• Logiskt

    15kg på två månader!

    Hej,

    Det skrivs högt och lågt om konsten om att gå ner i vikt, som att det vore en vetenskap. Det är kalorier in (kosten) och kalorier ut (förbränningen) som i slutändan spelar roll. Sen om man vill gå på GI, LCHF, stenåldersdiet, vegankost eller äta bara bananer spelar ingen roll. Skulle jag skriva en bok om viktnedgång skulle den bli fem sidor lång, inkluderat framsida, innehållsförteckning och referenser... Det är så sjukt okomplicerat så du fattar inte.

    Så, för att ge ett exempel på hur otroligt enkelt det är så kommer jag posta min resa här. Förhoppningsvis kan jag inspirera någon att göra detsamma och kanske till och med få någon annan att tänka mindre komplicerat kring viktnedgång. Är folk intresserade så kommer jag givetvis lägga upp mer praktisk information kring mitt tillvägagångssätt, i annat fall är poängen med denna post minnesanteckningar för egen del för att hålla koll på min viktnedgång!

    Startvikt: 95,7
    Målvikt: 80
    Tidsperiod: 160104-160303

    Så nu är det färdiggrisat med chokladkakor, desserter och julkarameller för nu är sommaren snart här! Haka på så slipper du smyga runt i vassen sommaren 2016.

  • Svar på tråden 15kg på två månader!
  • Aniiee
    imnotstupidhehe skrev 2016-01-10 21:11:23 följande:

    Hej ts! Kan du skriva vad du äter ? Och tex hur många kcal allt innehåller? Jag har lite svårt att lita på förpackningarna där det står att tex 100 g jordnötssmör innehåller 650 kcal men på en annan står det något helt annat, är det trovärdigt eller är det en bluff?


    Det beror på jordnötssmöret, så ingendera är en bluff.
    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Logiskt
    Aniiee skrev 2016-01-10 21:06:31 följande:

    För resten, TS, så skulle det vara intressant (för dig) att ta fram ett måttband också., och räkna på din midja-höft-kvot (och tillhörande mått), för att se hur din övervikt, och senare normalvikt, är fördelad.

    Bara en tanke.


    En god tanke om något! Jag har pysslat med måttband och sånt genom åren och det är trevligt att också följa utvecklingen samtidigt som man går ner i vikt. Men men årens rätt så orkar man inte med kvoter och centimetrar, man går istället på vad man ser i spegeln, på vågen samt hur kläderna sitter. För i slutändan så är det det som man visar utåt, inte kvoter eller mått. Men tack ändå!
  • Logiskt
    Preggo151220 skrev 2016-01-10 21:34:03 följande:

    Jag är oxå väldigt intresserad av att veta vad du ska äta! :)


    imnotstupidhehe skrev 2016-01-10 21:11:23 följande:

    Hej ts! Kan du skriva vad du äter ? Och tex hur många kcal allt innehåller? Jag har lite svårt att lita på förpackningarna där det står att tex 100 g jordnötssmör innehåller 650 kcal men på en annan står det något helt annat, är det trovärdigt eller är det en bluff?


    Återkommer strax kring just detta, men det finns en och annan sak först som måste grundläggas! Och som föregående talare säger, så beror det på vilket jordnötssmör som du väljer! Olika fabrikat har olika innehåll!

  • Logiskt
    Tack till er (få) som visat intresse för min resa och tankar. Men jag märker att ämnet som jag ser som så oerhört okomplicerat nu expanderar och det blir spaltmeter att skriva vid varje inlägg. Samt att jag redan nu ser att det kommer bli svårt att hålla koll på mina egna viktnoteringar.

    Därav har jag startat en blogg, kika in på den om du är fortsatt intresserad:

    www.familjeliv.se/blogg/logiskt/

    Tack för visat intresse!
  • Filifjonkans

    Själv kör jag nutrilett/ Naturdiet sen 1 jan. Redan tappat 7kg (varav 2kg är vatten) är i ketos nu så nu är det enkelt. Har 23kg kvar. Vill ner till 57kg /176. Så jävla taggad! Ute och stavar varje dag. :)

  • jagärjagvemärdu
    Logiskt skrev 2016-01-10 15:42:39 följande:
    Ursäkta, men det låter ju helt sjukt. Skulle en man som är 180cm som väger 80kg vara överviktig? Hör du själv hur det låter?
    Tvivlar ju dock på att du är en man på 180 som väger 80.
  • jagärjagvemärdu
    ÄnnuEnStockholmare skrev 2016-01-10 16:54:16 följande:
    Det beror väl ändå på hur lång man är? Skulle ge ett helt OK värde på BMI för min del (dvs. under 25).
    Om jag förutsätter att du är kvinna så är du alltså närmare 190?
  • jagärjagvemärdu
    stajlish skrev 2016-01-10 17:55:50 följande:
    Eh? Smal och fin? Vem har sagt att TS är ute efter att bli smal och fin? Muskler väger också en hel del...
    Tråden dumförklarar ju alla människor som försöker gå ner i vikt, för det är ju sååå enkelt att gå ner i vikt som hon själv säger. Att gå ner 15 kg om man väger 65 är ju betydligt svårare än om man väger närmare 100.
  • jagärjagvemärdu
    Logiskt skrev 2016-01-10 17:18:53 följande:
    Rackarns, såg det nu, bet om ursäkt! Det jag vänder mig emot är just hur BMI kategoriserar. Om du går in på en BMI-sida och knappar in olika vikter så kan du se att det är sjukligt låg vikt du kan väga enligt BMI för att fortsatt klassas som normalviktig. En sund person kan se detta för vad det är, men jag ser att det skapar en obscen bild av vad som är normalviktigt.
    Håller inte alls med dig här, tycker precis tvärtom. Tycker inte alls det är sjukligt låg vikt som man kan ligga på för att klassas som normalviktig. Ligger jag på BMI 20 ser jag fortfarande tjock ut och vid BMI 25 ser det ut som om jag har fetma.
Svar på tråden 15kg på två månader!