Inlägg från: OllesMamma85 |Visa alla inlägg
  • OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Jaha då är det 16 dagar kvar till den ursprungliga BF men 11 dagar kvar till det är dags för snitt.. Och här är allt lugna gatan Glad Jag har vanliga flytningar och visst trycker det lite neråt när man är uppe och går och sådär, men inga tecken på att vår lilla skrutt skulle vara sugen på att komma ut tidigare, vilket jag känner mig väldigt glad för! Jag kan lätt vänta 11 dagar till och få uppleva ett lugnt och sansat snitt istället för stress in till förlossningen och ett mer akut snitt. Men visst fasiken är man ändå otålig nu! Jag vet inte hur jag hade känt det om det inte skulle bli snitt och jag skulle kunna ha behövt gå typ 3-4 veckor till!

    Bäddat klart vaggan idag med nya söta sängkläder och Tummen-filt, skruttens små kläder ligger där de ska i garderoben, skötbordet är monterat och uppe och fyllt med blöjor, tvättlappar och annat smått och gott, BB-väskan är färdigpackad (förutom lite mer kläder till mig själv), bilstolen står redo i hallen för att sättas in i bilen Hjärta

  • OllesMamma85

    AnnelieJohan:

    Åh stooort grattis till er! Så mysigt :) Och skönt att allt gick bra! Se nu till att vila upp dig.

  • OllesMamma85

    Väldigt bra detta ananastestet ifall det fungerar, med tanke på att färsk ananas är så fruktansvärt gott! Skrattande

    Inga tecken idag heller på att skrutten skulle vilja komma ut, skönt. 10 dagar kvar Hjärta Men h*n har varit väldigt vaken och igång hela dagen, mysigt! Det tycker jag om.

    Jag satt och kikade runt lite på nätet.. Är det någon som har köpt / tänker köpa en amningskudde? Jag hittade en så söt med Tummen på Ellos - är besatt av Tummen just för tillfället och skulle kunna ha saker med honom på överallt Flört

  • OllesMamma85

    Hua, jag är så trött på Försäkringskassan.. De verkar inte vilja bevilja min ansökan om Graviditetspenning Obestämd Så nu hoppas jag att de i alla fall beviljar min sjukskrivning som gäller för samma period (skickade in ansökan om båda för säkerhets skull..).

    Nu är det bara 9 dagar kvar till skrutten kommer och jag har inte fått besked från dem om min föräldrapenning. Alltså hur mycket det kommer bli osv. Vart ska jag vända mig? Eller är det de som ska ge mig besked om det? Känner mig väldigt förvirrad ObestämdHjälp?

  • OllesMamma85
    SilverLadyG skrev 2011-11-01 10:51:06 följande:
    Varför vill de inte bevilja din ansökan? Förstår inte...menar du föräldrapenning? För mig har det tagit långtid tills de har fattat beslut, beslut var inte helt klar men fick pengar den 27de då borde väl allt vara ok. Har du skickat in moderskapsintyg? Ring till FK och fråga exakt vad du måste göra för att bli beviljad ersättning. Alla måste ha föräldrapenning, möjligen att de inte godkänner inkomstrelaterad ersättning men minimum alltså grundläggande måste du väl få. konstigt...
    Det är graviditetspenningen (tidigare kallat havandeskapspenning) som de inte verkar vilja bevilja.. Men föräldrapenning ska ju alla få som du säger, även om det är minimum. Men jag vet inte hur många dagar/vecka man ska välja för att dagarna ska räcka till (så sambon kan vara hemma 3 månader sen också..) osv. Jag är verkligen så dålig på sånt här Obestämd Jag får väl ringa dem och prata med dem innan jag gör någonting mer.. Känner mig bara lite stressad eftersom det endast är 9 dagar kvar innan skrutten ska komma! Vill ju att i alla fall föräldrapenningen ska vara klar då och flyta på med utbetalningar osv när vi kommer hem.
  • OllesMamma85
    Tiger Af Lilja skrev 2011-11-01 10:53:24 följande:
    Lycka till idag ARTLSKIN snart får snusa bebis :)Jag har heller inte fått besked om fp :/

