• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Lotten93
    TrendyFarsa skrev 2013-06-13 12:46:14 följande:
    Eller så ger man sin flickvän ett så kallat Tomteskägg. Kan ju fungera...
    Tomtesk-ägg.... vart kommer dem ifrån? :O Från tomteskerna? Har den också äggvita och äggula, eller har den något extra kanske?
  • Betty Boop
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:58:55 följande:

    Min kille åt upp våra sista ägg nyss så jag måste köpa nya imorgon så jag kan inte vispa ägg nu o låta stå över natten.. Inte måste det s över natten för att bli vitt? Då tar det ju jätte lång tid att göra maränger. Jag trodde det var lätt att göra maränger
    Ett hett tips är att köpa färdiga maränger i stället för ägg! Skrattande
  • Anonym (what?)

    Görs maränger på ägg? Förvånad Jag har ju alltid trott att man fångar en bit av molnen och sen lägger in det i ugnen på 125 grader tills det har stelnat Förvånad

    Jag har försökt några gånger, men inte hittat något träd som är tillräckligt högt för att jag ska kunna nå Skäms 

  • FinaTina
    Matkvinnan skrev 2013-06-13 22:13:28 följande:
    Ts MÅSTE ju vara ett troll. Dessutom ligger tråden i känsliga rummet, av vilken anledning?
    För att man inte kan göra maränger kanske? Flört
  • h8him
    Matkvinnan skrev 2013-06-13 22:13:28 följande:
    Ts MÅSTE ju vara ett troll. Dessutom ligger tråden i känsliga rummet, av vilken anledning?
    Förstår du verkligen inte varför Ts skriver i Känsliga rummet? Oskyldig
  • Anonym (öh?)

    Men hur 17 får hålen i marängen?
    Någon sorts pump? 

  • Anonym (Ägg)
    Matkvinnan skrev 2013-06-13 22:13:28 följande:
    Ts MÅSTE ju vara ett troll. Dessutom ligger tråden i känsliga rummet, av vilken anledning?

    För att jag kände att frågan var väldigt korkad o jag vill inte outa mig som dålig kock då jag i själva verket är super bra på att laga mat o baka i normala fall... Köpte iaf färdiga maränger tillslut
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?