• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Frontline

    Oj herre jävlar fixar du att koka tevatten till dig själv eller måste nån koka upp det till dig så att du sen kan värma det?

    Google är annars ett utmärkt ställe för att få reda på det mesta kolla bara detta
    lmgtfy.com/%C3%A4nger

    Finns det på allvar nån som är så okunnig eller är detta ett skämt?


    Livet är underbart när underlivet är bart :)
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-14 00:33:18 följande:
    Men socker innehåller ju bara en massa fett?

    Nej, socker är en massa kolhydrater:)
  • Hamingja
    Anonym (Hej) skrev 2013-06-14 06:24:02 följande:

    Nej, socker är en massa kolhydrater:)

    Japp. Däremot omvandlas det lätt till fett och lagras som det (triglycerider) i kroppen.
  • Ascendere

    Om jag någonsin kommer att starta ett rockband, vilket i och för sig känns ganska avlägset,
    så ska vi heta "Räkor med ansikten".
     

  • Dojle74

    Man ska ha många ägg, så mycket du får rum med på mikrovågstallriken med skkalen på. Sätt mikron på 1 timme, det kan låta lite men sen när det är klart så har du äggvita på mikrougnens väggar, petta bort det som inte är gult med en hammare och mejsel så har du vips äggvita


    Jag använder ofta ironi och sarkasm i mina inlägg och förstår ni inte dem tänker jag inte förklara dem...
  • slma

    Jag har en riktigt dålig dag idag, och nu skrattade jag just en hel del! Tack!


    Dojle74 skrev 2013-06-14 07:59:45 följande:
    Man ska ha många ägg, så mycket du får rum med på mikrovågstallriken med skkalen på. Sätt mikron på 1 timme, det kan låta lite men sen när det är klart så har du äggvita på mikrougnens väggar, petta bort det som inte är gult med en hammare och mejsel så har du vips äggvita
  • twain
    Ascendere skrev 2013-06-14 07:57:04 följande:
    Om jag någonsin kommer att starta ett rockband, vilket i och för sig känns ganska avlägset,
    så ska vi heta "Räkor med ansikten".
     


    *blir sugen på att joina*

    ...Den här tråden var faktiskt ganska dåligt gjord, men TS lyckades få mig att skratta enbart tack vare ren och skär envishet (inlägg #146).
    Chrimps with faces
  • Ermenegildo

    Maräng på stekt äggvita borde vara en upplevelse.


    Förr visste jag inte hur jag skulle avsluta mina inlägg men nu
  • Jennie med ie
    kenopeno skrev 2013-06-13 00:14:02 följande:
    Det absolut enklaste sättet att göra maränger på är att lägga in ägget helt, med skalet på, i micron. Sätt på tre minuter högsta värmen.....sen har du dina maränger. Det är det absolut bästa marängrecept jag har på lut för dig Skrattande

    Microvågsugnen är underskattad, jag fattar inte varför människor står i evigheter med kastruller och vatten på spisen när man snabbt kan koka ägget i micron! Och tillsätter man socker så blir det då maränger ja... Busenkelt! Tyst 
  • Anonym (?)
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-14 00:33:18 följande:

    Men socker innehåller ju bara en massa fett?
    Nej, socker innehåller 100% kolhydrater.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?