• TWH

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej, sitter i väntrummet hos dr D, träffade precis Ljusgläntan. Ni som inte får hjälp av dr efteråt - har ni kommit överens/betalat för support efteråt? Ljusgläntan berättade precis att dr får oerhört mkt mail från framför allt oss svenskar, berättade han. Han hinner inte läsa mailen och han vill att vi följer den plan som är lagd, skickar de provsvar vi har kommit överens om. Något att tänka på för oss alla:) jag återger vad han sagt till Ljusgläntan.

  • TWH
    Snart lycklig skrev 2012-07-10 13:48:45 följande:
    Lycka till, skulle det ju naturligtvis stå....

    Tack, både bra o dåliga nyheter för oss😳, jag skriver detta så att fler kan läsa som har samma problematik. Vårt embryo såg bra ut i stlk för att vara vecka 6+1, däremot ser hinnsäcken alldeles för liten ut för veckan, den ser ut att vara v 4+6. Detta, menar dr, är ett typiskt fall av immunologiproblem. Imunförsvaret angriper tillförseln av näring (blodtillförsel o därmed syre o vad det nu är), genom att klottra ihop små proppar som täpper till, därför växer inte hinnsäcken som den ska, till slut slutar embryot också växa o dör. Han trodde vi har chans att rädda embryot då den fortfarande är tillräckligt stor, genom IL ikväll o öka progesteronet till 2 ggr dag. Han säger att förmodligen har fragminet räddat embryot hittills. Vi ska tillbaka på tor igen, vi åker ibte hem förrän då, för att kolla blodvärden etc igen. Så nu gäller det att ha tur!!
  • TWH
    Zinfandel skrev 2012-07-10 14:00:48 följande:
    Det här med svettningar är helt klart ett av hans favoritsymtom!! Antagligen hänger de samman med hormonförändring i kroppen vid graviditet. Vi har nog alla fått en mer eller mindre detaljerad behandlingsplan men ofta räcker det inte att "hålla sig till den", har man frågor kring den så måste man ju få fråga. Det är ett precisionsarbete och det är vitkigt att allt blir rätt så det borde onekligen ligga i hans intresse. Han skulle kunna göra det mycket enklare för sig. För er som är på plats så kan ni föreslå att han tex gör receptmallar och remissmallar som bara är att ändra namn på samt ett bättre infoblad kring medicineringen för att undvika så många småfrågor som möjligt. Sådant kan vi sedan sköta emellan oss så besparas han en massa "onödiga" mail.

    Dr D, jag berättade att det finns ett forum för oss som har eller kommer att besöka honom och att fler väntade på svar. Han sa att han vill hjälpa så många som möjligt men att han för närvarande får ca 40 mail om dagen från svenskar. Han verkade uppriktigt ledsen för att inte kunna hinna svara. Hsn bad mig framföra att han vill hjälpa alla (han hade stått på förlossning hela natten innan han träffade oss, emergency...) men vet inte hur. Han bad om att endast skriva enligt den plan som är lagd, dvs faktabaserade blodprov el annat som man kommit överens om. Han tog som exempel att han inte behöver veta om man har haft svettningar på natten om man inte specifikt har kommit överens om att det ska rapporteras.(svettningarna säger han är tecknet på när immunförsvaret går igång, dvs mkt svettningar, aggressivt immunförsvar just då om jag föstår saken rätt). Jag framför bara vad han sa till oss, han har full förståelse för att vi är i behov av stöttning men bad oss tänka igenom om vi verkligen behöver hjälp just nu. Vi kanske får bolla med varandra än mer och försöka minska vårt mailande (jag känner mig skyldig då jag häromdagen skrev en oväsentlig fråga om jag även skulle ta trombyl)😉 En annan intressant sak - han påstår att kvinnor m blodgrupp O mer ofta har immunproblem! Jag har det..
  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-10 15:31:42 följande:
    Men om han inte ens kan svara på vilken dosering han rekommenderar av ett läkemedel eller när man bör ta blodstatus, då förstår jag faktiskt inte varför vi alls ska betala honom för "support" under graviditeten. Det är trots allt ganska avgörande frågor... När det gäller svettningar så bad han specifikt att jag skulle rapportera detta till honom asap, annars hade jag såklart inte gjort det.

    Jag håller med dig, om ni har kommit överens om det så ska du rapportera det såklart! Vi får hjälpas åt, han undrade också varför vissa kan få blodprov i sverige o andra inte. Jag berättade att egentligen måste man ha remiss för sånt men att vissa har kontakter, han sa också att ett blodprov aldrig är akut exakt en viss dag så vi behöver inte ha panik, tex så ska vi mäta hcg om en vecka, en el två dagar till el från spelade ingen roll.
  • TWH
    Snart lycklig skrev 2012-07-10 15:17:37 följande:
    TWH, vilken tur att ni åkte till Dr D precis nu!!!! Hoppas nu allt går vägen. Jag hoppas verkligen det! Kanske också skönt att få en förklaring..........

    Ja, ibland ska man ha tur - om detta går att ordna🌺
  • TWH

    ni som har överenskommelser m honom att rapportera måste såklart göra det men jag misstänker att det är många fler än oss här som kommunicerar m honom fr Sverige:) tycker ingen ska känna sig dum, det var inte så han uttryckte sig, utan bara att vi framöver är sparsmakade i antal mail:)

    Zin, jag är också O-

  • TWH

    Dessutom berömde han oss svenskor därför att vi var enklare att ha att göra med då vi är öppna för hans immunteorier medan grekiskorna ofta ber honom dra åt h-e när han pekar åt det hållet. Han verkar gilla oss trots mailbombing he he

  • TWH
    Hjärtefröjd skrev 2012-07-10 15:48:51 följande:
    Håller tummarna för er!

    Kunde han se nått hjärta slå, eller var det alldeles för tidigt? 



    Ja, han såg hjärtat slå m mkt svagt, jag såg det också!

    Zin, vi frågar honom på tor om det finns ngt vi kan göra för att underlätta så får vi se vad han säger:)
  • TWH

    Nu är det visst bara jag som skriver men visste ni att han, dr D, personligen har jobbat nära Alan Beer? Det visste inte jag men det ökar ju trovärdigheten en hel del.

  • TWH
    Snart lycklig skrev 2012-07-10 16:58:25 följande:
    TWH, ta gärna på torsdag upp det som Myran gav förslag på. En speciell e-mailadress för oss som gör IVF och utredening hos honom, samt för oss som betalar för support vid graviditet. Alltså för alla oss som träffat honom personligen.

    Ett mycket bra förslag! Säg också att vi inte kommer lämna den vidare, för det tror jag ligger i alla våras intresse.



    Jag ska ta upp det m honom så får vi se !
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!