• Anonym (Jordgubben)

    Hur många av er lever med erat andrahandsval?

    Undrar hur många av er som lever med erat andrahandsval till partner på grund av att ni inte fick den ni ville ha?
    Hur fungerar det?
    Ångrar ni er?
    Är ni lyckliga trots allt?

    Jag har en trygg pojkvän men det känns som att jag aldrig kan få den där himlastormande förälskelsen men ändå älskar jag honom.
        
    Killen som jag var dökär i var snygg, underhållande, självsäker, attraktiv och vi hade ett grymt sexliv men jag fick reda på senare att jag bara var en i mängden av hans erövringar :(. Självklart tog det slut och jag skulle ändå aldrig kunna behålla honom. 

  • Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?
  • Anonym (Jordgubben)
    Anonym (xP) skrev 2013-05-24 13:14:16 följande:
    Jag lever just med en pojke som förlorat allt hopp för framtiden och respekt för sig själv. Jag kommer aldrig komma över tanken på att han är med mig för att han inte tror att han kan få någon annan, för att han inte tror att någon annan vill ha honom och för att han är rädd för att vara ensam. Det är inte så att han längtar efter någon annan (tror jag) men han verkar liksom inte ta mig för att jag är förstahandsvalet om man säger så. Jag tror inte att jag någonsin kommer få honom att erkänna det och jag klarar inte av att leva med vetskapen länge till. Håller på att bryta upp. 

    Bryt upp för din skull.
  • Anonym (med 1:ahandsval)

    När jag var ung träffade jag en man som var några år äldre än mig, ett ouppnåeligt mål, man kan säga att han under många år var mitt förstahandval. Den jag alltid hoppades få se på fester, på affären eller när jag strosade omkring i stan. Han var verkligen den jag drömde om att någon gång få "ha". Vi småpratade några gånger och jag försökte flirta mig in hos honom. Han var extremt snygg, hade glimten i ögat och var (såklart) ständigt upptagen med andra tjejer än mig.
    Flera år och förälskelser (med andrahandsval) senare, lyckades jag äntligen få mitt förstahandsval på kroken. Jag dumpade genast min dåvarande pojkvän och efter några år gifte jag och mitt förstahandsval oss. Vi är fortfarande gifta. Jag kan bara hålla med om det som zingo skriver "Det är lätt att glorifiera något som är oåtkomligt." Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan min man, men de känslor jag hade för honom under de år då han var mitt förstahandsval är inte de känslor jag har för honom idag. Så länge man inte lever med någon på heltid så är det svårt att tröttna på varandra och att se den andres brister. Om du tycker om den du lever med idag, och ni har ett bra liv tillsammans så tycker inte jag att du ska se den andre mannen som ditt förstahandsval. Försök att glädjas åt det du har nu istället.

  • Anonym (Måsen)

    Jag stötte på en tjej för sju år sen, fick nobben. Hon har haft förhållanden med olika killar under den här tiden. Jag har tänkt på henne ibland, är väl för jag sett henne på datesidor. Nu hade hon varit inne på min profil några gånger senaste dagarna. Om hon skriver kommer jag nog svara, prata kan man alltid. Men jag vet inte om jag skulle vilja träffa henne. Jag vill inte känna mig som andrahandsvalet.

  • Lindsey Egot NO1

    Av respekt mot andrahandsvalet bör du ju avstå denne eftersom det inte är rätt mot den personen.
    Vem fan vill vara andrahandsvalet?
    Vill du vara andrahandsvalet själv?
    Och har du inte mer respekt för dig själv än att leva med en människa du inte älskar fullt ut. Jag tycker det är elakt!

  • Anonym (Mamman till)

    Jag lever med mitt andrahandsval. Jag älskar mamman till mina barn och hade gärna sett att det fungerat mellan oss. Kvinnan jag lever med nu kan inte mäta sig med mamman till mina barn på något område bortsett från att vi inte bråkar. Jag mår ibland dåligt över det men då jag har god kontakt med mamman och hon fortfarande är singel så klarar det sig för stunden. Men jag kommer nog aldrig sluta hoppas på att det ska bli vi igen.

  • Lindsey Egot NO1

    Men varför skaffar man barn med ett andrahandsval. Är det rätt mot sin avkomma att avla fram dom men insikten att hittar jag förstahandsvalet kommer jag splittra deras familj.

  • Anonym (Småbitter)

    Problemet är att den snygge rolige/häftige killen som TS drömmer om också är förstahandsval och tiotals andra kvinnor. Det vet han om själv också. Därför han kan ha så många kvinnor samtidigt. 

    Fungerar lika åt andra hållet. Många killar suktar efter den snyggaste tjejen men bara en kan få henne.

    Så om ALLA skulle gå på sina förstahandsval skulle det nog inte bli så många äktenskap.

  • Nyfiken gul

    Bara för att en viss person anses vara ens förstahandsval betyder inte det att 1: är den vettigaste person man träffat och 2: det är den person man ska leva resten av sitt liv med.

    Att han är ens förstahandsval betyder alltså inte att det automatiskt är drömprinsen...

    Jag gifte mig med mitt förstahandsval men han visade sig vara ett praktsvin....  

    Istället för att sukta efter en romantisk dröm så kanske det är dags att bli lite verklighetsankrad.  Det finns trots allt en anledning till att han INTE är ihop med dig precis nu...     


    Alexander -98- Isaac -00- Victor -08-
  • Anonym (Greta)

    Och en annan sanning som nog gör ont men som man måste ta till sig

    att han är ens förstahandsval betyder inte att JAG är HANS förstahandsval...

    Jag kanske helt krasst är hans 2a.-3.e handsval eller han faktiskt kanske inte ens vill ha mig alls....

     

Svar på tråden Hur många av er lever med erat andrahandsval?