• Anonym (Jordgubben)

    Hur många av er lever med erat andrahandsval?

    Undrar hur många av er som lever med erat andrahandsval till partner på grund av att ni inte fick den ni ville ha?
    Hur fungerar det?
    Ångrar ni er?
    Är ni lyckliga trots allt?

    Jag har en trygg pojkvän men det känns som att jag aldrig kan få den där himlastormande förälskelsen men ändå älskar jag honom.
        
    Killen som jag var dökär i var snygg, underhållande, självsäker, attraktiv och vi hade ett grymt sexliv men jag fick reda på senare att jag bara var en i mängden av hans erövringar :(. Självklart tog det slut och jag skulle ändå aldrig kunna behålla honom. 

  • Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?
  • Anonym (Avondale)

    Jag lever med mina barns pappa...han är inte ett andrahandsval men det känns lite så då jag kommit till insikt de senaste två åren .

    Jag vill leva med en kvinna, och inte en man. Antingen själv, och om jag hittar någon ny kommer det vara en kvinna. Aldrig mer en man.

    Känner mig falsk mot honom som inte berättat det, men jag tar en dag i taget och funderar verkligen på vad och hur man gör detta bäst.

    Därför kan jag känna att denna tråden träffade mig, var skönt att läsa det ni skrivit!           

  • Anonym (Nu är det jag..)
    Anonym (Avondale) skrev 2013-05-21 20:22:02 följande:
    Jag lever med mina barns pappa...han är inte ett andrahandsval men det känns lite så då jag kommit till insikt de senaste två åren . Jag vill leva med en kvinna, och inte en man. Antingen själv, och om jag hittar någon ny kommer det vara en kvinna. Aldrig mer en man. Känner mig falsk mot honom som inte berättat det, men jag tar en dag i taget och funderar verkligen på vad och hur man gör detta bäst. Därför kan jag känna att denna tråden träffade mig, var skönt att läsa det ni skrivit!           

    Om jag får fråga: har du varit helt nöjd med att leva med en man till för två år sedan? Vad gjorde att du ändrade dig?:
  • Anonym (pelle)

    Det visade sig att mitt förstaval inte kunde få barn så jag är glad att det inte blev hon

  • Anonym (Avondale)

    Jag har varit nöjd första fem av tio åren. Har alltid varit bi och även träffat tjejer innan oss. Så egentligen handlade det inte om att jag inte älskar honom eller så, klart jag gör. Men det är en otroligt knepig känsla. Och känner mig ju otroligt elak. Men har än inte bestämt om jag vill separera eller inte. Men det känns som en pusselbit saknas hela tiden...


    Anonym (Nu är det jag..) skrev 2013-05-21 23:19:03 följande:
    Om jag får fråga: har du varit helt nöjd med att leva med en man till för två år sedan? Vad gjorde att du ändrade dig?:

  • Jossofräs

    Min kille är helt klart mitt förstahandsval, kan inte ens föreställa mig att leva med någon annan. Jag skulle aldrig vilja leva tillsammans med ett andrahandsval och jag skulle aldrig acceptera att vara ett heller.

  • Anonym (Otrogen)

    Träffade en kille som var min sambos totala motsats. En kille som tog sig tid för mig och satte mig i första rummet. Jag föll som en fura för hans charm, uppvaktande av mig och för hans matlagning (sambon lagade aldrig mat, jobbade jämt och jag fick sköta hela hushållet).
    Av någon så fånig anledning som vad skulle familjen/släkten säga om jag bytte kille när jag var sambo med någon som i deras ögon var bra? Så avslutade jag relationen med den andre killen. Det har gått 9 år sedan vi sågs, men jag drömmer fortfarande om honom och undrar ofta hur mitt liv hade varit om jag istället hade valt honom.

    Visst lever jag ett lugnt liv med en man som säger att han älskar mig, men jag är ensamstående i vår relation eftersom jag får sköta allt... 

  • Anonym (Greta)

    Bara för att man faller för någon betyder inte det automatiskt att den personen är ett förstahandsval. 

    Det krävs mycket för att det ska stämma med hur man vill ha sitt liv och vill inte personen samma som jag kan det omöjligt vara ett förstahandsval även om man blivit förälskad.

    Förstahandsvalet är ju  någon som vill samma som jag vill, som har egenskaper jag eftersträvar och vill ha och som  vill mitt bästa .  

    Att falla passionerat för någon som inte alls hör hemma i ens liv är INTE samma som ett förstahandsval.

    Jag tror många behöver tänka efter lite i vad ordet egentligen betyder. 

  • läderfejs
    mimmisigrid skrev 2013-05-21 20:00:06 följande:
    att leva med ett andrahandsval, Jag skulle skämmas om jag var DU/NI som gör detta. 
    Fyfan eran stackars sambo/partner som lägger ner sin tid på er när den personen kunde bli ÄLSKAD på riktigt av någon annan.. fy att göra så mot en annan människa..
    jag försökte få en tjej men fick nobben... fem år senare så kontaktade hon mig när hon såg mig på en dejtsajt...
    under de åren som gått så vet jag att hon hade förhållanden med minst tre olika killar... jag svarade henne inte... ibland har man tur och är medveten om att man är andrahandsvalet... skadat gods.... vem fan vill vara det?
  • cazh82

    Nej, skulle aldrig stå ut med att leva med en man jag inte var riktigt kär i.

    Är självständig, valde att vara singel riktigt länge istället för att ta någon bara för att. Vem vill vara någons andrahandsval förresten?

    Valde någon som jag är tokig i, något annat hade aldrig fungerat eftersom jag skulle bli en kvinna jag inte skulle vilja vara.

  • Brunhilde
    Anonym (dumt) skrev 2013-05-21 20:16:46 följande:
    Brunhilde, du har en poäng. Jag efterkonstruerar att min man som jag nu lämnar inte var mitt förstahandsval. Det var han nog inte från början - dvs dag 1. Men sen blev han det i alla år. 

    Hörde om en man som sa till sin fru - "Jag har ändå aldrig älskat dig", när de skilde sig. Sånt biter sig fast. 20 år av bortkastat lur. Men det är nog som du säger att man ses sina tidigare förhållanden som rosa skimmer. Jag är just i det. Men inser att rosa skimret börjar grumla upp sig och bli både grått och svart. 
    Den mannen som sa det, sa det nog som ett försvar. Illa att ord som antagligen inte betyder något kan bita sig fast.

    Jag tror mycket på att vi konstruerar vår egen verklighet. Ta godbitarna ur det förgångna, men låt det vara det förgångna. Det finns en anledning till att det faktiskt är historia.

    Det formar dig till den du är idag, men låt dig själv njuta av att du är erfarnare, självständigare, vet vad du inte vill ha (i bästa fall vad du vill ha).
Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?