Inlägg från: OllesMamma85 |Visa alla inlägg
  • OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    MammaMia88 skrev 2011-11-11 14:37:37 följande:
    Vilken sötnöt

    Min Sandie låg också i säte väldigt länge, hon hade benen mot axlarna men fick inga men alls av detta som tur är.... 
    Fast hon har visserligen varit övervig sedan hon var liten...haha  
    Av de barn som ligger i säte är det tydligen 1 av 1000 som behöver en sån här skena, så det är inte så jättevanligt ändå. Oftast klarar de sig nog bra ändå. Men vi är bara glada att de upptäckte det direkt så han kan ha den nu när han är så liten och inte störs av den så mycket.  
  • OllesMamma85

    Ett litet pepp till er som går och väntar..

    Jag satt i soffan på kvällen och sa "nej jag känner absolut ingenting och att vår skrutt inte verkar vilja komma ut nu".. På natten sen gick vattnet och dagen efter var han ute :) Så allt kan verkligen hända, när som helst! Och kom ihåg, det är sååå värt all väntan och alla krämpor!

  • OllesMamma85

    Vi hade också planerat att ha skrutten sovandes i vaggan som så fint står jämte vår säng. Så skulle jag lätt kunna ta upp honom och amma när han blev hungrig på natten osv. Men ja, allt blir inte riktigt som man har tänkt sig alla gånger.. Vår lilla prins är nu 2 veckor gammal och vägrar sova i sin vagga och det är knappt att han vill sova på egen madrass mellan oss i sängen heller. Helst vill han ligga på mage PÅ antingen mitt eller sambons bröst. Ja.. det blir inte så många timmar sömn varje natt kan jag lova. 

    Just nu är allt upp och ner och jag lever i en enda stor berg -och dalbana. Ena stunden känner jag mig stark och pepp för att i nästa stund känner mig så svag och nere Obestämd Hormoner i hela kroppen i samband med sömnbrist och tusen nya saker att oroa sig över och alla nya känslor och tankar så blir går det åt extremt mycket energi. 

    Så mycket frågor som snurrar...
    Hur ska jag komma undan paniken jag känner när han skriker? Vad vill han? Ska jag låta han skrika eller bära runt honom? Hur ska jag få honom att inte somna så fort jag ammar honom så att han aldrig blir riktigt mätt och därmed vill/behöver äta Minst 1 gång i timmen? Hur ska jag kunna ge mig iväg till stan osv när han behöver äta så ofta? Vart tar jag vägen när han behöver ammas? Om han inte sover på nätterna, hur ska jag orka/klara av att vara ensam hemma med honom hela dagarna (8-10 timmar) medan sambon jobbar? 

    Är det bara nu i början det känns såhär? Går allt detta över eller minskar när han blir lite större?  

  • OllesMamma85
    Serahjay skrev 2011-11-20 20:39:45 följande:
    Idag, 2011-11-20 kl 13:13 föddes vår linnea. 3480 gram och 48 lång. Hade tid för igångsättning kl 10 men åkte in vid 05 efter en natt med riktigt smärtsamma värkar. Det visade sig att tappen var utplånad och var öppen 4 cm. Kl tio sattes jag igång och kl 12 var jag fortfarande öppen 4 cm. Epidural bestämdes att jag skulle få kl ett eftersom jag hade så jäklans ont. Istället fick jag krystvärkar. På tio min vart hon ute. Bråttom hade hon till slut. blev sydd med några få stygn. Sprack bara lite i inre blygdläppen. Nu ligger vi på bb och hon suger på bra på tutten. Är så lycklig!
    Äntligen! Stort grattis! Glad Jättefint namn också!
  • OllesMamma85

    Var just hos BVC och sköterskan rekommenderade Minifom eftersom vår sov har magknip och massor av gaser och därmed inte vill ligga ensam på rygg. Fungerar det bra alltså?! Vore så skönt både för honom och för oss!

  • OllesMamma85
    ArtISkin skrev 2011-11-21 13:34:01 följande:
    Det bästa är att kombinera minifom och Semper magdroppar Glad De kompletterar varandra. Vår lilla Meija skrek nätterna igenom men slutade direkt när vi började med minifom. Vi har fått använda det med alla våra barn. Olyckligtvis så berättade ingen om minifom för mig med vårt första barn så jag gick hemma i tre veckor med vår skrikande son och trodde att jag var världens sämsta mamma. Men sen fick vi minifomrekomendation och han blev som en helt annan bebis.  
    Jag svängde förbi Apoteket på vägen hem från BVC och köpte Minifom i alla fall. Gett första dosen nu när vi kom hem. Hoppas hoppas att det kan göra det  lite lättare för lilleman så hans mage blir bättre! Hjärta Så jobbigt att se att han har ont och får kämpa så. Håll tummarna!

    Sicken tur att du fick nys om Minifom till slut i alla fall! Så onödigt att bebis ska ha ont och vi föräldrar ska behöva stå ut med mer skrik och stök än nödvändigt ju.  
  • OllesMamma85
    ArtISkin skrev 2011-11-21 13:54:11 följande:
    Det kommer säkert hjälpa fint för honom ska du se. Det har hjälpt för alla våra tre Glad Meija har fått det nu i några dagar och har inte skrikit på det viset en enda gång sen hon fick det. Ja man mår verkligen dåligt när man inte kan göra något åt att de har ont Rynkar på näsan Man känner sig så hjälplös. Men som tur är så går det över. Det är väldigt vanligt att de har ont i magen såhär i början.
    Ja vår Olle vill/kan inte ligga på rygg efter han har ätit för han bara fiser och tar i och ser ut att ha jätteont Rynkar på näsan Så han ligger just nu på vårt bröst och sover hela nätterna. På dagarna kan han ju ligga på mage när man har mer uppsyn och koll men det känns inte så säkert på natten. 
  • OllesMamma85

    Tenshioyo: Vår lilla son har också problem med höften efter att ha legat i säte. Han har på fredag haft sin skena i 3 av 6 veckor. Han ska sen ha en speciell byxa ytterligare 6 veckor. Tiden går fort fastän det ibland är lite krångligt. Men det går bra! Hur känns det för er?

  • OllesMamma85
    Fia 82 skrev 2011-11-22 15:05:39 följande:
    Nu har vi fått vår lille son!
    Efter en jobbig igångsättning som inte funkade som den skulle så kom han ut med kejsarsnitt i fredags.
    3875g och 50 cm lång... Hjärta
    Han fick ett snitt på kinden när dom skulle ta ut honom, ser värre ut på bilden än vad det är..

     


    Stort grattis! Jättefin liten kille! Glad
    Vår son kom också med kejsarsnitt och honom råkade de också rispa, men på rumpan. Men som du säger, det ser ju värre ut än vad det är, var ju väldigt ytligt.
  • OllesMamma85

    Min skrutt har fortfarande kvar sin navel och han är 1 månad idag. Men den är fin, inte röd eller irriterad, luktar inte ens särskilt mycket.

Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)