• Blingbling

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Zinfandel skrev 2013-04-13 19:06:47 följande:
    Sorry, tänkte att det kanske såg märkligt ut när jag bara kopierade 

    Nä..men jag blev bara glad för att du förklarade vad "ja" betydde - så tack för upplysningen
  • Blingbling
    siolina skrev 2013-04-16 15:09:28 följande:
    Nej, jag får det så pass sällan att jag aldrig har tänkt på det. Nu blev jag mest nyfiken, just för att jag får det så pass sällan och jag fick det precis när jag var nygravid, dvs i vecka sex. Detta munsår var mindre än de brukar vara på mig och har läkt ut snabbare fast jag inte har behandlat det.

    Hmm...känner igen det där med munsår och graviditet. Brukar annars aldrig ha munsår, men just de gånger jag varit gravid brukar det dyka upp ett i mungipan...så jag känner igen din situation! Funderar starkt på att kolla upp ifall jag har något immunproblem- vilket jag mkt starkt tror mig ha - så det kan eventuellt finnas en sådan koppling mellan munsår och immunproblem och graviditet...
  • Blingbling

    Undrar lite över om man blir "botad" för framtiden ifall man blir gravid och får en bebis med hjälp av immunbehandling? Alltså lugnar det här aggressiva immunförsvaret ner sig permanent, eller måste man på en ny immunbehandling om man vill bli gravid igen? Någon som vet?

  • Blingbling
    april12 skrev 2013-06-03 11:20:35 följande:

    Om du vill så vore det jättesnällt om du ville berätta i tråden också, hur han resonerar. Så man vet vilka argument man kan föra med svenska sjukvården ifall man ställs inför det dilemmet..

    Kanske ändå inte är så smart då det kan finnas svenska läkare här inne som också läser tråden, argumenten kan i så fall kanske bli verkningslösa... Bara ett tips 
  • Blingbling
    Zinfandel skrev 2013-06-04 20:35:22 följande:
    Ring Dr D och fråga vad han föreslår  Återkom gärna med svaret, nyfiken!!  

  • Blingbling
    Snart lycklig skrev 2013-06-04 21:19:59 följande:
    Tack f svar angående doser, TWH och April12. Någon meta som tar D-vitamin och Omega3?

    Jag tar både Eskimo ren fiskolja (en tesked på morgonen och en tesked på kvällen) och D-vitamin (3000 IE/dag, men läste tidigare i tråden att en del tar upp till 4000 IE...funderar därför på att öka detta om jag skulle bli gravid). Kan tyckas ganska mycket i dosering, men jag testar genom detta att själv försöka lugna mitt immunförsvar, innan jag eventuellt drar till Aten.
  • Blingbling
    april12 skrev 2013-06-06 21:47:06 följande:
    Ni som äter albyl minor tar ni en halv tablett eller 1/3 i förebyggande syfte? Hela cykeln? Ska man sedan gå över till trombyl vid eventuellt plus?

    En halv Albyl Minior är för mycket, det som man som mest ska ta är 1/3 dels tablett! Tar man en tredje dels tablett så blir det ca 95 gram och då håller man sig under de 100 gram som är maxdos när det gäller graviditet - högre dos kan skada ett embryo. Trombyl ligger som bekant vanligtvis på 75 gram och det motsvarar ungefär 1/4 dels Albyl Minior.
  • Blingbling

    Hej alla "Aten-experter" här inne i tråden Jag är lite nyfiken på ifall någon vet om man i de grekiska apoteken även kan köpa ut progesterontabletter (vagiatorer) receptfritt? Vet ju att vissa mediciner som här hemma är receptbelagda i t.ex. Grekland är receptfria...därav min fråga

  • Blingbling
    södertjej skrev 2013-08-21 19:06:22 följande:
    Hej Bling bling. Jo det går att köpa progesteron receptfritt i grekland, det heter utrogestan och är tabletter som man sväljer. När jag frågade dr D om detta sa han att de var bättre än de man tar vaginalt. 

    Gulle dig Södertjej, tack för snabbt och informativt svar! Jag har ju ett gäng MF bakom mig och har följt den här tråden sedan nyår ungefär och lärt mig enormt mycket - saker som jag aldrig annars haft en aning om. Jag har ju tidigare, så fort jag blivit gravid, direkt fått en influensa på ett par dagar och efter det har en feber- och bakfyllekänsla och en enorm frossa på kvällarna, hängt med fram tills mina missfall varit ett faktum. Efter att ha läst den här tråden har jag förstått att det förmodligen är mitt immunförsvar som går "bananas" så fort det blir plus. Därför har jag sedan i våras gjort en hel del saker för att pressa ner immunförsvaret på egen hand och sedan ÄL för en månad sedan så mår jag prima ballerina - trots att jag plussade den 1 augusti och i dag just gått in i vecka 8 Nu ska jag inte ropa hej än, men jag mår riktigt bra och för första gången håller sig kroppen lugn, det är inget "krig" som pågår inom mig - vilket jag verkligen märkt av tidigare graviditeter. En läkare har skrivit ut progesteron vagiatorer till mig, men nu fick jag häromdagen höra att läkaren tycker att jag bara ska ta dem till vecka 10 och sedan trappa ner. När jag läser om immunläkare som säger att om man har immunproblem vid graviditet så bör man ta progesteron till och med vecka 16 är i hamn. Hur länge har ni som använt progesteron tagit det näringsämnen varit gravida? Har ju förstått att det först efter vecka 12 som moderkakan helt tagit över verksamheten och att få progesteron fram tills dess kommer att vara ett krav från mig, kommer vägra nedtrappning före dess! Om en vecka ska jag till en ny läkare som ska göra ett VUL för att kolla så allt ser bra ut. Är det då som jag specifikt ska be att de mäter hinnsäcken också?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!