook på ett glas rödvin och skrivit typ "Fredagslunch - det goda livet".. Hallå eller?
    Det är MAX 2 veckor kvar till skrutten kommer och han går ut och äter lunch och dricker rödvin? Jag vet att ett litet glas vin inte gör någon skillnad och att han ändå skulle kunna köra om det skulle behövas osv.. Är egentligen inte det som stör mig. Det är nog mest att här sitter jag hemma dag in och dag ut och orkar ingenting. Svullen och ont i varenda del av kroppen, tänker och funderar inför det stora som väntar, ordnar och boar.. Och så är han ute och lever "det goda livet"?

    Jag är nog bara väldigt känslig, men fy jag är trött på detta nu... Längtar efter att skrutten ska komma ut och önskar att mannen min kunde få känna hur det känns att vara höggravid Rynkar på näsan

  • OllesMamma85

    Här verkar det hända saker för många! Skoj! :) Jag känner i princip ingenting som skulle vara ett tecken på att skrutten planerar att komma ut snart. Men trots att jag börjar bli väääldigt trött på att vara gravid nu så gör det ingenting om h*n håller sig 13 dagar till och kommer den 10e som är planerat :)

  • OllesMamma85

    babyväntan:

    Synd att vändningsförsöket inte lyckades. Hur känns det nu när ni vet att det definitivt blir ett planerat snitt då?

    Vi ska ju göra vårt snitt och få vår underbara efterlängtade skrutt den 10e! Kanske blir samma dag som dig då till och med :)

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)