Inlägg från: OllesMamma85 |Visa alla inlägg
  • OllesMamma85

    Beräknad födsel i November? Se hit! :)

    Det håller jag absolut med om Wilder! :) Jag har 2 äldre systrar som har 3 barn var så det är kanon!

  • OllesMamma85

    Vi har just varit på kurs/föreläsning om förlossningsförlopp och smärtlindring. Snurr snurr! Glad Spännande som tusan men samtidigt väldigt läskigt. Mixed emotions med andra ord! Någon annan som varit på en föreläsningen om det?

    Man får så mycket att tänka på. Hur kommer vår förlossning att bli? Vilken smärtlindring kan vi tänka oss / vilken vill vi absolut Inte ha? Osv osv... Jag funderar på att önska ett rum med badkar, har hört och kan tänka mig att rejält med värme kan hjälpa mycket mot smärtan. Är dock osäker på lustgas - just för att de säger att man känner sig lite berusad och snurrig och "tappar kontrollen" samt att man kan få minnesluckor. Även osäker på ryggbedövning. Min syster tog det och hon domnade bort i hela benen och fick svårt att hjälpa till själv i förlossningen.. Obestämd Men det är ju självklart olika för många verkar ha positiva tankar och erfarenheter från ryggbedövning också. De pratade även om TENS som man tydligen kunde få hyra med sig och använda med värkarna när man fortfarande går hemma, kändes som ett bra alternativ sådär i början av förlossningsarbetet.

    Vilken smärtlindring funderar ni på? Vad har ni för tankar om de olika?

  • OllesMamma85
    ArtlSkin : Jättebra att få höra erfarenheter och tankar tycker jag! Glad Men som du själv vet då så är ju alla förlossningar väldigt olika och det är väl bara det man får försöka komma ihåg känns det som. Man kan aldrig veta hur det kommer bli, oavsett hur mycket man vill och försöker planera så det är väl som du säger att det allra bästa är att ta det lite som det kommer sen. Känns dock svårt när man är ett kontrollfreak som jag själv FlörtWilder : Nejdå, inte ska du känna dig utanför! Glad Ja det finns mycket att välja på! Vissa saker känns ju helt uteslutet medan andra är ett Kanske. Ska man föda naturligt eller ta hjälp av medicins smärtlindring? Det tål att tänkas på.
  • OllesMamma85
    typtildaduvet skrev 2011-09-08 20:17:25 följande:
    Hänger på här :) beräknad den 25/11 :)
    Hej och välkommen! Glad
    Tanya skrev 2011-09-08 23:52:20 följande:
    Hej hej, hoppar in här jag med. har BF 9 November, alltså 9 Veckor kvar :D Jag är 21 år och den här lilla killen blir mitt och min sambos första barn.

    Efter 5 månader av hårt slit som butiksbiträde då jag i princip misshandlat mina svullna fötter genom att gå och stå i heeelt fel skor, så har jag nu bara 2 veckor kvar på jobbet och det känns både skönt och jobbigt. Jag sysselsätter mig gärna med mycket så att tiden går fortare då jag lätt blir uttråkad! Men samtidigt måste man ju ta vara på kroppen och vila upp sig innan dagen med stort D.

    Just nu väntar jag på beslutet ang min ansökan till föräldrapenning, Hoppas på att den blir beviljad då jag bråkat som en jäkla galning med dom i 4 månader.

    Såg att ni gjorde listor på vad som kan vara bra att ha med sig till förlossningen, men vet någon nån sida där de skrivit upp allt som kan vara bra att ta med?     
    Välkommen! Glad
    Ja alla går vi nog och väntar på besked från försäkringskassan och de är ju inte direkt snabba.. Men bättre tålamod lär vi få skaffa oss nu när småttingarna snart kommer också Flört

    Det finns trådar som enbart handlar om vad man ska/bör ta med sig i sin BB-väska. Kanonbra! Min barnmorska sa att vi skulle packa allt vi kunde komma på, hellre att ha med för mycket så man har möjligheter i alla fall än att ha alldeles för lite. Man får ju ändå ett eget rum på förlossningen så man kan lyssna på vilken musik man vill osv Glad Men sök på lär du hitta bra trådar med detta ämnet!
  • OllesMamma85
    Tanya skrev 2011-09-09 09:59:19 följande:
    Okej :) Det ska jag göra!

    Igår besökte jag BM då jag gick in i V.32. Det visade sig att livmodern inte växt till sig sen förra besöket, alltså den låg lite under "kurvan" de går efter. Är det någon som har erfarenhet av detta? Fick höra att jag inte ska oroa mig, men den där kurvan är som inpräntad i huvudet.. Så nu är man bokad för ett besök nästa vecka också för att kolla att allt e bra.

    Är det föresten fler än jag som börjar känna mindre rörelser från bebisen? Jag tyckte jag läste/hört att från V.32 är det normalt att de blir färre pga att det är så trångt där inne.  
    Jag är i vecka 30 nu och följer kurvan "som man ska".. Men det är ju bra om de märker att man hamnar lite efter eller före att man får komma tillbaka ganska fort igen för att kika igen. Mycket kan ju hända på en vecka Glad

    Jag tycker jag känner av skrutten mer än någonsin just nu. Det är liksom inte bara såna där tydliga starka sparkar utan mer att den rör sig runt där inne i magen Glad Men det kanske känns mindre sen som du säger, just för att de inte har så mycket utrymme att röra sig på längre.
  • OllesMamma85

    Ville bara säga att vi köpte vagn igår! Jag är SÅ lycklig och nöjd! Skrattande Den står här hemma i vardagsrummet nu och jag längtar tills jag får ha min skrutt där i och gå ut på låååånga promenader!