    Jag väntar på bebis, bebis som jag trodde skulle komma för tidigt, går i i vecka 39 imorgon..
    Men när jag går, gör det sååå ont vid tappen och underlivet, samt bäckenet, magen hänger så låg.
    Annars är bebis lugn som en filbunke, knölar bara ibland.
    Nu  väntar man och längtar, får en hel del känsloutbrott är helt hormonhysterisk!
    Vill föda barn, genast.
    Jag är inloggad på deras hemsida nu där man kan räkna ut vad man får om man tar ut antal dagar/vecka baserat på inkomst osv... Men det är krångligt! Så jag ska ringa dem och prata med dem innan jag gör någonting mer och rör till allting ännu mer själv.. Flört
  • OllesMamma85
    111202 skrev 2011-11-01 11:22:37 följande:
    När vi ändå talar om FK måste jag fråga.. Hur gör man med pappans dagar? är det några papper man ska skicka in? Och om föräldrapenning, är det samma papper som jag skrivit i?

    Har ju inte haft en tanke på hans del i försäkringskassan, utan haft fullt upp med mitt egna, sjukskrivning, gravidpenning, föräldrapenning.. så kom jag och tänka på det här om dagen. Fick lite smått panik.

    Har letat på deras hemsida men hittar ingenting om pappans del i det hela. Har gjort ett bankID till honom så han kan komma in på deras sida, tänkte man kunde anmäla där igenom, men hittar ingenting.

    Någon som vet?
    Det undrar jag också. Kommer hans föräldraledighet/föräldrapenning ingå i de dagarna som det står på mig när jag är inloggad? Obestämd Tillfällig (som de 10 första dagarna..) kan man tydligen anmäla genom att ringa eller skicka SMS när bebisen väl kommer bara så ordnas det i efterhand sen.
  • OllesMamma85

    Försäkringskassan är ju helt otroliga alltså... Jag har skickat in blanketter med min årsinkomst osv 1000 gånger i samband med att jag varit sjukskriven och så nu under graviditeten. ÄNDÅ kan de som har hand om föräldrapenning inte se de uppgifterna så de får skicka hem ännu en blankett om inkomst som jag måste fylla i innan de kan säga vad de kommer basera föräldrapenningen på... Jag blir så trött. Kan de inte prata med varandra för att underlätta lite kanske? Obestämd Ja det är väl bara att gilla läget.. fastän man känner sig jätteförvirrad och superstressad.

  • OllesMamma85
    SilverLadyG skrev 2011-11-01 12:43:08 följande:
    FK suger, det alltid krångel och skit med dem. Man måste väldigt tidigt börja ansöka om fp och annat. Jag skickade in min ansökan i juli, sen i slutet av augusti fick jag en blankett för studenter och nu fick jag mindre fp än jag hade ansökt, alltså färre dagar. Sjukt, alltså de har haft tid sen juli att fixa allt men icke....
    Men så fort du har skickat in papper som de kräver, ring till de varannan dag och irritera de, så att beslutsfattandet går snabbare.
    Jo, jag skickade in min ansökan i augusti men fick nog aldrig hem några papper om inkomst osv som de Nu säger att de behöver och vill ha? Även fast jag har skickat in flera blanketter med min inkomst pga min sjukskrivning.. Det är samma företag men de kan inte se alla uppgifter beroende på vilken avdelning de jobbar på. Så dåligt. Jag blir bara matt av allting.. Men nu får jag väl fylla i den jäkla blanketten och hoppas att det går fort efter det sen.
  • OllesMamma85
    Gravid  BF-lista  Gravid

    1:e November - Artlskin
    1:e November - prutten
    1:e-8:de November - MammaMia88
    5:e November - Love11
    6:e November - AnnelieJohan
    7:e November - Demus
    9:e November - Tanya
    9:e November - joonnal
    10:e November - SkruttensMamma85
    10:e November - Huleni
    11:e November - Veronica80
    12:e November - QladyG
    13:e November - Sofiia2
    15:e November - Tenshioyo
    15:e November - Strawberri
    17:e November - Joel82
    18:e November -  babyväntan
    19:e November - Beccas Krypin
    19:e November - The Frog
    20:e November - Kat91
    21:e November - SofiaF
    22:e November - Niini
    24:e November - angelfire5
    24:e November - lilalani
    24:e November - Smulan1985
    25:e November - 0911
    26:e November - em8707
    27:e November - Wilde
    29:e November - Msvik

    Baby Underbara bebisar Baby

    31:e Oktober - AnnelieJohan - Wilma
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)