• Anonym (Ägg)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Tänkte göra maräng o då ska man ha äggvita, när äggen är råa finns det ju bara äggula eller sånt där genomskinligt så alltså måste man tillaga ägget först? Ska man koka eller steka? Ska man bara tillaga det genomskinliga som sen blir äggvita eller ska man tillaga gulan också? Hur får man ut gulan innan man kokar ett ägg? Irriterande att inte kokboken kan vara lite mer detaljerade i sina förklaringar!

  • Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
  • Anonym (...)

    Om det skulle vara på riktigt skulle det ju vara ganska kul... Men jag tror faktiskt ingen kan vara riktigt så dum.

  • Anonym (Rose)
    Anonym (...) skrev 2013-06-14 17:41:51 följande:
    Om det skulle vara på riktigt skulle det ju vara ganska kul... Men jag tror faktiskt ingen kan vara riktigt så dum.
    Säg inte det! Jag hade en gång en väninna som gjorde liknande saker som TS, bara det att hon inte ens hade vett nog att fråga hur hon skulle göra INNAN hon gjorde det - med förödande resultat.  
  • LillGris
    Anonym (...) skrev 2013-06-14 17:41:51 följande:
    Om det skulle vara på riktigt skulle det ju vara ganska kul... Men jag tror faktiskt ingen kan vara riktigt så dum.



    Alltså du skulle bli förvånad. Jag har en vän som på riktigt micrade ett ägg. "Det borde ju gå snabbare!" ...och honvar vid tillfället 27 år gammal.
  • titti81
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-14 00:33:18 följande:

    Men socker innehåller ju bara en massa fett?
    Nej. Socker innehåller inte fett. 
  • Anonym (Ägg)
    titti81 skrev 2013-06-14 18:05:48 följande:
    Nej. Socker innehåller inte fett. 

    Joho du, när jag äter massa godis (godis innehåller socker) så blir jag tjock, tjock = fet, fet = fett, fett = socker
  • Anonym (Jag)
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-14 18:21:05 följande:
    Joho du, när jag äter massa godis (godis innehåller socker) så blir jag tjock, tjock = fet, fet = fett, fett = socker



    Mycket missbruk av likhetstecken och felaktigt dragna slutsatser! Det är ungefär som om jag skulle säga att man blir smal av att sitta ned, bara för att jag sitter ner just nu (och är smal). Socker är kolhydrater. Det är uppbyggt av monosackarider, det har inget med fett att göra. Att du äter annat som hindrar insulinet från att låta sockret gå in i cellerna så att det stannar kvar i blodet och omvandlas till triglycerider är något helt annat.
  • Anonym (Ägg)
    Anonym (Jag) skrev 2013-06-14 18:27:32 följande:
    Mycket missbruk av likhetstecken och felaktigt dragna slutsatser! Det är ungefär som om jag skulle säga att man blir smal av att sitta ned, bara för att jag sitter ner just nu (och är smal). Socker är kolhydrater. Det är uppbyggt av monosackarider, det har inget med fett att göra. Att du äter annat som hindrar insulinet från att låta sockret gå in i cellerna så att det stannar kvar i blodet och omvandlas till triglycerider är något helt annat.

    Mono??? Trigly?? Va?
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?