Inlägg från: OllesMamma85 |Visa alla inlägg
  • OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    strawberri skrev 2011-10-11 14:43:42 följande:
    Usch, såg på sanning och konsekvens ang dödfödda barn och minskade fosterrörelser... såå hemskt!! grejen är att jag oroar mig ofta att bebis inte rör sig lika mycket längre, vissa dagar rör h*n sig mer o andra mindre... det är ju så svårt att veta o känna av... hur ofta och hur mycket rör sig era bebbar/dag? :S
    Jag känner mig också ganska så orolig över detta. Vissa dagar är det ett himla liv där inne i magen medan de andra dagar knappt känns någonting.. Vår skrutt rör sig mest under kvällarna och nätterna, just nu i alla fall. Tror man ska försöka hålla lite koll så tipset med att den ska röra sig ca 10 ggr/dag kan nog vara bra. Samtidigt tror jag inte att man bör stressa upp sig om den vissa dagar rör sig lite mindre. Man kanske missar vissa sparkar?
  • OllesMamma85
    MammaMia88 skrev 2011-10-11 15:18:48 följande:
    Hade sån migrän och magknip att jag inte kunde göra nånting i stort sett, bara ligga i sängen med kudden över huvudet var outhärdligt, så fick komma in dagen efter på undersökning. När jag ringde på lördagen så lät det bara som att dem skulle ta urinprov och blodtrycket, men istället gjorde dem precis ALLT. Urinprov, blodtryck, 8(!!) provrör med blod, ctg-remsa inkl min puls OCH ett väldigt avancerat ultraljud där dem undersökte bebisens hjärta och moderkakan VÄLDIGT noggrant....Förvånad Allt som allt tog det 5-6 timmar. 
    OllesMamma85 skrev 2011-10-11 15:08:00 följande:
    Jag känner mig också ganska så orolig över detta. Vissa dagar är det ett himla liv där inne i magen medan de andra dagar knappt känns någonting.. Vår skrutt rör sig mest under kvällarna och nätterna, just nu i alla fall. Tror man ska försöka hålla lite koll så tipset med att den ska röra sig ca 10 ggr/dag kan nog vara bra. Samtidigt tror jag inte att man bör stressa upp sig om den vissa dagar rör sig lite mindre. Man kanske missar vissa sparkar?
     Jag tror man missar rätt många sparkar det har blivit en "vana" så man tänker inte direkt på det när man har något viktigt för sig. 
    Oj, en rejäl genomkörare då med andra ord! Glad Det skulle nog alla vilja få, i alla fall jag! Skönt att allt verkade bra också då!.
  • OllesMamma85

    Åh jag känner också igen mig i det ni beskriver tjejer! Det känns liksom inte lika roligt att vara gravid längre som det gjorde tidigare. Man är bara galet trött hela tiden och alla andra lever på och hittar på roliga saker som vanligt, vardagen rullar ju ändå vidare trots allt (och tur är väl kanske det ändå om man tänker efter) Flört Men nu går man bara och väntar och längtar ihjäl sig tills skrutten ska komma ut!

  • OllesMamma85
    AnnelieJohan skrev 2011-10-13 10:02:42 följande:
    Hur många dagar har ni kvar till BF allihop??? Själv har jag 24 idag!!
    Nu är det bara 33 dagar kvar till det att skrutten är beräknad! Glad
    Vi får väl dock se vad som händer eftersom vi ska på vändningsförsöket nästa vecka.. Blir det kejsarsnitt kommer h*n ju lite tidigare. Pirrigt allting nu!  
  • OllesMamma85
    Tiger Af Lilja skrev 2011-10-13 11:57:15 följande:
    Det är 33 dagar kvar till BF för mig, och vad jag avundas er som gått upp så lite, jag har gått upp 25 kg. Gick upp 24 med dottern. Visserligen försvann allting fort efteråt men det är tungt nu och det mår jag inge bra av..
    Men det spelar ingen roll, det är ju värt det! Mest vätska ändå ;)
    Jag har också 33 dagar kvar! Glad