  • OllesMamma85
    Tanya skrev 2011-09-09 10:12:42 följande:
    Nej precis, jag litar på att dom gör allt i sin makt för att ta tag i eventuella problem som kan uppstå! Nu sitter jag iaf som en hök och vakar över magen för att känna efter eventuella rörelser :)

    Ja när jag va i V.30 kunde jag t.o.m se en fot tryckas ut! Det är så sjukt häftigt, skulle kunna sitta en hel dag och bara glo på magen när den rör sig. Mys!  

    Vad blev det för vagn? :)   
    Ja det är verkligen häftigt när man kan se hela magen röra sig Glad Du ska se att du inte har någonting att oroa dig för med din lilla/lille!

    Det blev en Teutonia Spirit S3 Skrattande Vi kikade i butik först men då skulle den gå på 9500 kr (!) och det kändes inte alls rimligt. Så vi kikade på Blocket och hittade en för 4700 kr istället Skrattande (dock en årsmodell 2010 istället för 2011 men de ser precis likadana ut). Nu är det bara skötbord kvar. Har ni ordnat det mesta? Glad
  • OllesMamma85
    Tanya skrev 2011-09-09 10:42:24 följande:
    Ohoj! Har aldrig hört talas om den modellen men gud va bra att ni hittade en för billigt pris! Skrattande Så länge ni känner er bekväma med den så är det ju kalas! Vi körde på en klassiker.. Emmaljunga Edge Duo.. men denna fick vi i present av mina föräldrar så de ska ha mycket tack för att vi slapp betala det saftiga priset för denna.

    Årsmodeller tycker jag inte spelar någon roll, vi har också en i 2010 modell, ser exakt likadan ut som den för 2011 Tungan ute

    Jaa, vi hade ju en babyshower förra veckan, och nu ser det faktiskt ut som att vi har allt! Skötbord, spjälsäng, kläder, oljor/salvor, leksaker, babygym, blöjor.. you name it. Det enda som fattas är väl de små sakerna som nagelsax för bebisen, amningsinlägg och så.. kommer säkert på massa mer med tiden! Tungan ute
    Vad roligt med en babyshower! Skrattande Och att ni fick så mycket fina och bra saker! Det kanske man ska ordna Flört
    Serahjay skrev 2011-09-09 10:44:47 följande:
    Jag ska till BM på tisdag så då får vi se vad hon säger om mitt sf mått. Jag ska iaf ligga på kurvan.. På tisdag är det två veckor sen och då låg jag på 26. (v 27).

    Nu Börjar magen bli riktigt jobbig. Jobbigt att gå i trappor för det känns som ungen ska ploppa ut. Och ofta är magen spänd och jobbig. Brösten har börjat göra ont igen. Dom små röda kärlen har börjat visa sig. Så jag antar att dom börjat växa igen? eller?Vad kul att du fixat en vagn. Måste kännas skönt! Vilket skötbord hade ni tänkt er att köpa då?
    Det om ömma bröst känner jag igen, men inte några röda blodkärl? Mina är typ lika stora som alltid känns det som, inte blivit någon Pamela Anderson i alla fall Flört Håller dock med om att det börjar bli lite tungt och jobbigt med den stora magen. Speciellt att den blir så spänd och hård emellan åt.. Sammandragningar har jag hört att det är, kroppen som förbereder sig på vad som komma skall.

    Jag vet inte riktigt, jag vet inte om jag är sugen på en stor och fast möbel som tar upp en massa plats. Men samtidigt känns det viktigt med en bra plats för man kommer ju spendera mycket tid tillsammans med skrutten där Glad Det finns ett skötbord på IKEA som man kan fälla ihop om man vill och därmed kan ta med sig när man ska åka på semester osv. Men jag vet inte.. Vad ska ni ha för skötbord? Några tips?
  • OllesMamma85

    Ville bara kika in och se hur det går för allihopa? Glad
    Varit så galet trött idag.. Vaknade vid 10 och kröp sen ner under täcket igen vid 13, vaknade nu. Hua, kanske är det ruskvädret som gör att man blir extra seg. Skrutten i magen verkar dock vara superpigg Glad

    Är det bara jag som känner att man nästan börjat räkna ner på riktigt nu? "Bara" 10 veckor kvar nu! Känns just nu som en hel evighet.. Jag vill ha min skrutt NU!

    Känner att jag börjar tröttna på min gravidkropp (om man nu får känna och säga så...?) Obestämd Var ute på middag med vänner igår och det togs kort som hamnade på Facebook och när jag såg dem idag, ja låt oss säga att jag inte direkt tyckte om det jag såg.. Jag har gått upp en hel del redan (gått från 64 kg till 77 kg) men alla säger att jag är så fin och att jag baaara har mage. Dubbelhakan då? Rynkar på näsan Ursäkta gnället mina vänner...

  • OllesMamma85
    ArtISkin skrev 2011-09-11 16:35:54 följande:
    Jag förstår dig precis. Jag är också så otroligt trött på gravidkroppen. Och att inte orka göra någonting. Och oja, man räknar ner. Mindre än 50 dagar kvar nu Glad Men ändå är "snart" inte snart nog.
    Nej exakt, "snart" känns inte alls så snart. Jag har 64 dagar kvar innan det är tänkt att skrutten ska komma.. Har 3 veckor kvar i skolan innan jag ska vara hemma. Men det känns ändå svårt att veta vad man ska göra för att få tiden att gåååå?
Svar på tråden Beräknad födsel i November? Se hit! :)