Inlägg från: OllesMamma85 |Visa alla inlägg
  • OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    ArtISkin skrev 2011-09-04 22:46:54 följande:
    När magen spänner sig är det sammandragningar du upplever. Din livmoder tränar inför förlossningen Glad

    Hej förresten. Jag hoppar gärna in här också. Har BF i början av November. Vet dock inte exakt datum då jag har en väldigt oregelbunden menstration i vanliga fall. Detta är mitt tredje barn så jag är inte direkt någon nubörjare. Dock är jag "bara" 27 år gammal Flört Bor i Norge, är sjukskriven för foglossning och har därmed inte så mycket att göra under dagarna då ungarna är på dagis.  
    Sammandragningar? Redan nu? Oj, det visste jag inte att det skulle komma såpass tidigt. Där ser man! Det känns väldigt ovant och obehagligt i alla fall Obestämd

    Välkommen hit förrästen! Glad Bara bra med lite tjejer som har barn sen tidigare och vanan inne så att säga Flört Och 27 år är ju absolut ingen ålder!
  • OllesMamma85

    Vad roligt att så många har hittat hit, oavsett om det är första, andra eller tredje barnet Glad Ju fler desto roligare!

    Jag läser denna månaden också och har saker som sysselsätter mig. Blir nog ett större behov av sällskap och sysselsättning från och med nästa månad då jag ska börja gå hemma. Bra att ni finns allihopa då! Glad

    Denna veckan börjar föräldrakurserna som vi bokat in oss på, ska bli riktigt spännande! Vi känner oss ganska så lugna båda två, fortfarande som om det är lite overkligt allting trots att magen växer och allting annat. Undra om alla föreläsningar om förlossningsförlopp, smärtlindring, den första spädbarnstiden osv kommer göra oss mer nervös? Flört

    Imorgon ska jag dock gå ensam. Ska på en föreläsning som hålls av en sjukgymnast. Hoppas på att få mycket tips som kan underlätta vardagen så jag slipper värken. Återkommer till er ang det om det kommer upp några bra tips!

  • OllesMamma85
    Smulan1985 skrev 2011-09-05 20:15:21 följande:
    Hejsan! Jag följer gärna med på detta "tåget". Det är beräknat att den Lill* ska komma ut 24 november, så det närmar sig :) Bor oxå i Borås och har läst på HB, fast till lärare. Hur lång tid har du kvar innan examen?
    Hej!

    Vad roligt att du också bor i Borås och är lika gammal som jag själv Glad Jag har läst 1 år så jag kommer ju ha 2,5 år kvar när jag kommer tillbaka efter uppehållet sen. Är du färdig lärare?

    Är det ditt första barn?
  • OllesMamma85

    KLS, TSI, BOK, LLL och nu BNT. Läste mitt första år nere i Varberg men har nu flyttat över till Borås för att slippa pendla nu när jag är gravid och sen när vi har skrutten. Trivs superbra med utbildningen! Men det ska bli underbart och mysigt att få vara hemma och ledig :) Vart jobbar du? Jag har en tjänst på en förskola på Sjöbo.

    Ja det är vårt första barn också :) Har ni tagit reda på vilket kön det är? Ska du gå på några föräldrautbildningar?

  • OllesMamma85

    Varberg var jättebra, mycket roliga människor som blev bra vänner :) Men Borås blir säkert jättebra också! Jag ska bara läsa denna kursen, den är bara en månad så f.r.om 1 oktober ska jag vara hemma är det tänkt. Har haft foglossning sen ca vecka 18 och har väldigt ont i ryggen tyvärr "/ Men om du har tänkt jobba ända fram till november så antar jag att du mår bra? :)

    Men ni går på kurserna i Härryda då? Vi går ju inne i Borås. Vi ska gå på förlossningsförlopp/smärtlindring, avslappning och andning samt om den första spädbarnstiden. Ni då? Ska bli spännande!

  • OllesMamma85

    Jag tänkte höra vad ni har köpt för barnvagn till era kommande små? Jag ska strax in till stan och till Mödravårdcentralen och efteråt tänkte jag gå och kika på vagn, förhoppningsvis slå slag i saken också! Är ju bara 10 veckor kvar nu! Glad Det lutar åt att det blir en Teutonia Spirit S3.