    Jag har än så länge gått upp hela 17 kg så jag förstår hur du känner dig. Det är tungt och man känner sig sjukt osmidig och osexig. Har fått ganska så mycket vätska i mina ben och händer, istället för "pianofingrar" har jag nu "korvfingrar" som min bästa vän säger Flört Men jag hoppas det försvinner hyffsat fort sen när skrutten väl är här!
  • OllesMamma85
    ArtISkin skrev 2011-10-13 15:53:42 följande:
    Nu har jag försökt packa BB väskan flera gånger denna veckan men jag tröttnar efter 2 min. Varför ska det vara så jobbigt att få det gjort?? Rynkar på näsan
    Tiger Af Lilja skrev 2011-10-13 16:58:38 följande:
    Haha jag har försökt packa min BB väska i en månad, r inte klar än..
    Jag har till och med skrivit en lista på vad jag ska packa, men ändå tycks jag inte komma igång med det. Haha! Flört Jag tänkte dock i alla fall komma igång nu i helgen då jag är ensam hemma för sambon är bortrest.. Så kan man gå och greja och pilla och fördriva tiden lite med det Glad
  • OllesMamma85
    enny signatur skrev 2011-10-13 21:12:33 följande:
    Men om ni har listor, går det inte fort sen att göra då? Jag menar om ni är omotiverade nu kanske ni blir mer motiverade när det väl är dags?
    Jodå, det går säkert hyffsat fort när jag väl sätter igång Glad Tycker bara det är allmänt segt och svårt att ta sig för och komma igång med saker just nu..
  • OllesMamma85

    Ja tjejer nu är det inte långt kvar.. Eller ja, vi ska ju på vändningsförsök på onsdag så beroende på hur det går då är det antingen 4-6 veckor kvar till vanlig förlossning eller 3 veckor kvar till snitt. Nervöst!

    Under dagarna går det bra än så länge (förutom trötthet, foglossning och sammandragningar vid ansträngning) men nu har jag börjat få ont i magen på kvällen/nätterna.. Jag vet inte om det är sammandragningar, men de gör riktigt ont emellanåt :( Konstigt eftersom det bara kommer på kvällen/natten.. Någon som känner igen det eller har någon tanke om det? Går runt och känner mig allmänt orolig just nu faktiskt.. Med vändningen och allt det, men främst att skrutten på något sätt far illa eller mår dåligt.

  • OllesMamma85

    Då var man hemma från förlossningen och ett vändningsförsök.. Det är en envis liten skrutt där inne kan jag lova!

    Vi blev mottagna av en jättebra och mysig barnmorska som började med att göra ett ultraljud för att se hur skrutten låg. Sen körde hon en kurva (30 min) för att se att allt verkade okej med skrutten. Hon satte en nål på ovansidan av min ena hand och informerade oss om hur vändningsförsöket skulle gå till. Jag fick byta om och ta på mig en jättesnygg vit sjukhusrock Flört När hon sett att skrutten mådde bra och att kurvan såg bra ut gick hon och hämtade läkaren. Det var en kvinnlig läkare som också var jättebra! Hon tittade med ännu ett ultraljud innan de satte igång med vändningen.

    Ja, man har ju hört olika erfarenheter, känslor och tankar angående dessa vändningsförsök... Jag vill inte skrämma upp någon som ska genomföra det men det gjorde rejält ont! Obestämd (Men har även hört försök där de har lyckats vända på bebben direkt utan problem) Läkaren smörjde in hela min mage med sånt där genomskinligt klet så det inte skulle bli för mycket friktion. Efter att ha försökt 3 gånger insåg de att skrutten hade kilat fast sig med rumpan neråt riktigt rejält och att h*n inte alls var särskilt pigg på att vända på sig. Så det blir ett planerat kejsarsnitt...

    Efteråt tog de ännu en kurva på skrutten (60 min) för att se så h*n inte blev påverkad av att de varit där och grejat. Men h*n verkade oberörd och hade en jättebra kurva vilket var himla skönt! Så jag fick klä på mig igen och sen blev vi båda två bjudna på frukost Glad Jättemysigt och gott efter att man fastat och genomgått detta!

    Så om det hela inte sätter igång tidigare eller om skrutten får för sig att ändå vända sig (vilket inte var så troligt eftersom h*n kilat fast sig såpass hårt..) kommer vår lilla skrutt till oss den 10 november! Hjärta LÄNGTAR!

  • OllesMamma85
    SilverLadyG skrev 2011-10-19 12:09:29 följande:
    Skrattande Viktigast att skrutten mår bra, spelar ingen roll hur h*n är där inne. Hon trivs vilket är bra! Nu kan du också andas ut, vet exakta datumet för kejsarsnitt och har tid att mentalt förberedda dig. Tack att du delar med dig din vändningsförsök. H*n är en envis skorpion som minSkrattande Min ville inte visa sin mage på TUL, bm fick då kämpa en gång 45 min med att kunna mäta något, han ville inte och punkt! Starka viljor vi har i magen!!!
    Ja så känner vi också. Vi ville ju helst kunnat genomföra en vanlig förlossning men nu känns det ändå bra. Vi vet att skrutten mår bra där inne och att vi har gjort det vi har kunnat. Och det känns faktiskt väldigt skönt att, som du säger, kunna förbereda sig lite mer exakt (om det inte sätter igång tidigare då vill säga..) Den 10 november är ändå bara 5 dagar innan beräknat datum.

    De är envisa små rackare! Glad Men skönt ändå på något sätt att veta att de redan nu är starka individer med egna viljor!
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)