  • OllesMamma85

    Var inne och kikade vagn idag, vi hade ju sett och testat en som vi tyckte om, Teutonia Spirit S3. Men hua, den skulle kosta 9500 kr (!) och ha en leveranstid på ca 6-10 veckor Obestämd Alldeles för dyrt samt för lång leveranstid (men ja jag vet, vi är inte ute i god tid direkt, typiskt oss).. Men tittade på Blocket nu och hittade en exakt likadan med samma typ av hårdlift och färger som vi tittat på men en modell 2010 istället för 2011, för bara 4500 kr! Skrattande Ringde direkt och den fanns kvar! Hurra! Ska åka och titta på den på torsdag!

  • OllesMamma85
    Smulan1985 skrev 2011-09-06 10:37:37 följande:
    Så skönt då får du snart gå hem ju =) och boa in dig riktigt ordentligt =) mmm jag har mått riktigt bra, förutom en vecka då jag hade så ont i ryggen så jag trodde jag skulle dö. kunde varken sitta ligga eller stå. så var såå lycklig när det gick över. troligtvis var det bebisen som låg på någon nerv.

    Nä vi ska gå i Borås med, går ju hos BM där oxå. Vi har skrivit upp oss på Avslappning och 1:a spädbarnstiden. Sen var det någon mer som vi ska skriva upp oss på nästa vecka när vi ska till BM, tror det var 2 stycken *tänker*

    Hur gick det med barnvagn? Vi köpte våran där jämte MVC, blev en emmaljunga som vi är super nöjda med ( iaf än så länge, men den är ju tom än så länge Glad )
    Ja jag såg sen att du skrivit att du Jobbade i Härryda, men att ni bodde i Borås Glad Vi ska också gå på en hel del kurser, kanske hamnar vi på samma, man vet aldrig. Men det finns ju flera omgångar och datum att välja mellan.

    Ang barnvagnen, kika inlägget jag skrev nyss.. Flört
  • OllesMamma85
    Lillan L skrev 2011-09-06 10:57:00 följande:
    Hejhej! Jag tittar in och vill också vara med :) Hoppas på positiv stämning och pepp, många trådar är så negativa att man blir låg av att läsa dem...
    Jag heter Linda, är 25 år och väntar på våran Skrutt som är beräknad till 11-11-11, vore ju lite skoj om denna någon väljer att komma just då, kul datum som vi skojade om redan innan Skrutten blev till :)

    Jag mår toppen i min graviditet, att jag mådde hemskt illa första 18 veckorna har jag nästan glömt. Är bara så glad och förväntansfull. Ska jobba två veckor till sedan har jag blivit beviljad gravpeng pga mitt fysiskt tunga jobb. Det känns toppenbra men också konstigt...att bara vara hemma...hemma och boa :)

    Den andra Skruttens mamma, du frågade om vagn. Vi har beställt en Emaljunga citycross som vi går och väntar på. Vi beställde för ca en månad sen och fick då höra av affären att vi var ute i sista stund för att hinna få vagnen så jag hoppas att det går bra för dig med ditt vagnköp! Jag visste ju att detta med vagnköp var stort och kunde ta lite tid, men inte sån tid!
    Hej och välkommen Linda! Glad Självklart ska detta vara en pepp och positiv tråd! Men man får gärna "gnälla av sig" emellan åt också om man känner att man skulle behöva det.

    Jag mådde väldigt illa de första 12 veckorna och som du säger så minns man knappt hur det var då. Skönt att du mår bra nu! Jag ska kämpa på 4 veckor till innan jag får bli ledig. Men det ska bli sååå skönt och mysigt att få vara hemma sen tycker jag! Glad
  • OllesMamma85

    Det enda som kommer köpas nytt för oss är ett skötbord. Vi köper en begagnad vagn (Teutonia Spirit S3) och bilstol (Acta Graco). Sen får vi ärva en vagga som min sambo hade när han var liten (kan användas de första 6 månaderna typ) och sen får vi ärva en spjälsäng och en babysitter :)

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)